VIDEO: BMW ALPINA XD3 și XD4 în variantă actualizată au diesel quad-turbo cu 394 CP

ALPINA preia actualizările stilistice și tehnologice primite în această vară de modelele BMW X3 și X4. Iar plusul de avangardism scoate și mai bine în evidență caracterul sportiv al modelelor BMW ALPINA XD3 și XD4, care propun unu dintre cele mai rafinate și performante motoare diesel disponibile în industria auto.

Acum ALPINA detaliază noile SUV-uri într-un clip video și o serie nouă de poze.

Propulsorul diesel de 3 litri al modelelor BMW ALPINA XD3 și XD4 are 6 cilindri în linie și este supraalimentat cu sistem quad-turbo. Iar pentru varianta actualizată a SUV-urilor ALPINA livrează 394 CP și cuplu de 800 Nm (cu 30 Nm mai mult decât modelul precedent). Resursele de putere sunt fructificate cu ajutorul transmisiei ZF cu 8 trepte, care a fost adaptată pentru cotele înalte ale cuplului motor. Aceasta dispune de sistem ALPINA SWITCH-TRONIC pentru selectarea manuală a treptelor de viteză. Iar opțional, se pot monta la nivelul volanului clapete ALPINA din aluminiu pentru schimbarea treptelor.

 

BMW ALPINA XD3 accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde și atinge viteza maximă de 267 km/h. BMW ALPINA XD4 este la fel de iute de picior până la 100 km/h dar se laudă că atinge o viteză maximă cu 1 km/h în plus față de XD3.

Modelele ALPINA sunt recunoscute pentru caracterul sportiv versatil, care oferă agilitate, dar și un reglaje specifice pentru o rulare rafinată, confortabilă. Astfel, XD3 și XD4 dispun de suspensiile cu calibrare tipică ALPINA. Ele se disting prin amortizoarele adaptive care permit șoferului să aleagă între diverse reglaje, care variază de la COMFORT+ la SPORT+. În plus, arcurile sunt mai ferme și mai scurte. Drept urmare, răspunsul dinamic este îmbunătățit, la fel ca și aerodinamica favorizată de garda la sol coborâtă.

Sistemul de direcție este la rândul lui calibrat pentru răspuns precis. Iar agilitatea SUV-urilor se datorează atât diferențialului spate cu alunecare limitată, cât și sistemului Performance Control, care frânează selectiv fiecare dintre cele 4 roți, pentru a combate comportamentul subvirator. Controlul dinamic este asigurat și de sistemul de frânare. Opțional, acesta utilizează discuri din material compozit ușor, care sunt perforate și au diametru de 395 mm la roțile din față și 398 mm la cele din spate.

În configuratorul din site-ului oficial alpina-configurator.com/de, BMW ALPINA XD3 este listat cu prețul de 85.900 de euro, iar BMW ALPINA XD4 este propus de la 89.100 de euro.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account