Alpina B7 vs S 63 AMG: Duel în opt cilindri

Alpina B7 vs S 63 AMG

Alpina B7 vs S 63 AMG poate părea, la prima vedere, un comparativ foto cam tras de păr, însă pentru noi e destul de clar că apariția noului M760Li xDrive țintește clar spre S 65 AMG. În cazul de față, atât Alpina B7, cât și Mercedes-AMG S 63 AMG sunt modele propulsate de motoare cu opt cilindri dispuși în V.

Alpina B7 vs S 63 AMG are argumente și atunci când vine vorba despre prețurile de listă ale celor două modele. Pe lângă două configurații oarecum similare ale motorizărilor, pe lângă tracțiunea integrală și ampatamentul lung, diferența de preț care le separă pe cele două modele este puțin peste 10.000 de euro, ceea ce, ținând cont sumele despre care vorbim, nu înseamnă foarte mult.

Alpina B7 vs S 63 AMG

Despre designul celor două modele putem să vorbim destul de mult, însă e clar că cine preferă Clasa S nu va trece la Alpina B7 decât după lungi discuții, așa cum nici cineva care apreciază mai mult Alpina B7 nu se va arăta foarte încântat de Clasa S. Pentru noi, Clasa S păstrează o eleganță greu de egalat, iar atunci când intervine și pachetul AMG, lucrurile devin și mai plăcute. Și, chiar dacă liniile nu sunt la fel de agresive precum la Alpina B7, S 63 AMG are toate cele necesare pentru a impune puțin respect. De cealaltă parte, Alpina B7 mizează pe un design agresiv, pe culorile tradiționale Alpina și pe mici detalii care te ajută să înțelegi de ce Alpina este considerat un producător și nu doar un simplu tuner. Oricum, e destul de evident din abordarea de design că cele două companii se adresează unui target puțin diferit, însă dacă cineva își caută o limuzină ultra-performantă, nu poți ignora nici Alpina B7, nici S 63 AMG.

Alpina B7 vs S 63 AMG

Alpina B7 vs S 63 AMG este genul de comparativ foto care ne ajută să înțelegem cât de importantă transmisia și distribuția puterii, mai ales că, în cazul acesta, mașina mai ușoară nu e cea mai rapidă. Sigur, niciunul dintre cele două modele nu se încadrează la categoria „ușoară”, dar, cu toată fibra de carbon, Alpina B7 este mai greu cu 40 de kilograme decât S 63 AMG. Pentru a încerca să avem un comparativ foto cât mai obiectiv, ambele modele sunt în versiunile cu ampatament lung – Alpina B7 nu are o versiune cu ampatament scurt – și ambele beneficiază de aportul sistemelor de tracțiune integrală. Din nou, Alpina B7 nu poate avea altă configurație. Pe scurt, Alpina B7 accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde și are o viteză maximă de 310 km/h. Mercedes-AMG S 63 4MATIC L accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde și are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Alpina B7 vs S 63 AMG

Ciudat este faptul că, în cazul comparativului foto Alpina B7 vs S 63 AMG, dacă arunci o privire pe datele tehnice ai fi tentat să-i dai câștig de cauză Mercedes-ului. Cu un V8 de 5,5 litri, S 63 AMG nu are doar o capacitate cilindrică mai mare, ci și un moment motor mai bun. Cu 585 CP și 900 Nm, S 63 AMG pare penalizat în cazul sprintului 0-100 km/h de transmisia AMG Speedshift cu șapte trepte. Alpina B7 are sub capotă un V8 de 4,4 litri care dezvoltă 608 CP și 800 Nm, dar se pare că transmisia Steptronic își spune cuvântul, cel puțin în cazul testul de accelerație de la 0 la 100 km/h. În restu, consumul celor două modele este aproape identic – 10,3 l/100 km pentru S 63 AMG și 10,4 l/100 km pentru Alpina B7 – în timp ce emisiile de CO2 sunt de 242 g/km în cazul ambelor mașini.

Alpina B7 vs S 63 AMG

În interior lucrurile se desfășoară după același tipar deja bine-cunoscut în cazul comparativelor care implică un BMW și un Mercedes-Benz. Între noi fie vorba însă, în cazul de față, noi am opta pentru ce ne oferă Alpina, atât datorită noului interior al lui Seria 7, dar și pentru că Alpina propune mai multă sportivitate, în condițiile în care confortul, rafinamentul sau materialele nu pot fi decât la cote înalte.

Alpina B7 vs S 63 AMG

Concuzlia noastră în cazul comparativului foto Alpina B7 vs S 63 AMG este una destul de simplă și, cu riscul de a fi acuzați că suntem subiectivi, alegem Alpina. Nu știm cum se conduce mașina, dar am testat deja noul BMW Seria 7 Sedan 750Li xDrive și ne-a plăcut la nebunie, așa că un Alpina B7 promite mult mai multe.

Urmărește și testul nostru video cu BMW Seria 7 Sedan 750Li xDrive:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account