VIDEO: Rolls-Royce Phantom Tempus Collection, o ediție limitată inspirată de curgerea timpului și stelele pulsar

Rolls-Royce Phantom Tempus Collection va fi produs în doar 20 de exemplare, iar toate au fost deja rezervate.

Designul colecției Phantom Tempus are o temă care evocă fascinația pentru timp și cosmos. Iar muza principală este pulsarul. Acest fenomen astronomic a fost descoperit în 1967, iar cel mai apropiat a fost reperat la o distanță de 280 de ani lumină față de planeta Pământ. Asta înseamnă că se află la 1.680 de trilioane de mile depărtare. Stelele de tip pulsar sunt foarte dense și sunt considerate unele dintre cele mai precise ceasuri din univers. Motivul este că ele emit radiații electromagnetice în pulsații extrem de regulate.

Rolls-Royce Phantom Tempus Collection redă misterul fenomenelor pulsar prin personalizarea plafonului. Acesta redă cu fibre optice luminoase aspectul înstelat al cosmosului. Iar peisajul este completat de broderii sofisticate. Toate elementele converg pentru a-ți da senzația că privești către cele mai îndepărtate zone ale universului.

Sute de fibre optice luminoase sunt incluse și în tapițeria de piele a portierelor, într-un fel care evocă scurgerea lină a timpului.

Rolls-Royce s-a inspirat și de felul în care Albert Einstein a definit timpul. Legendarul fizician spunea: „Distincția dintre trecut, prezent și viitor este doar o iluzie persistentă și încăpățânată”. Pentru a reda acest sentiment al timpului înghețat în galeria planșei de bord a fost instalată o lucrare de artă denumită Frozen Flow of Time. Aceasta este realizată dintr-o singură bucată de aluminiu anodizată într-o nuanță neagră și finisată manual. Inserția această de aluminiu este modelată în 100 de coloane dispuse vertical. Ele fac trimitere la faptul că o stea de tip pulsar face o rotație completă în 100 de milioane de ani.

Totodată, din galeria planșei de bord lipsește în mod voit ceasul. Este un mod de a transmite clienților colecției Rolls-Royce  Phantom Tempus sentimentul că nu sunt constrânși de limitările timpului. Totodată, putem spune că lipsa ceasului reflectă farmecul atemporal pentru care sunt apreciate modelele Rolls-Royce.

Caroseria exemplarelor Rolls-Royce Phantom Tempus este personalizată cu o vopsea de nuanță Kairos Blue, adică o culoare nouă care face trimitere la misterul și întunericul din univers. Însă în compoziția acestei vopsele există particule care reflectă ca un sclipici. Inspirația este, desigur, felul în care stelele sclipesc pe timp de noapte.

Un alt detaliu special al lui Rolls-Royce Phantom Tempus este că pe baza statuetei Spirit of Ecstasy de pe radiator poate fi gravată cu o dată și o locație pe care o alege fiecare dintre cei 20 de clienți. Aceste date semnifică un moment de importanță majoră din viața posesorilor de de Phantom Tempus.

Modelele din colecția Rolls-Royce Phantom Tempus vin echipate și cu un cufăr personalizat. În acesta există o măsuță pictată cu o imagine a unui pulsar. Iar sub măsuță se află recipiente speciale pentru a ține la rece șampania și caviarul. Nu lipsesc 4 pahare de șampanie dispuse în cufăr în V, drept un apropo la motorul V12 al lui Phantom. Iar pentru servirea caviarului este inclusă și o linguriță făcută din sidef.

Rolls-Royce mai precizează că a creat și o experiență virtuală specială pentru a prezenta clienților acest model exclusivist. Această imersie virtuală a fost intermediată de aplicația Google Cardboard, evitându-se astfel interacțiunea fizică în contextul restricțiilor de siguranță impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account