Victoria din finala sezonului i-a dus pe Augusto Farfus şi Nick Catsburg către titlul piloţilor în Intercontinental GT Challenge

Victorie şi titlu câştigat la finalul sezonului în Intercontinental GT Challenge (IGTC) de la Kyalami (RSA) pentru BMW M6 GT3: un final dramatic în „Kyalami 9 Hour” a făcut ca Sheldon van der Linde (Africa de Sud), Nick Catsburg (Olanda) şi Augusto Farfus (Brazilia) să se impună cu #34 BMW M6 GT3 al echipei Walkenhorst Motorsport. Catsburg şi Farfus, care au triumfat şi în cursa de 8 ore de la Indianapolis (SUA), au pbţinut titlul piloţilor în IGTC. La comenzile #35 BMW M6 GT3, Martin Tomczyk (Germania), Nick Yelloly şi David Pittard (ambii Marea Britanie) au trecut linia de sosire pe poziţia a şasea la finalul celor nouă ore. BMW a încheiat sezonul pe locul al doilea în clasamentul constructorilor.

Aflat în cockpit la start, Farfus a început cursa de pe locul al treilea şi a reuşit să-şi apere poziţia în faza iniţială înainte de a preda #34 BMW M6 GT3 eroului local van der Linde. Sud-africanul a reuşit să urce un loc din cauza unei probleme tehnice suferită de un alt concurent. Cu toate acestea, BMW M6 GT3 # 34 a pierdut apoi trei locuri, ajungând la jumătatea cursei pe poziţia a cincea. Ulterior, cei trei au reuşit să revină pe locul al treilea înainte de a pierde din nou o poziţie la penultimul pit stop. Cu o oră şi jumătate înainte de sfârşitul cursei, o ploaie puternică s-a abătut peste circuitul aflat în vecinătatea metropolei Johannesburg (Africa de Sud). #34 BMW M6 GT3 a fost prima maşină din grupul fruntaş care s-a îndreptat spre standuri şi a trecut la anvelopele de ploaie. Adversarii s-au răsucit pe pistă şi au făcut pit stopurile mai târziu, în timp ce Catsburg a trecut în frunte cu aproximativ o jumătate de oră înainte de final şi a reuşit să treacă primul linia de sosire în condiţii de Full Course Yellow.

Tomczyk a început cursa de pe locul al şaselea cu #35 BMW M6 GT3 şi a câştigat două poziţii în primul tur. El şi-a apărat locul al patrulea până la primul pit stop, când a predat maşina lui Yelloly. Iniţial, pilotul britanic nu a reuşit să menţină ritmul, pierzând mai multe locuri înainte de a-i ceda locul în cockpit lui Pittard, pe locul al şaptelea. În a doua jumătate a cursei, cei trei au recuperat o poziţie şi au terminat pe locul al şaselea.

Sezonul IGTC 2020: turneu global turbulent cu suişuri şi coborâşuri pentru Walkenhorst Motorsport
Cursa de la Kyalami a marcat sfârşitul celui de-al doilea sezon complet pentru Walkenhorst Motorsport în Intercontinental GT Challenge. Sezonul a pierdut un eveniment după anularea „Suzuka 10 Hours”, dar a inclus alte patru etape de anduranţă pe patru continente diferite. Pentru deschiderea sezonului, Walkenhorst Motorsport s-a îndreptat spre Australia, unde echipa din Melle (Germania) a concurat cu un model BMW M6 GT3 la „Bathurst 12 Hour”. Farfus, Catsburg şi eroul local Chaz Mostert (Australia) au împărţit misiunea din cockpit, dar au fost forţaţi să se retragă timpuriu din cursă după o coliziune nefericită cu un cangur. Lucrurile au mers mult mai bine în cea de-a doua cursă – cele 8 ore de la Indianapolis (SUA). Walkenhorst Motorsport a produs cursa perfectă cu cele două BMW M6 GT3 pe circuitul legendar. Catsburg, Farfus şi Connor De Phillippi (SUA) au triumfat cu #34 BMW M6 GT3, Pittard, Tomczyk şi Yelloly urmând chiar în spate cu #35 BMW M6 GT3 pentru a confirma dubla şi a da începe sărbătorirea. La cea de-a treia cursă a sezonului, cele 24 de ore de Spa-Francorchamps (BEL), echipa a avut un ghinion similar cu cel de la Bathurst. La cursa clasică din Ardeni, cele două BMW M6 GT3 au abandonat după două coliziuni. Cu toate acestea, norocul a revenit de partea echipei la finala sezonului de la Kyalami. Victoria pentru Catsburg şi Farfus i-a adus în fruntea clasamentului piloţilor.

Declaraţii după cursă:

Niclas Königbauer (director de echipă, Walkenhorst Motorsport): „Ce cursă. Am demonstrat din nou cât de important este să îţi păstrezi calmul în condiţii nebune şi să colaborezi îndeaproape ca echipă. Sunt incredibil de mândru de modul în care toată lumea a evoluat, pe pistă şi în afara ei. Toată lumea a făcut o treabă fenomenală, fără greşeli, şi aceasta este cheia pentru a termina şi a câştiga o cursă. Pentru toţi, acesta este un final superb al sezonului 2020, care a fost dificil din multe puncte de vedere. Cu toate acestea, obţinerea marelui trofeu la sfârşit ne oferă tuturor un mare impuls în timp ce ne pregătim pentru 2021. Mulţumesc din nou tuturor celor implicaţi în acele realizări.”

Nick Catsburg (#34 BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport): „De necrezut. Suntem campioni în clasamentul piloţilor. Până la ultimele două ore de cursă, nu ne aşteptam să se întâmple asta. Speram să se întâmple ceva nebunesc. La fel ca anul trecut, nu ar fi Kyalami dacă nu s-ar întâmpla ceva straniu. A fost exact aşa, în afară de faptul că a fost un restart la sfârşitul cursei de anul trecut. Felicitări echipei! Sunt încântat că am câştigat cursa şi campionatul. Îmi pare rău pentru echipa Honda. Au dominat astăzi şi ar fi obţinut un rezultat bun.”

Augusto Farfus (#34 BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport): „Am cam rămas fără cuvinte. A fost un an dificil, cu multe provocări pe pistă şi în afara ei. Mă bucur foarte mult că BMW şi echipa Walkenhorst Motorsport au rămas puternici împreună. Am reuşit o campanie foarte puternică. Cursa de astăzi nu a fost uşoară, dar am evoluat foarte bine. Nici unul dintre piloţi nu a greşit şi maşina a funcţionat foarte bine. Sunt foarte fericit cu acest titlu. Să sărbătorim!”

Sheldon van der Linde (#34 BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport): „Ca să fiu sincer, simt ca şi cum aş fi luat un titlu. Este fantastic să pilotezi cu aceşti băieţi. Nu am făcut greşeli şi maşina a fost perfectă. În acest moment, abia îmi găsesc cuvintele. Am fost aproape anul trecut şi am reuşit anul acesta. Pur şi simplu este incredibil.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account