Racing League Romania powered by BMW: Noul sezon este gata de start!

La doar o lună şi jumătate după încheierea sezonului precedent, comunitatea Racing League Romania este pregătită să pornească într-o nouă aventură – o campanie de 10 etape ce se va disputa într-un context global diferit faţă de primăvara acestui an. După o perioadă în care întreaga suflare a sporturilor cu motor s-a refugiat în plan virtual, RLR dă un prim test de maturitate odată cu anunţarea unui calendar întins pe patru luni în care se dispută o multitudine de curse reale.

Sezonul al şaselea – format şi calendar

Ritmul alert al campaniei de primăvară a determinat schimbări, de această dată sezonul programând adesea cursele la interval de două săptămâni. Toate etapele vor conta în clasamentul general, renunţându-se la regula „N-2”. Mai mult, presiunea rămâne la cote înalte asupra protagoniştilor, căci tot la fiecare două etape are loc retrogradarea ultimilor trei din Liga Pro şi promovarea primilor trei din Liga Semi Pro. Criteriul folosit este un rating conceput de echipa RLR, care ţine cont de viteză, punctaj şi numărul de incidente.

Dat fiind că majoritatea partenerilor campionatului au decis să se implice alături de echipele importante, fiecare grupare va avea doi piloţi titulari, ce vor aduce puncte în ierarhia echipelor, precum şi un pilot de rezervă (cu livery distinct) ce va putea fi nominalizat să puncteze în cazul retrogradării unui titular sau în situaţii de forţă majoră.

Prima etapă va avea loc pe noua variantă a traseului de la Zandvoort, pregătit pentru debutul în Formula 1. Ulterior, sunt programate numeroase runde pe circuitele unde BMW M3 GT2 E92 a făcut istorie în ALMS (Watkins Glen, Road America, Laguna Seca, Mosport Park, Virginia International Raceway). Tradiţionala vizită pe Motorpark România va avea loc în luna iulie, iar colaborarea cu Bucharest Gaming Week implică prezenţa la un maraton caritabil de gaming odată cu etapa de la Oschersleben şi o finală memorabilă la Imola, alături de numeroasa comunitate de gaming din România. Pentru prima oară vor fi în program două etape de anduranţă (60 de minute) pe VIR şi Mount Panorama (Bathurst), celelalte opt etape având formatul uzual cu două manşe a câte 30 de minute. Va fi eliminat balastul pentru succes şi se va păstra inversarea primelor 10 poziţii pe grila manşei secunde.

Protagoniştii revin în arenă

Toţi campionii sezoanelor precedente sunt pregătiţi să-şi măsoare forţele în sezonul al şaselea. Echipa campioană nu-şi schimbă componenţa (Cristian Berindea şi Andrei Bechir), însă urmăritorii s-au reorganizat. Smart Driving este un nou partener al competiţiei şi va investi în iniţiativa RLR de conversie de la virtual la pilotajul pe circuit, conceptul fiind promovat de o echipă dedicată, formată din Victor Nicolae şi Radu Dumitrescu. Dealerul Michelin Motorsport, APR Competition, va sprijini perechea formată din Alex Cascatău şi Cristian Moisescu. Pentru Racing Sim vor alerga Bogdan Moldovan şi Akos Szabo, iar Histria eSports Team i-a reconfirmat pe Mihai Neg şi Mihnea Hiru.

„După o creştere de 400% a efectivelor în stagiunea precedentă, avem acum în plan să demonstrăm că rămâne un nivel ridicat de interes pentru sim racing. Această arie se tot dezvolta de ani buni, iar ceea ce s-a întâmplat în 2020 a deschis ochii multora referitor la gradul de implicare necesar pentru a avea rezultate în competiţiile virtuale”, declară Alexandru Şiclovan, promotor al campionatului.

Despre BMW M3 E92 GT2

În Statele Unite, echipa de uzină BMW Rahal Letterman a debutat cu modelul M3 GT2 în sezonul 2009 al American Le Mans Series, reuşind o primă victorie în etapa de pe Road America prin Joey Hand şi Bill Auberlen. Campania următoare a adus echipei şi titlul la categoria GT, în timp ce Schnitzer Motorsport reuşea o victorie răsunătoare în cursa de 24 de ore de la Nürburgring prin Jörg Müller, Augusto Farfus, Pedro Lamy şi Uwe Alzen. M3 GT2 a fost la un pas de victorie şi la Spa-Francorchamps în 2010, iar sezonul următor a adus toate cele trei titluri în ALMS pentru BMW, precum şi o dublă la Sebring. Ultima campanie americană, în 2012, a fost marcată de victoria în ediţia aniversară cu numărul 60 a cursei de 12 ore de la Sebring.

Sezonul al şaselea în parteneriat cu BMW România

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunităţii de sim racing cu provocări şi curse variate în perioada dintre sezoane (Race of Champions, Kinder Challenge 1 iunie, All-Star Race), iar următoarea iteraţie a campionatului va reprezenta al doilea episod al parteneriatului cu BMW România. Cursele vor fi difuzate în direct pe pagina Facebook BMW Romania şi vor putea fi urmărite pe micile ecrane la Telekom Sport.

Profilurile protagoniştilor din RLR, precum şi clasamentele actualizate şi toate informaţiile complementare despre competiţia virtuală sunt disponibile în secţiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

 

Parteneri: BMW România, PC Coolers, Aqirys, Playseat, Motul, Michelin Motorsport, APR Competition, Racing Sim, Crama Histria, MotorPark România, Smart Driving

Parteneri media: The Car Guys, 100% Sport, Telekom Sport, Adevărul Auto

 

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Calendar

6 iulieCircuit Park Zandvoort
13 iulieMotorpark România
27 iulieOschersleben
3 augustRoad America
17 augustLaguna Seca
24 augustVirginia International Raceway (anduranţă)
7 septembrieCanadian Tire Motorsport Park
21 septembrieBathurst (anduranţă)
5 octombrieWatkins Glen
25 octombrieImola – Bucharest Gaming Week

 

Comunicat remis de agenţia West Competition Racing Promotion

Alexandru Şiclovan

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account