ZVON: SUV-ul electric BMW iNEXT ar putea avea peste 600 CP

BMW iNEXT a fost deja surprins în timpul testelor pe șosele publice, lansarea lui fiind anunțată oficial pentru 2021. Astfel zvonurile despre SUV-ul electric încep să se accelereze. În acest sens, site-ul BMWBlog.com a aflat informații care preconizează trei cote de putere pentru propulsia lui iNEXT.

Se pare că varianta de bază va dezvolta 230 kW (circa 312 CP). Aceasta va fi urmată de o versiune de 390 kW (530 CP). Iar modelul de top va livra 455 kW (circa 618 CP). Aceste cifre vin în completarea celor prefigurate de site-ul Bimmerpost.com, care a aflat despre cote de 295 și 430 cai putere, fără să excludă și o a treia variantă de putere. Și se pare că variantele de putere aflate de Bimmerpost.com sunt produse de o configurație cu două motoare electrice.

Cert este că, pentru moment, zvonurile nu sunt încă omogene în legătură cu puterile oferite de propulsia electrică a modelului iNEXT. Însă atât BMWBlog.com, cât și Bimmerpost.com, menționează că producția lui iNEXT va începe în iulie 2021. Numele de cod al lui iNEXT este i20, iar BMWBlog.com precizează că modelul de serie se va numi BMW iX.

Tot ce știm oficial din parte BMW este că versiunea de serie a lui iNEXT va asigura o autonomie electrică de până la 600 km, precum și funcții de condus autonom la nivelul 3 din maximul de 5. De altfel, BMW a prezentat deja grila frontală a SUV-ului, despre care ne spune că va fi “Ochiul” lui iNEXT, deoarece va permite integrarea de radar, senzori și tehnologie video.

Bimmerpost.com a mai adăugat că SUV-ul electric va avea jante de 20 și 22 de inch, suspensie pneumatică la ambele punți, portiere cu sistem de închidere „soft close”, plafon Sky Lounge (cu suprafață vitrată iluminată), sistem audio Bowers & Wilkins, precum și sistemul de inteligență artificială BMW Natural Interaction. Cel mai probabil este vorba despre sistemul care recunoaște atât comenzile vocale și prin gesturi pe care le fac pasagerii, cât și privirea acestora. Cu ajutorul unei rețele de senzori, mașina intuiește comenzile pe care dorește să le facă șoferul. De exemplu, în funcție de unde este îndreptată privirea lui, preconizează comenzile care vor fi acționate.

CLICK AICI pentru a vedea pozele cu prototipurile BMW iNEXT.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account