Ultimele 18 exemplare BMW i8 au părăsit fabrica din Leipzig

BMW i8 s-a născut pentru un a fi un viitor clasic. Iar ultimele 18 exemplare din producția sa au fost întâmpinate de primii lor proprietari la momentul ieșirii din uzina BMW din Leipzig. Dintre acești, o parte sunt și membri ai BMW i8 Club International.

De altfel, ultimele 18 exemplare din producția de 20.500 de unități a lui BMW i8 Coupe și Roadster se disting prin personalizări care până acum nu au mai fost aduse acestui model. Personalizările au fost stabilite printr-un dialog constant cu clienții. BMW explică faptul că fiecare model din cele 18 a fost vopsit într-o nuanță de vopsea care nu a mai fost aplicată pe componentele de caroserie ale lui i8. Drept urmare, procesul logistic și de producție a fost mai complex. Modelele care încheie producția lui BMW i8 au fost construite și vopsite manual. Munca a fost împărțită între furnizorii de subansamble pentru i8 și fabrica BMW. Iar asta a însemnat o grijă suplimentară pentru aducerea componentelor la linia de producție în condiții “full premium”. Fiecare componentă de caroserie a fost practic unica. Fiecare era singura care exista vopsită în acea nuanță de culoare cerută special de client. Iar reproducerea ar fi fost foarte complexă.

“Nivelul de personalizare al acestor vehicule ne-a oferit provocări majore logistice și procedurale. Dar unitatea noastră de producție a modelelor i a dovedit din nou că nimic nu este imposibil.”– declară Hans-Peter Kemser, directorul uzinei BMW din Leipzig.

BMW a captat într-o serie detaliată de poze momentele din timpul fabricării ultimelor i8-uri, precum și de la preluarea mașinilor de către proprietari. Astfel, putem vedea printre culorile alese și nuanțe precum Austin Yellow, British Racing Green sau Le Mans Blue. Ultimul BMW i8 a fost produs în data de 11 iunie 2020. Acesta este un BMW i8 Roadster vopsit în culoarea Portimao Blue.

De asemenea, aceste modele BMW i8 speciale au personalizări la nivelul habitaclului, precum tapițeria de Alcantara pentru scaune și volan. În plus, există și alte detalii de tapițerie sau inserții care punctează o identitate unică.

Finalul producției pentru BMW i8 Coupé și Roadster fusese planificat pentru luna aprilie a acestui an. Dar pandemia de COVID-19 a condus, desigur, la amânarea acestui moment.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account