Gerovital
Gerovital
Gerovital

Cu MINI Cooper SE din Hamburg până în insula Sylt

Condusul pur electric nu a fost niciodată mai distractiv. Fiind echipat cu un ansamblu electric de excepție, noul MINI Cooper SE prezintă o versatilitate remarcabilă pentru utilizarea de zi cu zi. După ce anterior, modelul electrificat MINI parcursese cei 20,8 kilometri ai buclei de nord de pe circuitul Nurburgring fără a fi acționată pedala de frână, acum Cooper SE dorește să ne convingă că este potrivit și pentru unele evadări de weekend pe distanțe scurte.

Pentru a demonstra acest fapt, noul MINI Cooper SE a pornit într-o călătorie de 200 de kilometri străbătând drumul dintre Hamburg și pitoreasca insulă Sylt, din Marea Nordului. Datorită modurilor sale de conducere special dezvoltate, mica citadină electrică a fost capabilă să acopere călătoria rutieră până în Sylt și întoarcerea la Hamburg, fără a fi nevoie să-și încarce bateriile pe parcurs.

Autonomia sa oficială, comunicată de constructor, este estimată între 235 și 270 de kilometri și, astfel, este ideală pentru câteva escapade scurte, departe de orașele aglomerate. După experiența pozitivă de pe circuitul Nurburgring, MINI Cooper SE a acceptat provocarea de a parcurge drumul de la Hamburg la Sylt pentru a-și demonstra în continuare abilitățile. Sylt este o insulă aflată sub jurisdicția statului german, situată în arhipelagul frizian al Mării de Nord și este parte a districtului Nordfriesland, din landul Schleswig-Holstein.

Arhitectura electrică a lui MINI Cooper SE cuprinde o configurație modulară de acumulatori dispuși în forma literei T, ce este instalată în profunzimea podelei mașinii pentru a contribui la o distribuție convenabilă a maselor și la un centru de greutate redus. Nu în ultimul rând, aceasta configurație ajută MINI-ul electric să obțină o performanță remarcabilă, maximizând totodată eficiența.

Puterea ansamblului propulsor electric ajunge la 135 kW / 184 CP, în timp ce capacitatea de stocare energetică a bateriilor se ridică la 32,6 kWh. Consumul total este evaluat între 16,8 – 14,8 kWh / 100 km. Din motive de eficiență și pentru a nu compromite autonomia, viteza maximă pe care o poate atinge MINI Cooper SE este limitată la 150 km / h, tocmai pentru a asigura un consum electric stabil și o durată de utilizare acceptabilă.

MINI Cooper SE și-a început expediția către insula Sylt în orașul hanseatic Hamburg cu acumulatorii complet încărcați. Mașina a circulat pe propriile forțe până în orașul Niebüll, unde a urcat în vagoanele auto ale trenului Sylt Shuttle pentru a acoperi partea finală a călătoriei sale către insulă. La sosirea la destinație, Cooper SE mai avea suficientă energie stocată în acumulatori pentru a parcurge o primă plimbare introductivă pe insula Sylt.

Facilitățile de încărcare existente pe insulă nu sunt mai scumpe decât pe continent, deoarece Sylt are o rețea extinsă de instalații de reîncărcare. Cu toate acestea, punctele de reîncărcare sunt disponibile, în cea mai mare parte, în orașele situate pe insulă, precum capitala Westerland, Heitum sau orașul port Munkmarsch. Așadar, dacă doriți să faceți o plimbare mai lungă și astfel să admirați frumusețea pură a insulei Sylt, cum ar fi peisajele dunelor care se întind de la Hörnum în sud până la capul „Elbow” în extremitatea nordică a teritoriului, va trebui cu siguranță să aveți grijă să reîncărcați acumulatorii până la 100% înainte de a porni în aventură. Este bine de știut că, având la dispoziție tehnologia fast-charging, MINI Cooper SE poate stoca o cantitate de energie de 50 kW în aproximativ 35 minute, echivalând cu o reîncărcare a acumulatorilor până la nivelul de 80%.

Drumul de întoarcere acasă la Hamburg implică folosirea feribotului, care îi aduce pe călători de pe insulă înapoi pe continent. Traversarea Mării Nordului durează de obicei aproximativ 40 de minute. Sylt Express, așa cum este intitulat feribotul, este dotat cu stații de încărcare electrică ce nu presupun costuri adiționale, acestea fiind deja incluse în taxa de transport. Cu energia suplimentară stocată în baterii și folosind modul GREEN+ orientat în special spre eficiență, MINI Cooper SE este capabil să îndeplinească într-un mod relaxat și sigur ultima etapă a călătoriei de weekend: revenirea acasă în orașul hanseatic Hamburg.

Mai multe informații despre călătoria noului MINI Cooper SE către insula Sylt puteți găsi și pe pagina de presă a BMW Group România >> AICI

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account