Mașină nouă pentru o platformă de succes: BMW M2 CS Racing va avea propria clasă NLS Cup în 2021

După ce, din păcate, Nürburgring Endurance Series (NLS) din acest an a trebuit să se încheie timpuriu din cauza pandemiei de coronavirus, sezonul 2021 va avea un nou punct de atracție. BMW M2 CS Racing, noul model entry-level din gama BMW M Customer Racing, va concura în propria sa cupă monomarcă pe Nordschleife (Germania). BMW M2 CS Racing Cup este gata să înlocuiască populara BMW M240i Racing Cup, care a avut un succes deosebit de-a lungul anilor. Contractul dintre VLN și BMW M Customer Racing este pe o durată de trei ani. În premieră, două niveluri diferite de performanță ale mașinii sunt eligibile pentru cupă. Michelin este partener exclusiv pentru anvelope pentru BMW M2 CS Racing Cup.

„Sunt încântat că acum putem continua tradiția propriei clase BMW Cup în 2021, cu BMW M2 CS Racing ca succesor al BMW M240i Racing. De la început, noul nostru model entry-level, pe care BMW M și BMW Motorsport l-au dezvoltat împreună, este clar o mașină de curse veritabilă, mai mult decât era predecesorul ei. Aceasta pentru că BMW M GmbH a oferit o bază perfectă cu BMW M2 CS”, a declarat Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH. „Pentru a profita din plin de oportunitățile oferite de versiunea de curse a BMW M2 CS, vom avea mașini cu două niveluri diferite de performanță pentru prima dată în istoria cupei. Acest lucru va permite debutanților și piloților cu experiență pe Nordschleife să își demonstreze capacitatea la volan. Sunt deosebit de mulțumit că, prin încheierea contractului responsabilii VLN, putem oferi clienților noștri predictibilitate timp de trei ani. De asemenea, pentru aceeași perioadă am găsit în Michelin un partener de anvelope puternic și foarte familiar. Acest lucru este mai important ca oricând în ceea ce este în prezent un moment dificil pentru motorsport.”

Martin Maffert, manager Michelin Motorsport pentru regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția), a declarat: „Suntem încântați să echipă noul BMW M2 CS Racing Cup ca partener exclusiv pentru anvelope din sezonul 2021. Michelin se bucură de un parteneriat lung și de succes cu BMW Motorsport. Cu anvelopele de înaltă performanță pe noul BMW M2 CS Racing, vom face tot posibilul pentru a ne asigura că vom vedea motorsport interesant pe cel mai solicitant circuit din lume”.

În plus față de premiul total de 100.000 de euro oferit de BMW M Customer Racing pentru primele cinci echipe, Michelin va oferi un bonus în anvelope de cursă primelor trei echipe din fiecare cursă. Aceasta se ridică la o valoare totală de aproximativ 28.000 de euro pe parcursul sezonului, făcând astfel BMW M2 CS Racing Cup și mai atractivă din punct de vedere financiar.

O nouă caracteristică a cupei este divizarea în două clase de performanță. BMW M2 CS Racing poate fi rulat atât ca mașină „Permit B”, ce oferă 365 CP, cât și ca mașină „Permit A”, de 450 CP. Prin urmare, BMW M2 CS Racing Cup continuă să ofere începătorilor pe Nordschleife posibilitatea de a acumula primele tururi pe drumul către „Permit A”, permițând în același timp piloților experimentați pe Nordschleife să folosească o variantă mai puternică pentru a concura la un liven mai înalt în „Infernul Verde”. Pentru piloții ambițioși, mașina de 450 CP oferă o tranziție fluentă către BMW M4 GT4.

Contractul asigură că BMW M2 CS Racing Cup este garantată pentru sezoanele 2021-2023. Pe lângă cursele din NLS, cupa va face parte și din punctul culminant al fiecărui sezon, cursa de 24 de ore de la Nürburgring, inclusiv cursa de calificare de șase ore. Ca de obicei, cursa de 24 de ore de la Nürburgring nu va conta în clasamentul general al competiției monomarcă.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account