BMW testeaza „coafura” intr-un tunel de vant

Noul tunel de vant din Munchen este un loc care poate produce multe surprize chiar si pentru un top model cum este Sylvie van der Vaart.

Ea se aseaza intr-un BMW Seria 3 Convertible din 1987, este imbracata intr-o rochie Bordeaux reprezentativa pentru perioada 80-90, iar parul ii este aranjat de catre un stilist. Este putin stresata inainte de „test-drive” : „Sunt putin nervoasa pentru ca nu stiu ce-o sa se intample cu tot acest vant care va sufla, dar cei de la BMW mi-au spus ca totul este in regula”. Paletele motorului incep incet sa se invarta si vantul sufla usor, ca mai apoi sa atinga 60 km/h. Rezultatele se pot vedea pe „noua coafura” a lui Sylvie van der Vaart.

P90048126

Imbracamintea si coafura sunt schimbate in ton cu prezentul din care face parte si urmatoarea masina a „test-driveului”, un BMW Seria 3 Convertible model 2009. Sylvie van der Vaart are o coafura eleganta si de data aceasta zambeste catre camera si ne spune despre cum conduce ea un cabrio in Madrid, orasul in care locuieste. Se aseaza in masina si asteapta cu suspans pornirea motorului din tunelul de vant. Imbunatatirea aerodinamicii de la noul model BMW, ce duce la reducerea turbulentelor din interiorul masinii poate fi vazuta cu usurinta. Parul manechinului Sylvie van der Vaart abia daca se misca. Ea coboara din masina : „Ce diferenta fata de vechiul mode! Abia daca am simtit adierea vantului – a trebuit chiar sa verific daca intr-adevar motorul este pornit si vantul sufla”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rCN_Yk3AsTY[/youtube]

Experimentul demonstreaza progresul din ultimii 22 de ani in industria auto. Facilitati ca si tunelul de vant ii ajuta pe ingineri sa imbunatateasca aerodinamica intr-un stadiu de inceput al dezvoltarii unui nou model, si astfel sa aduca o contributie la eficienta acestuia. Impreuna cu folosirea de materiale usoare la constructia masinii, aerodinamica joaca un rol important pentru autoturisme.

O aerodinamica sofisticata este una dintre componentele Efficient Dynamics. BMW este un predecesor in intreaga industrie auto in ceea ce priveste reducerea emisiilor de CO2. In Europa, media emisiilor pentru masinile produse de BMW este de 156 k/km, cu mult sub cel al altor fabricanti de modele premium.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account