BMW nu va lansa un supercar cu ocazia împlinirii a 100 de ani

BMW i8

Anul viitor, în luna martie, compania germană împlinește 100 de ani, iar zvonurile privind un nou supercar au tot circulat pe net în ultimii ani. Din păcate însă, șeful Departamentului de Dezvoltare din cadrul BMW Group, Klaus Fröhlich, a negat acest zvon.

Într-o discuție cu publicația germană Auto Motor und Sport, Klaus Fröhlich a spus că „BMW nu va celebra cei 100 de ani printr-un supercar V8 sau V10”, ceea ce ne dezamăgește puțin. Totuși, speranța moare ultima, iar domnul Fröhlich nu a dezmințit zvonurile legate de apariția unui nou model „sport”. Așadar, după ce ieri se pare că a fost confirmată producția de serie pentru un viitor BMW i8 Spyder, nu puteam să primim o nouă veste bună care să confirme un supercar.

P90147829_highRes

De-a lungul acestui an am tot discutat despre zvonuri și scenarii care aduceau în gama BMW fie o reinterpretare a modelului BMW Seria 8, fie un nou BMW Seria 9, fie un BMW i8 S sau BMW i8 M, dar se pare că trebuie să ne mulțumim cu BMW i8 Spyder. Pe de altă parte, Klaus Fröhlich nu a negat apariția unui supercar electric în viitor. Pe de altă parte, ținând cont de evoluția rapidă a tehnologiilor privind bateriile și propulsia electrică, ar fi poate mai înțelept pentru BMW să mai aștepte câțiva ani înainte să lanseze acest supercar electric.

P90147825_highRes

Pe de altă parte, dacă cineva își dorește o sportivă bavareză are de unde alege. Gama modelelor M are acum în portofoliu cinci modele, fără să punem la socoteală X-urile, iar BMW i8 este departe de a fi o mașină lentă. Din păcate însă nu vom avea supercar-ul pe care-l visăm. Cel puțin nu anul viitor…

A apărut numărul doi al revistei BMW Blog România. Revista este disponibilă în rețeaua națională a magazinelor Inmedio și la chioșcurile de distribuție a presei din întreaga țară.

Revista BMWBlog

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account