Detalii noi despre viitoarea masina sport BMW-Toyota

In 2012, BMW si Toyota au anuntat un nou parteneriat, care va extinde colaborarea existenta intre cele doua companii in domeniul cercetarii si dezvoltarii pentru bateriile vehiculelor electrice. Eforturile comune vor include si cooperare in domeniul celulelor de combustie, electrificarea trenului de rulare, productia de CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon) si o masina sport BMW-Toyota.

Primele zvonuri mentionau posibilitatea aparitiei unui succesor pentru modelul clasic Supra. Dar iata ca cei de la MotorTrend vin cu noi informatii despre un coupe individualizat care va fi pozitionat diferit fata de Z4 sau chiar si fata de masina sport hibrida i8. O sursa apropiata companiei Toyota a declarat celor de la MotorTrend ca pana la anuntul oficial din ianuarie, cele doua companii realizasera deja studiile de fezabilitate si ca dezvoltarea proiectului demarase deja.

Se pare ca ok-ul a fost dat direct de catre seful Toyota, Akio Toyoda, care este responsabil si de acordarea undei verzi pentru modelele Lexus LFA sau Toyota GT86. Se spune ca inginerul responsabil pentru acest proiect este Tetsuya Tada, care a fost deja de mai multe ori in vizita la BMW, anul trecut.

„Sper sa existe un efect de sinergie impreuna cu BMW, din care va rezulta un produs pe care niciunii din noi nu ni le-am imaginat; ceva mai mult decat este asteptat. Mi-ar placea sa rezulte ceva ca o masina sport”, a declarat Tada in cadrul unui interviu.

Dar cum ar fi propulsat noul hibrid? Se zvoneste ca sunt luate in calcul pentru a fi combinate cu motorul electric fie un motor aspirat interior, fie unul supraalimentat, fie cu turbocompresor. O sursa a declarat aceleiasi publicatii despre faptul ca Toyota lucreaza la un GT86 cu tractiune integrala, echipat cu motoare in rotile de pe puntea fata si ca acest setup ar putea fi folosit si in cazul noii masini sport BMW-Toyota. Mai mult, sursa precizeaza ca produsele BMW-Toyota vor avea caroseria dintr-un metal diferit de 86/FR-S/BRZ.

Ne asteptam ca versiunea concept a modelului BMW-Toyota sa fie expus anul acesta la Salonul auto de la Tokyo 2013.

[Sursa: MotorTrend]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account