BMW M8 își va face apariția în 2019

BMW M8

Zvonurile despre un BMW M8 au fost din ce în ce mai intense, iar acum se pare că totul este confirmat. Și nu vorbim despre doar un singur BMW M8, ci despre trei versiuni de caroserie diferite.

Practic, BMW M8 nu a existat niciodată ca mașină de serie, ci doar ca un concept produs pentru a testa în trecut dacă o astfel de mașină și-ar avea locul în acest segment de piață foarte select. Viitorul BMW M8 vine ca un pas logic ținând cont că întreaga familie de modele Seria 6 se va transforma în Seria 8. Prin urmare, era normal ca modele aferente, adică M6 Coupe, Cabriolet și Gran Coupe să devină M8 Coupe, Cabriolet și Gran Coupe.

Mișcarea din partea bavarezilor este una logică dacă ne raportăm la principalul concurent, adică la Mercedes-Benz și la ale sale Clasa S Coupe și Cabriolet, care au, desigur și versiuni AMG. Mai mult, odată cu lansarea modelelor Clasa C (coupe și cabriolet), dar și a celor din Clasa E (coupe și cabriolet), Mercedes-Benz pare să fie cu un pas în fața bavarezilor. Tocmai de aceea, probabil că următoarele generații ale Seriei 6 vor fi ceva mai mici, mai dinamice și mai accesibile, motivul principal fiind acela că în momentul actual Seria 6 Coupe și Cabriolet sunt încadrate cumva între clase. Iar dacă în cazul rivalității dintre Seria 4 și Clasa C lucrurile sunt clare, nu putem spune același lucru și despre rivalitatea dintre Clasa E și Seria 6. Da, știu, e alambicată treaba.

BMW M8Revenind însă, viitorul BMW M8 va avea sub capotă același V8 de 4,4 litri care va fi aruncat și sub capota viitorului BMW M5 despre care am vorbit aici. Adică o putere maximă care depășește 600 de cai-putere, un sistem de tracțiune integrală „on demand” și probabil o transmisie automat cu opt trepte, dar fără dublu ambreiaj așa cum se întâmplă acum. La capitolul design, din pozele spion care au apărut până acum cu noile BMW Seria 8, viitoarele modele vor menține linia de lansată odată cu noul BMW Seria 7.

BMW M8Viitorul BMW M8 Coupe își va face apariția în 2019, sub numele de cod F92, urmând ca un an mai târziu să apară și versiunea cabrio (F91), dar și Gran Coupe-ul (F93). În plus, probabil că la final de 2017 sau început de 2018 vom avea și primele poze spion cu viitorul BMW M8. Ce-i drept, nu putem exclude nici posibilitatea unui BMW Seria 8 echipat cu un V12, similar cu cel care echipează acum noul BMW 760Li xDrive și care va echipa și versiunea de vârf a viitorului BMW X7.

Descoperă colecția de lifestyle BMW Motorsport și alege-ți accesoriul perfect:

colectia bmw motorsport

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account