MINI John Cooper Works vs Renault Clio RS Trophy: Dogfight în ringul Motorpark

MINI John Cooper Works vs Renault Clio RS Trophy

MINI John Cooper Works vs Renault Clio RS Trophy nu poate să fie un comparativ tocmai corect, pentru că diferența de preț între cele două modele este una considerabilă, mai ales că acest lucru este destul de vizibil încă de la primele contacte cu cele două mașini. Totuși, dacă te gândești să-ți cumperi un hot-hatch, nu ai cum să le iei în considerare pe ambele.

În primul rând trebuie să le mulțumim oamenilor de la Motorpark România pentru că ne-au lăsat să ne facem de cap pe circuitul lor care, între noi fie vorba, este acum la un nivel care te va face să apreciezi și mai mult eforturile depuse de echipa de acolo. Revenind însă la comparativul MINI John Cooper Works vs Renault Clio RS Trophy, pentru noi este cât se poate de evident că cine se gândește la unul dintre aceste două modele, o să treacă din când în când și pe circuit. Ar fi păcat ca mașinile astea să rămână doar pe drumurile publice.

Dacă în trecut lucrurile stăteau puțin altfel în cazul comparativului MINI John Cooper Works vs Renault Clio RS Trophy, acum totul pare inversat. Iar cea mai mare schimbare apare în cazul lui Clio RS Trophy. Practic, generațiile precedente ale celor două modele sunt complet diferite față de cele noi. MINI JCW avea un motor de 1,6 litri supraalimentat, în timp ce Clio RS venea cu 2,0 litri, normal aspirat. Mai mult, pentru noile generații Clio RS și Clio RS Trophy nu mai poți nici măcar opta pentru o transmisie manuală, și nici pentru o versiune de caroserie în trei uși. Practic, Renault nu îți lasă prea multe de ales și-ți oferă o transmisie automată în standard, dar și cinci uși, doar așa, să nu te plângi că mașina nu e practică.

Iar la capitolul motorizări, în comparativul MINI John Cooper Works vs Renault Clio RS Trophy punem față-n față un motor 2,0 litri supraalimentat cu unul de 1,6 litri, tot supraalimentat. Și, așa cum se întâmplă de multe ori, motorul mai mare câștigă. Dar în cazul unui comparativ MINI John Cooper Works vs Renault Clio RS Trophy, motorul nu face decât o parte din treabă, pentru că diferențele de putere nu sunt atât de mari.

Vă invităm să urmăriți mai departe testul nostru video între MINI John Cooper Works vs Renault Clio RS Trophy și să trageți singuri concluziile. Și da, știm că sunt atât de multe „ăăăă”-uri încât riscă să devină enervante și ne cerem scuze pentru ele și promitem ca pe viitor să mergem la un curs de dicție.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account