BMW M aniversează al 20-lea an „Official Car of MotoGP™”

Un sezon MotoGP special începe pentru BMW M GmbH pe „Losail International Circuit” din Qatar în acest week-end (16-18 martie): este cel de-al 20-lea sezon în care BMW M are calitatea de „Official Car of MotoGP”. BMW şi BMW M GmbH au fost implicate ca parteneri ai organizatorului MotoGP, Dorna Sports, încă din 1999. Activităţile pun accentul pe furnizarea flotei de Safety Cars. În sezonul aniversar 2018, flota va fi condusă de noul BMW M5 MotoGP Safety Car. Anul acesta, BMW M GmbH va oferi şapte automobile BMW M de înaltă performanţă pentru a asigura securitatea în week-endurile de cursă.

„Aş dori să profit de ocazie pentru a mulţumi Dorna Sports pentru încrederea care ne-a acordat-o de-a lungul acestor două decenii. Rareori întâlneşti parteneriate de succes şi atât de lungi în sport şi suntem mândri de această aniversare specială”, a declarat Frank van Meel, preşedinte al BMW M GmbH. „Când am început parteneriatul cu organizatorul MotoGP, Dorna Sports, în 1999, aspiraţiile noastre erau să ne folosim de toată competenţa noastră, de tehnologia inovatoare din motorsport şi de ideile noi pentru a contribui la siguranţa din MotoGP. Acest lucru rămâne valabil şi acum. După 20 de ani, Dorna Sports încă are un partener puternic în BMW M GmbH pentru care siguranţa piloţilor este prioritatea principală.”

Flota de safety cars şi maşini oficiale a fost compusă mereu din cele mai recente modele BMW M, optimizate pentru utilizare pe circuit. Prin sărbătorirea celei de-a 20-a aniversări, BMW M GmbH rămâne fidel acestei filosofii şi impune un reper prin noul BMW M5 MotoGP Safety Car.

Noul safety car este bazat pe sedanul de înaltă performanţă BMW M5, care a fost prezentat pentru prima dată publicului în august 2017. Particularităţile tehnice ale BMW M5 asigură manevrabilitate perfectă, chiar şi la limitele sale dinamice. Aceste dotări includ nou dezvoltata tracţiune integrală M xDrive specifică M, care este utilizată în premieră la BMW M5. Motorul V8 de 4,4 litri cu tehnologie M TwinPower Turbo reprezintă o altă creştere semnificativă a performanţelor în comparaţie cu modelele anterioare, versiune M5 de serie oferind o putere de 441 kW/600 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm. Toate aceste ingrediente fac din noul BMW M5 unul din cele mai rapide modele BMW construite vreodată şi modelul cu cel mai bun sprint 0-100 km/h. Activitatea manufacturieră realizată cu atenţie la BMW M Manufaktur din Garching a transformat automobilul de înaltă performanţă de serie în BMW M5 MotoGP Safety Car, pregătindu-l pentru apariţiile pe circuit în MotoGP.

În sezonul 2018, flota de automobile MotoGP oficiale include şapte modele BMW M diferite. Alături de noul BMW M5 MotoGPSafety Car, în acţiune va fi şi BMW M3 Safety Car. BMW M GmbH va furniza comisarului de securitate şi directorului de cursă un BMW M4 Coupé Safety Car, cu injecţie pe apă, şi un BMW M2 Safety Car. În plus, BMW X5 M Medical Car va fi prezent la circuit pe parcursul acestui sezon, iar un BMW M6 Gran Coupé Safety Car va fi oricând pregătit pentru acţiune. Două motociclete BMW S 1000 RR, furnizate de BMW Motorrad ca safety bikes, completează flota pentru stagiunea 2018.

Printre multe alte activităţi care formează angajamentul diviziei BMW M faţă de MotoGP se numără şi BMW M Award, care fi decernat pentru a 16-a oară în 2018. Acest premiu este acordat la finalul fiecărui sezon MotoGP şi recompensează pilotul cu cele mai multe rezultate în sesiunile de calificări.

Câştigătorul primeşte un automobil BMW M exclusiv. BMW M MotoGP Experience permite ca invitaţii BMW M GmbH să experimenteze un week-end de cursă de neuitat. Li se oferă introspecţii exclusive în culise cu ajutorul specialiştilor BMW M MotoGP, Loris Capirossi şi Alex Hofmann. Mai mult, BMW M GmbH îşi prezintă cele mai recente modele şi produse prin campanii desfăşurate la faţa locului în timpul anumitor week-enduri de Grand Prix.

 

Descoperă colecția de accesorii BMW M:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account