Racing MIMI devine MIMI EVO – Startul unui nou capitol pentru primul MINI Electric de curse din lume

Racing MIMI devine MIMI EVO

Racing MIMI devine MIMI EVO. După ce a debutat oficial într-o cursă în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă din 2020 şi a avut un program competiţional extins în 2021, primul MINI Electric de competiţie din lume este implicat într-un proces amplu de transformare.

Racing MIMI devine MIMI EVO sub coordonarea Engage Engineering 

Acum, proiectul este coordonat de Engage Engineering, o echipă de ingineri cu multe performanţe remarcabile în motorsportul românesc. Portofoliul Engage Engineering cuprinde de la bipostul Norma M20FC care a dominat absolut Campionatul Naţional de Viteză în Coastă în sezonul 2019, cu Emil Nestor la comenzi, până la modelul Dacia Duster pregătit pentru Rally Raid. Mulţi membri din echipa Engage Engineering s-au format în proiectul Blue Streamline de Formula Student al Politehnicii din Braşov, cea mai de succes echipă românească într-o competiţie care a format mulţi ingineri valoroşi de curse.

Echipa tehnică implicată în proiectul MIMI EVO îi include din partea Engage Engineering pe Horia Platona, şef de trib, manager şi inginer, Costin Păunescu, inginer coordonator, Andrei Necula, inginer motorsport, şi Andrei Kerekes, inginer electrician. Din partea BMW Group România, în proiect este implicat Vladislav Schirca, inginer.

„Vreau să le mulţumesc celor care au fost alături de noi la începutul proiectului. Nu a fost doar o premieră mondială absolută pentru marca MINI, dar şi un teritoriu nou pentru noi. Fără sprijinul Automobile Bavaria şi Vitesco Technologies nu am fi putut face primii paşi în această aventură. Acum mergem mai departe cu Engage Engineering. Aveam nevoie pentru următorul pas de o echipă cu o experienţă bogată în motorsport, care vine cu o nouă abordare, orientată către competiţii. Faptul că folosim numele de EVO arată că pregătim o transformare semnificativă a maşinii”, declară Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

MIMI EVO a trecut printr-un program de modificări substanțiale

În ultimele trei luni, MIMI a fost supusă unui program de modificări extinse şi acum devine MIMI EVO. Cele mai importante transformări includ un proces amplu de reducere a masei, un nou sistem de frânare care include discuri MINI John Cooper Works Brembo şi o frână de mână hidraulică.

De asemenea, lista modificărilor cuprinde rigidizarea caroseriei şi a suspensiilor, monitorizarea sistemului de propulsie şi a bateriilor, anularea sistemelor de siguranţă activă ale automobilului de stradă (ABS, DSC), reconstrucţia mai multor module electronice şi un megafazor AC-DC activ de înaltă performanţă. În plus, MIMI EVO a primit o revizie completă, un interior refăcut şi mici reparaţii după aproape 20 de curse şi două săptămâni de teste pe circuit într-un an şi jumătate de activitate.

Calendarul competițional pentru MIMI EVO

Noului MIMI EVO se pregăteşte pentru debut la Trofeul Râşnov, la 2-3 aprilie, în prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Activitatea de optimizare şi pregătire vor continua, folosind informaţiile, măsurătorile şi experienţa acumulate direct în competiţii. Imediat după debut, MIMI EVO continuă procesul major de transformare pentru următoarea cursă din calendar. Este vorba despre cursa din 7 mai, la Cheile Grădiştei, în prima etapă din Campionatului Naţional de Viteză în Coastă.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account