MINI Motorsport se pregateste pentru debutul in WRC

MINI Countryman WRC se pregateste pentru debutul in campionatul WRC, ce va avea loc in perioada 5-8 mai 2011, in cadrul Raliului Italiei. In prezent modelul MINI Rally Car este testat langa Sevilla. Nigel Riddle, managerul echipei MINI WRC responsabil cu tehnologia si planificarea, explica intr-un interviu in ce constau testele finale dinaintea inceputului de sezon pentru echipa MINI WRC.

Nigel, echipa mai are de efectuat inca trei teste inainte de primul eveniment al sezonului. Pe ce se vor axa aceste teste?

Nigel Riddle: „Punem accent pe fine-tuning acum inainte de prima cursa de la Raliul Italiei. Cand am testat prima oara masina in septembrie, totul era nou pentru noi. In timpul primelor teste practic am aflat cum reactioneaza masina in diverse situatii si cum raspunde la diversele modificari aduse masinii de catre echipa de ingineri.

Atat pilotii cat si tehnicienii trebuie sa simta personalitatea masinii. Apoi efectuam testele de andurata, unde aflam cum rezista diversele parti ale masinii la sarcinile si constrangerile la care sunt supuse. Dupa asta totul tine de fine=tuning pentru fiecare eveniment in parte. In aceasta faza suntem acum. ”

Ati mentionat personalitatea masinii. Puteti s-o descrieti?

Riddle: „Intr-un cuvant – Dura! Pana acum masina de teste MINI WRC s-a dovedit foarte de incredere si cu o personalitate puternica, si care nu a pus inca probleme. A fost foarte fiabila si si-a facut treaba foarte profesionist. Impresia aceasta am avut-o inca de la inceput, iar toate testele de pe parcurs au confirmat acest lucru.”

Pare sa fie masina perfecta. Exista asa ceva?

Riddle: „Cu totii ne straduim sa atingem perfectiunea, dar desigur ca nu ajungem niciodata acolo. E de la sine inteles ca testele releva tot timpul cate un aspect surprinzator sau pe care nu l-am anticipat. Dar de aceea exista testele: noi testam masina, ea ne testeaza pe noi. Pana acum suntem multumiti cu ce am realizat. Cu toate acestea, abia in prima etapa a sezonului vom arata cu adevarat cum stam si cum ne comparam cu concurenta.”

Acum sunteti in etapa de fine tuning. Ce se intampla in aceasta perioada?

Riddle: „Este vorba de gasirea unui echilibru intre fiabilitate si viteza. Poti sa configurezi o masina astfel incat sa fie foarte fiabila la rulare, si poti deasemenea sa faci o masina sa fie rapida. Fiecare din aceste sarcini este destul de simpla. Totusi, smecheria e sa le combini. Aici e nevoie de experienta, intuitie si feedback bun din partea pilotilor. Fiecare raliu se desfasoara in anumite conditii, asa ca masina trebuie configurata pentru fiecare raliu in parte. Partea de fine tuning si obtinerea configuratiei corecte iti pot da un avantaj crucial.”

Mai sunt doar cateva saptamani pana la primul start al sezonului. Se simte acest lucru deja in echipa?

Riddle: „Da, a crescut anticiparea. In decembrie anul trecut inceputul sezonului parea departe. Totusi, de la inceputul anului s-a putut simti presiunea timpului. Creste gradul de focus pe competitie, si acest lucru e prezent in toate sporturile, si e esential pentru a avea succes. Intre timp am ajuns la un nivel unde toata lumea abia asteapta sa incepem odata in Sardinia.”

[Sursa: MINI Motorsport ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account