Obiectivul BMW: 500.000 de automobile electrificate până în 2019

bmw apple interviu harald krueger

Într-un interviu acordat publicației WirtschaftsWoche, CEO-ul BMW, Harald Krüger, a precizat că obiectivul companiei bavareze este să livreze clienților până la finalul anului 2019 nu mai puțin de 500.000 de automobile electrificate.

Ambițiile BMW Group sunt foarte mari, dar nu imposibil de atins, având în vedere performanța recentă, de 100.000 de automobile electrificate livrate clienților în 2017. Mai mult, până în acest moment, peste 200.000 de unități electrificate au fost predate clienților din toată lumea (prin automobile electrificate ne referim la modelele BMW i, dar și automobilele hibrid și plug-in hibrid din portofoliul BMW iPerformance și MINI). Mai mult, Krüger estimează o creștere de 20% la nivel global pentru automobilele electrificate BMW Group.

În același timp, constructorul german nu renunță la perfecționarea motoarelor tradiționale, acestea fiind generatoarele profitului reinvestit pentru dezvoltarea accelerată a tehnologiilor pentru sistemele de propulsie alternativă.

Adevărata ofensivă a BMW Group în sectorul automobilelor electrificate va începe în 2021, odată cu lansarea celei de-a cincea generaţie de trenuri de rulare, în care motorul electric, transmisia şi electronica de putere formează o componentă nouă, iar bateriile sunt grupate într-o arhitectură universală, scalabilă.

Un avantaj decisiv al acestei soluţii electrice este faptul că motorul electric, transmisia şi electronica de putere sunt combinate într-o componentă electrică nouă distinctă. Prin designul său compact, această componentă nouă integrată ocupă mult mai puţin spaţiu decât cele trei componente separate folosite în generaţiile anterioare. De asemenea, conceptul său modular înseamnă că este scalabil şi poate fi adaptat pentru o gamă largă de diferite pachete şi niveluri de performanţă, sporind flexibilitatea şi uşurând instalarea noii componente a trenului de rulare electric în diferite derivate ale automobilelor. Integrarea motorului electric, a transmisiei şi a electronicii de putere într-o singură componentă utilizează mai puţine componente şi, prin urmare, reduce costurile.

Un alt punct esenţial este faptul că noul motor electric nu va mai necesita utilizarea de metale rare, ceea ce face ca BMW Group să nu mai depindă de disponibilitatea acestora şi asigură o dezvoltare durabilă.

Cea de-a cincea generaţie de trenuri de rulare electrice utilizează baterii noi şi mai puternice. Designul lor modular şi scalabil înseamnă că acestea pot fi utilizate flexibil în arhitectura automobilului, în diferite locaţii de producţie.

Datorită dezvoltării suplimentare a bateriei, noul tren de rulare electric extinde autonomia automobilelor cu propulsie exclusiv electrică, pe baterii, până la 700 km. La modelele plug-in hybrid se pot parcurge distanţe de până la 100 de kilometri. Astfel, BMW Group continuă să îşi extindă poziţia de lider în domeniul inovaţiei în acest domeniu.

Descoperă accesoriile BMW din shop-ul nostru:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account