Prima victorie pentru MINI Countryman în motorsport

• Andrea Navarra a câştigat Rally dell’ Adriatico cu versiunea Super 2000.
• Modelul World Rally Car va debuta în Raliul Sardiniei, la începutul lunii mai.

După ce şi-a făcut debutul în a treia a etapă a Campionatului Mondial de raliuri, desfăşurată în Portugalia la finalul lunii martie, MINI Countryman S2000 a reuşit să obţină şi prima victorie de la revenirea oficială a mărcii britanice în competiţiile sportive.

Pilotată de italianul Andrea Navarra, maşina dezvoltată de compania britanică Prodrive a triumfat în Rally dell’Adriatico, prima etapă din campionatul de macadam al Italiei – cunoscut drept Trofeo Rally Terra – care a avut loc pe coasta Adriaticii, în apropiere de Ancona.

Având montat un restrictor de 30 milimetri (comparativ cu versiunea de 33 mm) pentru a corespunde regulamentului FIA Regional Rally Car care are ca scop echilibrarea performanţelor cu cele ale modelelor S2000 cu motor aspirat, maşina pilotată de Navarra a fost lidera clasamentului de la start până la final. Având-o ca navigator pe Simona Fedeli, italianul a încheiat traseul cronometrat, în lungime de 100 kilometri, cu un avans de 12,6 secunde faţă de norvegianul Andreas Mikkelsen, aflat la comenzile unei Skoda Fabia S2000.

„Este o mare onoare pentru mine să aduc prima victorie pentru MINI, cu pneuri Pirelli”, a declarat Navarra. „A fost un raliu fantastic, în care concurenţa a fost acerbă pe tot parcursul întrecerii: a trebuit să mergem la maximum, dar în final am reuşit ceea ce ne-am propus. Mi-a plăcut foarte mult această maşină: motorul turbo îţi permite să menţii acceleraţia apăsată permanent, comparativ cu un model Super 2000 convenţional, la care pilotezi din viteze.”

Chiar dacă nu poate puncta, Navarra va reveni în campionatul de macadam al Italiei, alături de echipa Grifone, la Raliul Costa Smeralda, care are loc la 6-7 mai. Competiţia se desfăşoară în Sardinia, în paralel cu etapa din Campionatul Mondial de raliuri, acolo unde se va consemna debutul echipei oficiale MINI, cu cele două Countryman WRC pilotate de Dani Sordo şi Kris Meeke.

Pe lângă maşina pilotată de Navarra, Rally Costa Smeralda va avea pe lista de start şi alte versiuni S2000 ale mărcii MINI, semn că modelul britanic se bucură de succes în rândul sportivilor.

[Sursa: MINI]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account