Uzina BMW Group din Leipzig lansează producţia de serie a celei de-a doua generaţii BMW Seria 2 Active Tourer

Uzina BMW Group din Leipzig lansează producţia de serie a celei de-a doua generaţii a BMW Seria 2 Active Tourer. Ajuns pentru prima dată la dealeri în urmă cu aproape şapte ani, în toamna lui 2014, BMW Seria 2 Active Tourer s-a impus rapid pe piaţă. De atunci, peste 400.000 de clienţi au optat să cumpere modelul compact premium, care combină spaţiul funcţional cu un concept de condus dinamic. Peste 368.000 dintre acestea  au fost fabricate în Leipzig. Succesorul modelului sportiv versatil va fi fabricat doar la Leipzig.

„După succesul primei generaţii BMW Seria 2 Active Tourer, uzina BMW Group din Leipzig este mândră să producă succesorul complet reproiectat”, a subliniat directorul uzinei, Hans-Peter Kemser. „Acest automobil este o altă oportunitate pentru noi de a demonstra experienţa şi competenţa noastre vaste în fabricarea de modele cu tracţiune faţă în reţeaua de producţie BMW. De asemenea, BMW Seria 2 Active Tourer va face ca fabrica noastră să fie funcţională la capacitate maximă pe termen lung.”

Caracteristicile-cheie ale celei mai recente generaţii a modelului sunt stilul său extrem de dinamic, limbajul de design clar şi interiorul reproiectat. În plus, noul BMW Seria 2 Active Tourer introduce pentru prima dată tehnologia mild-hybrid în clasa compactă, împreună cu cele mai noi funcţii de conectivitate şi pachete extinse de echipamente.

BMW Seria 2 Active Tourer stabileşte noi standarde

După debutul din 2014, BMW Seria 2 Active Tourer a provocat o revoluţie în portofoliul de produse BMW. Nu numai că a pus bazele segmentului Sports Activity Tourer, dar a fost şi primul BMW cu tracţiune faţă. Prin conceptul său de spaţiu funcţional, motoarele cu trei cilindri – o premieră pentru BMW la acea vreme – şi sistemul de tracţiunea faţă de ultimă generaţie, noul venit a oferit tot dinamismul unui BMW şi a anunţat o nouă eră pentru marcă.

Cea de-a doua generaţie BMW Seria 2 Active Tourer stabileşte din nou standardele. Un pionier, el deschide calea pentru viitoarele modele BMW şi MINI care se vor alătura segmentului compact în următorii ani. Aspecte precum îmbunătăţirile aduse sistemului de propulsie şi cockpitului şi sistem de propulsie moderne – stabilesc noi standarde.

Integrare perfectă în procesele de producţie

Renumită pentru flexibilitatea sa deosebită, uzina din Leipzig a fost avut anterior misiunea de a produce primele modele electrificate ale BMW Group: BMW i3 şi BMW i8. Acum este din nou prima opţiune pentru lansarea acestui nou concept de automobil. Chiar şi în contextul unui model nou, cu tehnologii noi, a fost necesară doar efectuarea unor ajustări minore la atelierul de vopsire şi sistemele de asamblare, iar singura zonă nouă de producţie a fost introdusă în atelierul de caroserii.

Acum, a doua generaţie BMW Seria 2 Active Tourer a fost integrată perfect în producţie şi va ieşi de pe liniile de producţie de la Leipzig împreună cu BMW Seria 1 şi BMW Seria 2 Gran Coupé.

Design dinamic şi interior actualizat

În ceea ce priveşte designul exterior, noul BMW Seria 2 Active Tourer are o prezenţă mai sportivă datorită proporţiilor alungite dinamic şi tratamentului clar şi redus al suprafeţelor sale.

În interior, oferă un sentiment complet nou de spaţiu. Interiorul a fost complet reproiectat, luându-şi reperele de la avanpostul de tehnologie al mărcii, BMW iX. Ies în evidenţă ecranul central curbat BMW, cotiera „plutitoare” cu panoul de control integrat şi panoul de instrumente subţire. Datorită acestor caracteristici, BMW Seria 2 Active Tourer este primul BMW care preia elementele limbajului de design interior de la BMW iX.

O altă premieră la cel mai recent BMW Seria 2 Active Tourer este noul BMW iDrive, care îşi face debutul în segmentul compact premium. Cea mai recentă generaţie a sistemului de control iDrive se bazează pe sistemul de operare BMW 8.

A doua generaţie BMW Seria 2 Active Tourer a fost concepută pentru a primi motoare termice, dar şi sisteme de propulsie electrificate, iar două versiuni plug-in hybrid vor fi adăugate gamei la doar câteva luni după lansarea pe piaţă în primul semestru al anului 2022.

BMW Seria 2 Active Tourer urmează să fie lansat pe piaţă în România la finalul lunii februarie.

Uzina BMW Group din Leipzig

Uzina BMW Group din Leipzig este una dintre cele mai avansate şi durabile uzine auto din lume. Producţia de serie a fost începută în 2005, iar aproximativ 1.100 de automobile ies zilnic, în prezent, de pe liniile de producţie. Portofoliul actual de produse cuprinde BMW Seria 1, BMW Seria 2 Gran Coupé, BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW i3.

BMW Group a investit deja în total peste trei miliarde de euro în locaţia sa din Leipzig, care are o forţă de muncă regulată de aproximativ 5.400 de persoane.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account