Poze spion: Motorul lui BMW ActiveE

Un model BMW ActiveE 2012 a fost spionat in Germania in timpul transportarii sale intr-o locatie necunoscuta. Nimic deosebit, in afara de faptul ca ActiveE isi arata pentru prima oara motorul. Fotografii de poze spion de la Worldcarfans au reusit sa surprinda motorul pe care ActiveE il ascunde sub capota.

Si aici devine interesant. Masina e echipata cu un acumulator mare, situat deasupra unui motor electric, dar marimea bateriei ar necesita o capota destul de mare. Pe baza informatiilor aflate pana acum, BMW ActiveE este o masina in intregime electrica, cu motorul pozitionat in spate, cu tractiune pe spate. Modelul are la baza BMW Seria 1, de la care preia caroseria standard, care a fost adaptata pentru noile sisteme de propulsie.

Bateriile au fost pozitionate strategic in masina, pentru a putea folosi spatiul creat de indepartarea ambreiajului, a motorului si a rezervorului de carburant. Trei module separate de baterii sunt plasate in aceste locatii si furizeaza putere motorului compact situat pe axa spate.

Motorul lui ActiveE produce 170 CP (125 kW) si 250 Nm cuplu maxim, disponibil de la 0 RPM. ActiveE poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 8,5 secunde, iar viteza maxima a masinii este limitata electronic la cca. 145 km/h.

Modelul ActiveE trece prin runde intense de teste inainte de demararea proiectului pilot in vara lui 2011. Testele cu BMW ActiveE vor continua succesul si cunostintele dobandite pe parcursul testelor pe teren cu MINI E, care ruleaza deja de doi ani. Exerienta acumulata in aceasta a doua etapa va ajuta BMW Group la lansarea vehiculului Megacity in 2013.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account