Exclusiv: MINI Broadspeed – viitorul model MINI

Noutatile despre un nou model MINI continua sa apara si am auzit acest lucru de la doua surse diferite: BMW are in vedere un nou model MINI, un vehicul Coupe bazat pe viitoarea versiune Speedster si va purta numele Broadspeed.

MINI Speedster se bazeaza pe platforma lui R57 MINI cabrio si este mai mult un cabrio clasic, decat tipicul MINI deschis deasupra.

Un memoriu din cadrul companiei afirma ca, caroseria lui MINI Speedster va fi construita in afara, de un alt contractant, dar cu siguranta nu de compania austriaca Magna, care va produce MINI-ul CrossOver.

Realizat in intregime in Munchen si bazat pe existenta platforma a MINI-ului Cabrio R57, Speedster este o masina cu doua locuri, care inca mai pastreaza nucleul unor elemente de design MINI. Conceptul Speedster va fi prezentat la Frankfurt Motor Show in septembrie.

800px-1965broadspeedgt
Broadspeed GT 1965

Acum MINI Broadspeed Coupe va fi un derivat a lui Speedster, folosind aceeasi platforma. Desi decizia finala nu a fost luata, BMW a inceput deja cercetare pietei a noului model. Broadspeed Coupe va fi un vehicul cu tractiunea fata care va mentine sentimentul de MINI Go-kart. Pentru cei care sunt familiarizati cu istoria MINI, numele Broadspeed a fost utilizat efectiv in 1966 pentru Broadspeed GT Coupe.

Deci, de ce un Broadspeed Coupe, in acelasi timp cu un model Speedster? Clientii MINI s-au ingrijorat de noua directie a fabricantului din Oxford avuta cu introducerea unui prim model MINI Crossover si a zvonurile cu privire la un model MINI SpaceBox, un Progressive Active MINI. Broadspeed Coupe ar putea face apel la acei clienti care pun in valoare adevaratul autoturism clasic britanic sport.

Motoarele, cel mai probabil, vor fi luate de la actualele modele MINI, inclusiv puternicul, dar eficientul motor turbo de 1.6 litri ce dezvolta 211 CP si un cuplu de 280 Nm.

Speram a afla mai multe la apropiatul Frankfurt Motor Show.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account