BMW a livrat 100.000 de automobile electrificate în 2017

În 2017, BMW Group a livrat peste 100.000 de automobile electrificate clienţilor din întreaga lume, aşa cum a promis la începutul anului. Acest lucru subliniază rolul de lider pe care compania îl deţine atunci când vine vorba de mobilitate electrică.

Importanta bornă a fost sărbătorită de constructorul german cu o instalaţie de lumini spectaculoasă, ce va marca acest reper pe drumul mobilităţii viitorului: sediul central al BMW Group, renumitul „Four-Cylinder ” din nordul oraşului München, fiind transformat pintr-o proiecţie specială într-un set imens de baterii. BMW Group a selectat acest simbol strălucitor pentru a reprezenta schimbările tehnologice care au loc în mobilitate.

Unul dintre aceşti mulţi clienţi din întreaga lume a experimentat o surpriză deosebită în cursul acestei zile importante: în vârstă de 80 de ani şi originar din Rhenania de Nord-Wesfalia (Germania), un conducător auto a intrat în posesia automobilului BMW i3 de culoare Protonic Blue, la BMW Welt din München, fiind cel de-al 100.000-lea client din lume care alege un automobil BMW Group electrificat în acest an. Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, l-a întâmpinat la BMW Welt şi i-a înmânat personal cheile pentru noua maşină, comentând: „Entuziasmul legat de mobilitatea electrică este resimţit de toate generaţiile şi livrarea automobilului electrificat cu numărul 100.000 din acest an este un moment foarte special pentru mine”.

Mobilitatea electrică este un element esenţial al strategiei corporate NUMBER ONE > NEXT, care continuă să extindă poziţia BMW Group de principal furnizor de mobilitate individuală premium şi servicii de mobilitate. Până în 2025, compania va oferi, la nivel mondial, 25 de modele integral electrice şi plug-in hybrid. Cea de-a cincea generaţie de tehnologie a trenului de rulare şi a bateriilor, disponibilă începând cu anul 2021, utilizează kituri de electrificare scalabile şi modulare, care vor permite ca toate modelele de serie să fie echipate cu orice tip de tren de rulare. Pentru brandul său electric BMW i, fondat în 2011, compania a obţinut deja drepturile de nume de la BMW i1 la i9, precum şi de la BMW iX1 la iX9. Anul viitor vom vedea lansarea modelului BMW i8 Roadster, urmată în 2019 de un MINI complet electric. În 2020 debutează versiunea electrică a modelului BMW X3, iar în 2021 va urma noul avanpost tehnologic al mărcii, BMW iNext, care, în premieră pentru un model de serie, va combina mobilitatea electrică şi condusul complet autonom, dar şi noi soluţii tehnologice şi de design pentru interior.

Când a lansat project i în anul 2007, deschizătorul de drumuri pentru BMW i, BMW Group a adoptat devreme o abordare holistică a mobilităţii electrice. Anul următor, flotele electrice de testare au rulat pe şosele din întreaga lume în cel mai mare program de testare a automobilelor electrice (EV) pe care industria auto îl văzuse vreodată. Producţia de serie a modelului electric BMW i3, unul dintre cele mai premiate concepte auto din lume, a început în 2013. De atunci, vânzările au crescut în fiecare an, pe parcursul ultimilor patru ani consecutivi.

BMW Group, lider în furnizarea de mobilitate electrică
Datorită concentrării timpurii pe mobilitate electrică, BMW Group a obţinut deja o poziţie de lider pe piaţa automobilelor electrificate. Conform raportului independent POLK/IHS (publicat la 7 decembrie 2017), BMW Group are un avantaj clar faţă de concurenţii săi în ceea ce priveşte înmatricularea automobilelor electrice şi plug-in hybrid noi în Europa, cu o cotă de piaţă de 21%. Aceasta înseamnă că BMW Group are o cotă în segmentul automobilelor electrificate care este de peste trei ori mai mare decât cota sa de piaţă pentru modelele tradiţionale. În timp ce automobilele electrificate reprezintă două procente din înmatriculările de maşini noi ale tuturor constructorilor în Europa, valoarea pentru BMW Group este deja de 6%. Cu alte cuvinte, BMW Group deţine o cotă semnificativ mai mare a pieţei în creştere a mobilităţii electrice în Europa. Poziţia companiei este la fel de puternică şi atunci când vine vorba de piaţa mondială – compania deţine o cotă de 10% din piaţa mondială de automobile electrificate.

Şi în România, o piaţă cu o dinamică rapidă, BMW Group deţine 32,8% din livrările realizate până în luna octombrie, în timp ce procentul de vânzări automobile electrificate din totalul modelelor BMW vândute este de 4,8%. Această cifră este în creştere puternică, considerând că programul de susţinere a automobilelor electrificate, Rabla Plus, a pornit în România numai în a doua jumătate a acestui an.

Modelele electrificate înregistrează o cerere deosebit de mare în Europa de Vest şi în SUA, de exemplu, unde reprezintă 7% din totalul vânzărilor mărcii BMW de pe ambele pieţe. În Scandinavia, unde BMW i3 este cel mai bine vândut model BMW, unul din patru BMW vândute este electrificat. În Germania, înmatriculările noi de automobile electrice şi plug-in ale BMW Group vor ajunge în acest an la peste 10.000 de unităţi. De asemenea, trenurile de rulare electrificate joacă un rol din ce în ce mai important în mixul de motoare pentru modelele individuale: în 2017, fiecare al zecelea model BMW Seria 3 Sedan livrat clienţilor din întreaga lume a fost unul electrificat. În cazul BMW Seria 2 Active Tourer, 13% din modelele vândute în 2017 au fost plug-in hybrid. De la lansarea sa în iunie 2017, MINI Cooper S E Countryman ALL4 reprezintă deja una din zece vânzări MINI Countryman la nivel mondial. Vânzările modelului electric BMW i3 au crescut şi ele cu aproximativ un sfert. (Toate date sunt pentru primele 11 luni ale 2017.)

În completarea celor nouă automobile electrificate oferite de BMW Group, compania produse şi produsul ideal pe două roţi pentru mobilitate electrică urbană premium: BMW C evolution. După introducerea unei noi baterii, care extinde autonomie scuterului la 160 km, vânzările acestui scuter electrificat au crescut cu 80% faţă de primele 11 luni ale anului trecut. Cele 1.500 de unităţi vândute în întreaga lume se adaugă celor 100.000 de automobile electrificate pe care compania le-a livrat în 2017.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account