Un nou Remote Software Upgrade este disponibil pentru peste un milion de automobile BMW din lumea întreagă

Este cea mai mare actualizare over-the-air din istoria BMW Group. Lansarea celei mai recente versiuni a sistemului de operare BMW 7 (versiunea 11/20) va începe la 22 februarie 2021. Peste un milion de automobile din întreaga lume din peste 20 de modele ale producătorului auto premium urmează să primească actualizarea de software, stabilind un nou record pentru cea mai mare campanie de actualizare over-the-air realizată vreodată de un producător european.

Principalele facilităţi ale celei mai recente versiuni software includ integrarea extinsă a asistentului vocal Amazon Alexa pentru cinci ţări, posibilitatea de conectare rapidă şi uşoară cu profilul tău personal odată ce ai urcat la bord folosind aplicaţia My BMW şi extinderea Active Navigation pentru a acoperi alte ţări. Clienţii vor primi o notificare push în automobilul lor sau în aplicaţia BMW de pe smartphone imediat ce actualizarea este disponibilă pentru maşina lor. Este a treia actualizare over-the-air din istoria companiei.

Funcţii noi şi extinse

  • Integrarea profundă a Alexa înseamnă că clienţii pot folosi acum asistentul vocal de la Amazon în automobilul lor, exact în acelaşi mod în care o fac deja acasă. Prin urmare comenzile pentru sistemele smar home, editarea listelor de cumpărături, accesarea ultimelor ştiri sau redarea muzicii sunt şi mai uşoare. Acum, utilizatorii pot controla din automobil şi dispozitivele inteligente pentru casă. Amazon Alexa este disponibil pentru Germania, Austria, Marea Britanie1, Spania şi Italia ca parte a acestei actualizări. Integrarea Amazon Alexa va fi extinsă în mai multe ţări odată cu actualizările ulterioare.
  • Profilul personal al conducătorului BMW poate fi transferat acum către alte automobile BMW – inclusiv maşini închiriate – rapid şi uşor prin scanarea unui cod QR folosind aplicaţia My BMW. Ulterior, setările de control ale aerului condiţionat şi de navigaţie vor fi importate automat în automobil împreună cu preferinţele conducătorului. Setări personale – de exemplu, poziţia scaunului, oglinzile exterioare şi preferinţele sistemului de asistare a condusului pot fi stocate şi ele în profil. Dacă un client şi-a asociat profilul cu cheia automobilului, setările vor fi activate la deschiderea maşinii.
  • BMW M Laptimer promite o şi mai mare plăcere a condusului pe circuit cu ajutorul datelor de la senzori colectate direct de pe automobil (inclusiv poziţia acceleratorului, turaţia, accelerometru). Timpii pe tur, timpul de condus şi distanţa parcursă pot fi vizualizate oricând, chiar şi în timpul deplasării, ajutând clientul să îşi îmbunătăţească continuu performanţele personale pe circuit. După încheierea sesiunii, toate datele de la BMW M Laptimer sunt compilate într-un format uşor de utilizat, astfel încât să poată fi analizate în timpul liber.
  • Cea mai recentă actualizare pentru Asistentul Personal Inteligent BMW oferă clienţilor acustica produsă de modelele BMW M. O întrebare pe linia „Hei, BMW! Cum sună un BMW M8?” determină sosirea unui acompaniament audio fascinant pentru performanţa sportivă.
  • Este important să schimbi banda în siguranţă şi în timp util atunci când conduci şi în străinătate. Funcţia Active Navigation, oferită ca funcţie extinsă a asistentului de control al direcţiei şi al benzii, va fi disponibilă acum şi pentru conducătorii din Franţa, Portugalia şi Spania. Această funcţie sugerează efectuarea unei schimbări de bandă ori de câte ori este necesară urmarea traseului calculat. Dacă este detectat un decalaj în trafic, Active Navigation (navigaţia activă) va aştepta până când automobilul este la acelaşi nivel cu decalajul înainte de a-i cere conducătorului să schimbe banda.

Funcţii îmbunătăţite

  • Pe lângă imaginile standard disponibile, o imagine de profil personalizată poate fi adăugată acum la profilul personal al utilizatorului. Imaginea şi profilul pot fi sincronizate cu uşurinţă folosind aplicaţia My BMW.
  • Pentru a ajuta clienţii să îşi şteargă datele personale şi linkurile aplicaţiei My BMW atunci când predau sau returnează automobilele, toate asocierile cu aplicaţia My BMW sau BMW ID vor fi eliminate atunci când clientul resetează automobilul la setările din fabrică.
  • Această actualizare software la distanţă va actualiza şi Manualul Integrat al Proprietarului automobilului cu cele mai recente informaţii.

Remote Software Upgrade şi lansare

Din 2018, sistemul de operare BMW 7 şi facilitatea Remote Software Upgrade au oferit conducătorilor BMW o modalitate simplă şi rapidă de a-şi menţine automobilul la curent cu cele mai noi software. Funcţiile noi pot fi importate convenabil în maşină over-the-air. Fişierele de instalare sunt pregătite în automobil în fundal. Odată ce acest lucru a fost făcut, chiar şi actualizările majore durează rareori mai mult de 20 de minute pentru instalare.

Din cauza pandemiei de coronavirus şi a impactului rezultat asupra capacităţii de asistenţă disponibile, lansarea actualizării actuale poate fi amânată pe anumite pieţe.

Automobilele cu sistemul de operare BMW 7 care au fost fabricate din noiembrie 2020 vor fi deja echipate cu cea mai recentă versiune, completată cu funcţii suplimentare. Clienţii pot verifica starea software-ului şi pot căuta actualizările disponibile accesând Remote Software Upgrade în setările automobilului. Remote Software Upgrade este disponibilă acum pentru mai mult de 20 de modele BMW care acoperă aproape întreaga gamă BMW. Clienţii al căror software al automobilului este anterior versiunii 07/20 vor trebui să descarce şi să instaleze mai întâi această versiune intermediară înainte de a putea instala cea mai recentă versiune. Utilizatorilor li se oferă întotdeauna următoarea actualizare pe care este posibil să o instaleze, adică nu pot instala niciodată o versiune incorectă.

Disponibilitatea serviciilor şi a funcţiilor variază în funcţie de caracteristicile echipamentului automobilului şi de ţara în cauză. Clienţii pot găsi notele de lansare pentru piaţa lor pe site-ul naţional BMW ConnectedDrive relevant.

Videoclipul BMW How-To aferent conţine instrucţiuni şi sfaturi utile despre Remote Software Upgrade.

1 Pentru piaţa Marii Britanii, facilitatea Alexa pe automobilele compatibile va fi lansată de la finalul lunii martie 2021

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account