Modele BMW sub lumina Portugaliei – a doua ediţie a expoziţiei #BMWPhotoCamp la Galeria Galateca

#BMWPhotoCamp

Expoziţia de fotografie #BMWPhotoCamp poate fi vizitată gratuit în centrul Bucureştiului, la Galeria Galateca, în perioada 22-30 septembrie. Proiectul aduce în prim plan şase din cei mai buni fotografi de presă auto lucrând cu cele mai noi modele BMW.

#BMWPhotoCamp construieşte o tradiţie valoroasă. Este a treia ediţie a proiectului şi al doilea an în care lucrările se prezintă într-o galerie de artă. În perioada 22-30 septembrie şase din cei mai valoroşi fotografi de presă auto prezintă 30 de lucrări printate în format mare.

România are o istorie bogată a fotografiei auto, cu un prim nucleu format la finalul anilor ’90 prin proiectul Freelancer, iniţiat de unul dintre pionierii în domeniu, Dan Beşliu. În 2023 au răspuns invitaţiei şase profesionişti care au un istoric bogat de colaborare cu industria şi presa auto, unii având începuturile în carieră chiar cu „Freelancer”. Fiecare dintre aceştia are un stil de lucru şi o viziune personală bine definită, formate puternic pe baza unei experienţe valoroase. Cei şase fotografi implicaţi în proiect sunt: Adrian Cobzaşu, Ramona Copil, Ciprian Mihai, Bogdan Paraschiv, Dragoş Savu şi Andrei Toboşaru. Aceştia au avut de-a lungul timpului colaborări cu majoritatea publicaţiilor auto importante din România, incluzând titluri precum 4x4Adventure, auto motor şi sport, autocritica.ro, Autoexpert, automarket.ro, RacingWheels, TopGear, Supercar sau WhatCar!. Invitaţii au în portofoliu şi alte proiecte, aşa cum sunt fotografia în domeniul modei, fotografia de publicitate sau reportaj sportiv.

În acest an, cu sprijinul unor parteneri puternici, tabăra de fotografie a fost organizată în afara României, în Portugalia, pe o rază de până în 100 km în jurul Lisabonei. Rezultatul proiectului este o selecţie spectaculoasă de fotografii foarte variate, atât ca abordare şi stil, cât şi ca teme. Lisabona a fost generoasă atât cu o lumină spectaculoasă, cât şi cu o varietate mare de cadre – de la zone urbane moderne, la natură în stare pură.

După o săptămână de prezentare la Galateca, selecţia de fotografii va fi prezentată de-a lungul anului în cadrul mai multor evenimente dar şi într-un program itinerant în reţeaua de dealeri autorizaţi BMW din ţară.

„Faptul că fotografiile sunt prezentate într-o galerie de artă, este o declaraţie despre valoarea lucrărilor şi calitatea fotografilor români. Suntem onoraţi de deschiderea şi entuziasmul comunităţii de fotografi şi sperăm să putem creşte proiectul în fiecare an”, a declarat Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Gazda proiectului este şi în acest an Galeria Galateca, aflată în centrul Bucureştiului, pe Strada C. A. Rosetti 2-4, în clădirea Bibilotecii Central Universitare.

Canon România s-a alăturat proiectului BMW Photo Camp cu remarcabila gamă EOS R, totul pentru ca „Imposibilul să devină posibil”. Canon EOS R5, EOS R7 și EOS R6 Mark II au făcut parte din aventura BMW România, al cărei punct de pornire a fost Lisabona, împreună cu cei şase fotografi auto şi modele BMW. „Suntem onorați să contribuim la această experiență ce susține fotografii din industria auto și pune în valoare potențialul artistic al acestui domeniu, în egală măsură creativ și inovativ”, a declarat Petronius Secăreanu, director general Canon România.

Wizz Air este singura linie aeriană care operează zboruri directe între Bucureşti şi Lisabona, câte trei pe săptămână. Wizz Air a susţinut deplasarea echipei în Portugalia.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile și pozele proiectului #BMWPhotoCamp din 2023.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account