THE 8 X JEFF KOONS semnat de artist a fost vândut cu 475.000 de dolari la o licitaţie caritabilă

THE 8 X JEFF KOONS

La 4 aprilie, singurul BMW M850i xDrive Gran Coupé semnat de artist a fost vândut de casa de licitaţii Christie’s pentru 475.000 de dolari.

A fost o licitaţie internaţională intensă atât online, cât şi la faţa locului. Iar ciocanul lui Tash Perrin, vicepreşedinte şi licitator Christie’s, a căzut în cele din urmă în aplauzele celor invitaţi la o cină festivă în sala principală de licitaţii Christie’s. Printre invitaţi s-au numărat artistul însuşi, Alexander S.C. Rower, preşedintele Fundaţiei Calder, colecţionarul Larry Warsh şi artistul FUTURA 2000.

Acest BMW M850i xDrive Gran Coupé a fost ultimul exemplar produs din cele 99 de piese ale ediţiei limitate. Ediția se epuizase după doar trei săptămâni de la premiera mondială ce a avut loc la mijlocul lunii februarie. Toate veniturile obţinute din licitaţie sunt destinate Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC). Jeff Koons este implicat personal de peste două decenii în susținerea acestui centru.

Jeff Koons, artist: „De la alegerea culorilor la aspectul general şi utilizarea materialelor, automobilul meu ofertă sentimentul de supererou. Să oferi pentru ICMEC şi să salvezi literalmente vieţile copiilor este un efort de supererou, acum mai mult ca niciodată. Sunt încântat că licitaţia maşinii a fost un succes atât de mare! Ar trebui să încurajeze pe oricine să se implice şi să aprecieze munca extraordinară pe care o fac fundaţiile la nivel global pentru a face lumea un loc mai bun.”

„Noi, cei de la ICMEC, suntem atât de recunoscători pentru generozitatea ofertantului câştigător, BMW şi, în special, lui Jeff Koons, al cărui parteneriat şi sprijin sunt esenţiale în eforturile noastre de a ajuta să facem lumea mai sigură pentru copii”, spune Bob Cunningham, director executiv ICMEC. „Fondurile strânse din această colaborare vor ajuta ICMEC să răspundă provocărilor critice cu care se confruntă copiii din cauza pandemiei şi a migraţiei forţate. Această contribuţie generoasă ne va ajuta să dezvoltăm tehnologii mai bune pentru a localiza şi a identifica copiii dispăruţi, inclusiv copiii care sunt pierduţi, răpiţi sau traficaţi în zonele de conflict şi să milităm pentru politici, legi şi intervenţii care să abordeze mai bine probleme precum proliferarea materialelor de abuzare sexuală a copiilor, îngrijire online şi streaming live care au apărut ca ameninţări şi mai mari pentru copii în timpul pandemiei.”

„BMW este mândru să sprijine Centrul Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi prin colaborarea noastră cu Jeff Koons şi prin licitaţia acestui automobil ediţie specială, THE 8 X JEFF KOONS„, a declarat Sebastian Mackensen, preşedinte şi director executiv, BMW America de Nord. „Acţionarea cu responsabilitate este o calitate importantă a companiei noastre, aşa că este deosebit de îmbucurător să ştim că încasările din această licitaţie vor sprijini copiii aflaţi în dificultate.”

Bonnie Brennan, preşedintele Christie’s America, a remarcat: „Este cu adevărat o onoare pentru noi să fim parteneri cu BMW Group şi Jeff Koons în licitaţia caritabilă live a M850i xDrive Gran Coupé. La Christie’s, credem în puterea artei şi a designului de a schimba vieţi şi suntem foarte mândri să strângem fonduri pentru a sprijini Centrul Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploatat, care a îmbunătăţit viaţa a nenumăraţi copii din întreaga lume pentru totdeauna.”

THE 8 X JEFF KOONS este o creație de artă motorizată

Licitaţia caritabilă live Christie’s de la Rockefeller Plaza, unde automobilul a fost expus public în perioada 1-4 aprilie. Și a evidenţiat ultimul exemplar construit al THE 8 X JEFF KOONS. Oferind cea mai exclusivistă versiune disponibilă din setul original de 99 de piese, acest automobil prezintă semnătura artistului pe montantul B. Norocosul ofertant nu numai că poate aştepta cu nerăbdare să deţină o maşină semnată de Jeff Koons. Dar va fi şi invitat de artist la un tur personal al studioului său din Manhattan.

THE 8 X JEFF KOONS reprezintă unul dintre cele mai extinse procese de producţie personalizate realizate vreodată de BMW. Modelele unice de la exterior şi interior sunt creaţii artistice autentice ale artistului însuşi. Exteriorul automobilului prezintă un design grafic expresiv şi atractiv, combinând 11 culori exterioare diferite.

În urma licitaţiei caritabile de la New York, THE 8 X JEFF KOONS va fi prezentat la numeroase târguri şi evenimente de artă din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. Printre acestea se numără a 16-a ediţie Istanbul Contemporary, Paris Photo, Goodwood Festival of Speed şi West Bund Art & Design Fair Shanghai.

Despre Centrul Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC)

Centrul Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC) este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit care lucrează pentru a face lumea un loc mai sigur pentru toţi copiii, luptând împotriva exploatării sexuale a copiilor, a abuzului şi a riscului de a dispărea. Cu sediul central în SUA, ICMEC lucrează cu parteneri din întreaga lume pentru a dezvolta cercetare, tehnologii şi resurse educaţionale care să ajute la căutarea şi recuperarea copiilor care sunt dispăruţi, să lupte împotriva exploatării online şi să împuternicească profesioniştii, instituţiile şi comunităţile care se îngrijesc de protejarea copiilor de toate formele de abuz sexual. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.icmec.org.

Angajamentul cultural BMW Group

Staatsoper für Alle Gerhard Richter CORPORATE CITIZENSHIP Bienala Kochi-Muziris BMW Art Cars Bienala de la Berlin Ólafur Elíasson Art Basel Max Hooper Schneider BMW Art Journey DIALOG INTERCULTURAL Art D’Égypte Cao Fei Esther Mahlangu Zaha Hadid Les Rencontres d’Arles Jeff Koons Acute Art Tate Modern CONTINUITATE Artsy BMW Open Work by Frieze PARTENERIATE Andy Warhol BMW Guggenheim Lab Lu Yang Samson Young Opera de Stat din Bavaria BMW Welt Jazz Award LIBERTATE CREATIVĂ Tefaf INTERACŢIUNE Teatrul Academic de Stat Balşoi al Rusiei Kyotographie Premio de Pintura Muzeul Garage de Artă Contemporană Paris Photo DEZVOLTARE DURABILĂ Leelee Chan Art Dubai Teatro alla Scala BMW Classics Jenny Holzer BMW Art Guide by Independent Collectors

De ce Cultura? De ce nu! Cultura este cunoaştere, un sanctuar al frumuseţii şi profunzimii, al sensului şi al păcii. O evadare care inspiră, departe de agitaţia vieţii de zi cu zi. Liniştită în cel mai bun caz, chiar deranjantă uneori. În calitate de cetăţean corporate, BMW Group ia în serios responsabilitatea socială, ca parte a căreia a fost implicat în sute de iniţiative culturale în întreaga lume timp de o jumătate de secol, atât în artă, muzică şi sunet sau arhitectură, cât şi în design. Ca partener pe termen lung, libertatea creativă este esenţială – şi la fel de esenţială pentru lucrările revoluţionare ca pentru inovaţiile majore în cadrul unei companii precum a noastră.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account