Anvelopele de iarnă din echiparea originală BMW oferă nivelul optim de performanță și eficiență

De alegerea potrivită a anvelopelor de iarnă depind atât performanțele automobilului și plăcerea de a conduce, cât și eficiența consumului de combustibil și siguranța pasagerilor. Din aceste motive BMW recomandă pentru modelele sale montarea anvelopelor de iarnă cu simbol stea (★), pe care le-a proiectat împreună cu elita producătorilor de cauciucuri. Acestea au fost create cu specificații personalizate pentru fiecare model BMW, oferind astfel cel mai bun nivel de performanță, durabilitate și eficiență.

Abilitățile dinamice și eficiența unui autoturism pot fi compromise dacă alegerea anvelopelor este inadecvată. Deoarece anvelopele sunt cele care transpun pe carosabil caracteristicile și performanțele oricărei mașini. Iar în cazul autoturismelor BMW parametrii optimi de rulare sunt garantați de anvelopele din echiparea originală, distinse prin simbolul stea (★).

În cele ce urmează vom explora argumentele tehnice pentru care acest simbol este garanția unei investiții durabile, care asigură standardele și experiența de condus premium tipice mărcii BMW.

Anvelopele de iarnă din echiparea originală BMW poartă simbolul stea (★) și sunt proiectate împreună cu elita producătorilor de cauciucuri

Pentru a asigura cel mai înalt nivel de performanță, eficiență și siguranță, BMW colaborează cu liderii industriei producătoare de anvelope. Și proiectează astfel cauciucuri personalizate pentru fiecare autoturism din gama sa.
Practic, pentru fiecare model BMW este proiectată o diversitate de anvelope pentru vară, iarnă și all season. Companii cu tradiție și prestigiu internațional precum Michelin, Bridgestone, Continental, Pirelli, Hankook, Dunlop produc versiuni speciale ale propriilor anvelope, urmând cerințele indicate de BMW și specificațiile tehnice ale automobilelor bavareze. Rezultatul este o gamă vastă de anvelope de cea mai înaltă calitate, care fac parte din echiparea originală (OE – Original Equipment) a modelelor BMW.

Aceste anvelope care echipează din fabrică automobilele BMW se disting prin prin simbolul stea (★), care este reliefat în designul peretelui lateral al anvelopelor dedicate BMW.

Anvelopele cu simbol stea (★) sunt derivate din modele de cauciucuri care pot fi găsite la diverși furnizori din piață. Dar au specificații care sunt unice pentru modelele BMW. De exemplu, același model de anvelopă Michelin, cu aceleași dimensiuni, dar fără simbol stea (★), nu are design și compoziție personalizate pentru BMW. În piață sunt disponibile versiunile standard, cu specificații universale. Și cu toate că aceste cauciucuri provin de la aceiași producători de renume, nu au specificațiile exclusive ale anvelopelor care poartă și simbolul stea (★) rezervat pentru marca BMW. Același model de cauciuc oferit de BMW poate fi dezvoltat și pentru alți constructori, însă și în acest caz discutăm despre specificații diferite și simboluri proprii acelor mărci.

Din aceste motive, rețeaua dealerilor autorizați de BMW în România oferă clienților anvelopele de iarnă din echiparea originală BMW care poartă simbolul stea (★).

Pentru a descoperi seturile de roți de iarnă BMW puteți vizita cel mai apropiat dealer autorizat sau puteți accesa site-ul oficial bmw.ro.

Anvelopele cu simbol stea (★) trec prin teste stricte care vizează până la 50 de criterii de calitate diferite

Proiectarea, testarea și adaptarea anvelopelor din echiparea originală a modelelor BMW poate dura chiar și 3 ani. În acest interval, BMW și producătorii de cauciucuri testează un număr mare de prototipuri de anvelope, în condiții diferite.

Producătorii de anvelope realizează teste minuțioase în laborator, precum cele care simulează uzura sau limitele sarcinilor de greutate. De asemenea, se fac teste îndelungate în condiții reale pe circuite, ori pe șosele publice. Și, în paralel, anvelopele sunt supuse la aceleași teste pe care trebuie să le îndure prototipurile autoturismelor BMW. În acest mod, specialiștii producătorilor de anvelope și inginerii BMW fac schimb de informații foarte detaliate, vizând până la 50 de criterii de calitate diferite.

BMW testează anvelopele în cele mai aspre condiții de climă

Calitatea premium, fiabilitatea și ținuta de drum versatilă a gamei de modele BMW este rezultatul testelor efectuate timp de ani de zile în cele mai necruțătoare zone climatice de pe planetă. Iar cauciucurile cu simbol stea (★) sunt supuse la aceleași solicitări.

Proiectarea și testarea anvelopelor originale BMW respectă aceleași standarde riguroase prin care trec și prototipurile noilor modele BMW. De altfel, pentru a primi simbolul stea (★), anvelopele sunt dezvoltate odată cu modelele BMW.

Prin urmare, poate dura chiar și trei ani crearea și adaptarea anvelopelor pentru un nou model BMW. Compoziția, dimensiunile și designul cauciucurilor sunt perfecționate încă din stadiul incipient de dezvoltare al prototipurilor care devin autoturisme produse în serie.

Prototipurile BMW testează o varietate de anvelope aflate deja în producție, precum și prototipuri de anvelope. Acestea sunt create de cei mai respectați producători internaționali de anvelope. Și sunt uzate și testate la limită în contexte climatice radicale.

Veri la rând se fac probe în arșița din Deşertul Kalahari, unde se străbat dune de nisip și câmpii aride. Iar pe timp iarnă prototipurile trebuie să îndure gerul, gheța și nămeții de lângă Cercul Arctic. De asemenea, indiferent de sezon, BMW testează mașinile și anvelopele pe unele dintre cele mai celebre circuite din competițiile de motorsport. Exemplu este bucla Nordschleife de la Nürburgring, care permite testarea abilităților dinamice pe un adevărat carusel de viraje. În plus, BMW Group are un circuit la centrul său de testare din Miramas, în sudul Franţei.

BMW Group a dezvoltat un centru de testare pentru sezonul de iarnă, aflat lângă Cercul Arctic

Pentru sezonul de iarnă BMW Group a construit un întreg centru de testare în regiunea Arjeplog, din nordul Suediei. Mai exact, acest centru se află lângă Cercul Polar. Acolo BMW a improvizat circuite pe lacuri înghețate. Iar mașinile trebuie să parcurgă mii și mii de kilometri la temperaturi care coboară cu zeci de grade sub pragul înghețului.

Tehnologiile avangardiste definesc compoziția și designul anvelopelor cu simbol stea (★)

Anvelopele care pot rula cu pană sunt o echipare care a devenit tipică pentru modelele BMW

BMW a fost un pionier în ceea ce privește oferirea de anvelope capabile să ruleze și cu pană. Iar aceste anvelope de tip run-flat sunt disponibile cu specificații variate pentru gama de modele BMW. Exemple sunt cele produse de Continental, care au un strat vâscos capabil să astupe perforări cu diametru de până la 5 mm.

Soluțiile tehnice anti pană sunt cu atât mai binevenite iarna, când schimbarea unei roți este mai incomodă și mai dificilă din cauza condițiilor meteo și zăpezii. Dar anvelopele run-flat permit rularea temporară în siguranță, până la un service apropiat. Deci nu este imobilizată mașina în caz de pană. Fiindcă unele anvelope run-flat pot continua circularea cu pană pe o distanță de maximum 80 km, cu viteze de până la 80 km. Și nu este necesară apelarea la un serviciu de asistență sau tractarea mașinii, ceea ce scutește costurile pentru asemenea servicii.

Nano tehnologia și proiectarea virtuală cresc precizia compoziției anvelopelor

Pe lângă tehnologia run-flat, anvelopele din echiparea originală BMW beneficiază de cele mai avansate soluții de proiectare și design concepute de cei mai respectați producători de cauciucuri de la nivel mondial.

În primul rând, anvelopele pentru sezonul rece au compoziții adaptate pentru a rezista la ger. Mai exact, anvelopele all season își păstrează elasticitatea ideală între -10 și +30 de grade Celsius. Iar unele anvelopele pentru iarnă pot să aibă elasticitate adecvată chiar și la -40 de grade Celsius. Însă este indicată înlocuirea lor cu anvelope all season sau de vară, când temperaturile cresc peste 7 grade Celsius.

Aderența, distanța de frânare, performanțele dinamice, rezistența la rulare și consumul de combustibil (sau energie, în cazul mașinilor electrice) depind de compoziția anvelopelor. Iar silica este unul dintre elementele care dictează atributele anvelopei.

Pentru dozarea ideală a acestor compuși, producători precum Bridgestone perfecționează nano tehnologia. Aceasta permite dispersia uniformă de silica în conținutul anvelopei și găsirea ponderii optime de compuși. Iar Hankook recurge și la proiectarea virtuală a compușilor, tocmai pentru creșterea preciziei de calculare și simulare a compoziției și designului.

Bandă de rulare evolutivă și design cu fante speciale pentru disiparea apei și zăpezii

Noile anvelope dezvoltate de producători precum Michelin sau Pirelli au integrat și un design evolutiv, care menține aderența oferită de anvelopele din echiparea originală BMW chiar și când gradul de uzură este avansat. Concret, dimensiunile fantelor din banda de rulare cresc simultan cu tocirea cauciucului. În cazul unor modele de anvelope fante ascunse în straturile benzii de rulare apar după ce se ajunge la un anumit grad de uzură al cauciucului.

Este remarcabilă și evoluția performanțelor mulțumită designului elaborat al benzilor de rulare. Putem observa canale dispuse în formă de V pentru evacuarea rapidă a apei, ceea ce evită acvaplanarea. Iar blocurile asimetrice și multitudinea de fante de siping (cu decupaj în zig-zag) își dovedesc importanța prin păstrarea aderenței pe zăpadă și gheață.

Soluții avansate pentru reducerea consumului de combustibil și a zgomotului de rulare

Datorită tehnologiilor moderne de gestionare a compușilor la nivel molecular, producătorii de anvelope pentru echiparea originală BMW au redus și ponderea negrului de fum. Astfel, este redus drastic impactul negativ asupra mediului înconjurător.

În plus, noile generații de anvelope integrează ranforsări speciale. Acestea mențin deformarea cauciucurilor la un nivel redus, în timpul rulării. Astfel se sporește stabilitatea direcțională și este temperată rezistența la rulare. Acești factori contribuie și la reducerea consumului de combustibil sau energie.

Iar pentru că o ținută de drum premium înseamnă și confort, anvelopele cu simbol stea (★) includ și soluții pentru reducerea zgomotului de rulare. De exemplu, unele anvelope au straturi de material pentru antifonare, lipite pe interiorul benzii de contact cu șoseaua.

Asigurarea gratuită a anvelopelor originale BMW poate rambursa până la 100% din valoarea acestora

Anvelopele originale BMW achiziționate de la un dealer autorizat BMW sunt însoțite de o asigurare gratuită de 36 de luni. Aceasta reprezintă un avantaj esențial de care clienții beneficiază când cumpără anvelope cu simbol stea (★) de la un dealer autorizat.

Mai mult de atât, în primul an după achiziționare, rambursarea acoperită de această asigurare în cazul unei avarii poate fi de până la 100% din valoarea anvelopelor. În al doilea an se rambursează până la 75%, iar în al treilea an cuprins de asigurare se oferă până la 50% din prețul anvelopelor.

Asigurarea este valabilă pentru deteriorările provocate de lovirea bordurii sau cauzate de obiecte ascuțite, precum sunt cuiele sau cioburile de sticlă. Iar aceeași asigurare oferă compensare și pentru vandalism și furt.
De asemenea, asigurarea BMW este valabilă pentru toate cauciucurile montate pe automobilul achiziţionat de la BMW şi înmatriculat începând cu martie 2020.

CLICK AICI pentru mai multe detalii despre anvelopele cu simbol stea (★) pentru modelele BMW și asigurarea care le însoțește.

Când trebuie să schimbăm anvelopele de vară cu unele adecvate sezonului rece?

Schimbarea anvelopelor de vară cu unele special concepute pentru sezonul rece este recomandată când temperaturile scad sub 7 grade Celsius. În aceste condiții sunt adecvate fie anvelopele de iarnă, fie cele all season. Deoarece temperaturile scăzute reduc drastic elasticitatea și performanțele, aderența și implicit siguranța oferite de cauciucurile de vară. Compoziția lor nu este adaptată pentru a menține elasticitatea anvelopei și la temperaturi joase, ca în cazul cauciucurilor de iarnă sau all season.

Conform Ordonanței de Guvern nr. 5 din 2011, echiparea automobilelor cu anvelope de iarnă este obligatorie când se circulă pe carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, fără a se preciza un interval din perioada anului.

Standardele de performanță ale fiecărui model de anvelopă sunt înscrise pe eticheta care însoțește obligatoriu cauciucurile comercializate în Uniunea Europeană

Noua etichetă care de la 1 Mai 2021 trebuie să însoțească toate anvelopele care sunt comercializate în Uniunea Europeană oferă clienților repere clare despre nivelul de performanță al fiecărui model de anvelopă ales.

Pentru o informare cât mai exactă, pe eticheta fiecărei anvelope sunt înscrise clasele de performanță pentru aderența pe carosabil ud, zgomotul de rulare (exprimat în decibeli) și eficiența energetică (referitoare la rezistența la rulare, care influențează consumul de combustibil). Desigur, performanțele oferite de o anvelopă variază în funcție de autoturismul pe care îl echipează. Tocmai din acest motiv clasările sunt personalizate pentru fiecare model de anvelopă. Cel mai înalt nivel de performanță este desemnat de Clasa A. În acest mod clienții știu să aleagă cele mai performante anvelope care se înscriu în bugetul disponibil.

Un alt avantaj oferit de eticheta UE este faptul că include și simboluri utile pentru selectarea anvelopelor potrivite pentru sezonul de iarnă. Simbolul „3PMSF” (3 Peaks Mountain Snow Flake), ilustrat de un fulg de nea încadrat de conturul unui munte, este tipic pentru desemnarea anvelopelor create special pentru aderență pe zăpadă și gheață. Însă, în România sunt acceptate drept anvelope de iarnă cele care poartă unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S” (Mud & Snow). Acestea atestă că anvelopele oferă aderență pe noroi și zăpadă.

Bineînțeles, înlocuirea anvelopelor nu trebuie făcută doar în funcție de sezon, ci și ținându-se cont de gradul lor de uzură. În țările europene se recomandă sau se impune ca adâncimea profilului să nu fie mai mică de 1,6 mm pentru anvelopele de vară și 4 mm pentru cele de iarnă. De obicei, cauciucurile includ semne care indică nivelul de uzură de la care este compromisă performanța. Tocirea excesivă conduce, de exemplu, la acvaplanare pe carosabil ud și la distanțe de frânare mult mai lungi. Iar această diminuare a controlului dinamic afectează siguranța.

Service-urile dealerilor autorizați BMW oferă cele mai bune servicii pentru schimbarea roților și inspecțiile tehnice recomandate odată cu venirea iernii

Sosirea sezonului rece și mai ales începerea iernii impune nu doar schimbarea anvelopelor, ci și o verificare a stării tehnice pentru ca automobilul să funcționeze în parametri optimi. De altfel, odată cu montarea roților de iarnă la service-ul unui dealer autorizat BMW este verificată adâncimea profilului anvelopelor. Astfel se asigură că uzura anvelopelor de iarnă se încadrează în marja care asigură performanțe și siguranță. În plus, odată cu schimbarea roților, tehnicienii BMW verifică și starea sistemului de frânare.

Service-urile dealerilor autorizați BMW se disting și prin calitatea superioară a intervențiilor tehnice față de service-urile independente. Fiindcă BMW impune aceleași standarde riguroase în toată rețeaua sa de dealeri autorizați la nivel mondial. Iar reprezentanții din România sunt aliniați acestor cerințe. Tehnicienii sunt instruiți și specializați constant, conform cerințelor BMW, atât în locațiile din România, cât și în centrele din străinătate.

De asemenea, aparatura pentru diagnosticare și reparații din service-urile dealerilor autorizați BMW este proiectată special pentru autoturismele BMW.

Calibrarea corectă a sistemelor care monitorizează presiunea în anvelope

În ceea ce privește montarea anvelopelor de iarnă sau all season, operațiunile făcute de tehnicienii de service nu trebuie să se rezume doar la fixarea și echilibrarea corectă a roților.

Mașinile moderne necesită și o calibrare specializată a sistemelor de monitorizare a presiunii în anvelope. Iar modelele BMW sunt echipate cu cele mai avansate sisteme cu senzori pentru măsurarea presiunii în anvelope. Vorbim despre o varietate de senzori. În unele cazuri sunt montați direct pe jantă, dar unele automobile folosesc senzorii sistemului ABS pentru a monitoriza presiunea din cauciucuri. Pentru toate acestea, calibrarea corectă trebuie făcută cu aparatură specializată, de către tehnicieni instruiți în acest scop.

Comportamentul dinamic, plăcerea condusului și siguranța oferite de automobil sunt direct afectate de o calibrare neadecvată a sistemelor pentru măsurarea presiunii în cauciucuri. De exemplu, dacă presiunea din cauciucuri este prea mare sau prea scăzută în raport cu nivelul ideal indicat de constructorul auto, atunci anvelopele nu vor asigura aderența, ținuta dinamică și un consum de carburant eficient.

Presiunea incorectă conduce la deformarea necontrolată a anvelopei. Iar dezavantajele sunt variate. Rezistența la rulare este amplificată, ceea ce crește consumul de combustibil. Distanțele de frânare sunt mai lungi, aderență scade, iar stabilitatea în viraje și la viteze mari este redusă. Și, nu în ultimul rând, presiunea nepotrivită afectează substanțial uzura cauciucurilor.

Diagnosticarea digitală a anvelopelor BMW cu un cod QR

Starea de uzură a anvelopelor din echiparea originală BMW este ușor de diagnosticat și prin simpla scanare a codului QR. Acesta se află pe peretele anvelopelor BMW cu simbol stea (★). Iar diagnosticarea digitală este posibilă fiindcă senzorii acestui sistem transmit date despre presiunea în anvelope, precum și despre temperatura şi viteza roţii, pentru a prognoza durata de viaţă rămasă a anvelopei pentru fiecare roată în parte. Detaliile despre statusul anvelopelor sunt afișate de instrumentarul de bord digital, dar și în aplicația My BMW.

Diagnosticarea digitală a anvelopelor cu simbol stea (★) și cod QR completează funcțiile sistemului de monitorizare a presiunii în cauciucuri. Și ajută la prevenirea și evitarea perforării prin pierderile lente de presiune sau în caz de avarie.

BMW mai subliniază că funcţia de monitorizare a presiunii în anvelope analizează şi datele specifice privind anvelopele montate, printre care și informații despre producător, dimensiuni şi data producţiei. Aceste date pot fi scanate prin intermediul codului QR la fabrică sau la partenerul de service BMW. Și certifică și autenticitatea anvelopelor.

Dealerii autorizați BMW oferă și serviciul de depozitare a roților de vară pe parcursul iernii

Depozitarea roților de vară odată cu venirea iernii nu este neapărat facilă pentru orice posesor de automobile. Iar având în vedere că anvelopele și jantele BMW au un nivel de calitate crescut și sunt o investiție pe termen mediu sau lung, este important ca acestea să fie depozitate într-un loc adecvat, unde sunt ferite de uzură și murdărie.

Din aceste motive, dealerii autorizați BMW nu se rezumă la a oferi doar servicii pentru montarea și verificarea roților. Ci pun la dispoziția clienților și serviciul pentru depozitarea roților. Acest serviciu include și curățarea anvelopelor și asigură faptul că roțile sunt păstrate în cele mai bune condiții pe parcursul iernii.

Programarea în service-urile dealerilor autorizați BMW se face rapid, într-o manieră flexibilă pentru programul clientului

Cu doar câteva click-uri, posesorii de automobile BMW noi sau rulate pot programa facil vizita în service-urile rețelei autorizate. Pot folosi aplicația de smartphone My BMW. Dar au la dispoziție și harta interactivă din site-ul oficial bmw.ro, prin intermediul căreia găsesc dealerul preferat sau cel mai apropiat. Astfel se accesează formularul special din cadrul site-ului bmw.ro, care permite programarea online rapidă pentru schimbarea roților sau inspecția tehnică.

CLICK AICI pentru a accesa harta interactivă a rețelei de dealeri autorizați BMW.

Mai mult de atât, Recepția Digitală în Service permite clienților să predea mașina în service la orice oră din zi sau din noapte, fără a fi necesar contactul direct cu reprezentanții dealerului BMW. În acest caz, clientul poate face programarea în service, de exemplu folosind aplicația My BMW. Apoi va putea duce mașina în parcarea service-ului, la orice oră, și va primi un mesaj cu un cod unic. Acest cod îi permite utilizatorului să lase cheia automobilului într-un seif din terminal digital instalat la showroom.

Transparența și profesionalismul operațiunilor realizate în service sunt asigurate de serviciul opțional BMW Smart Video Communication. În această situație clientul primește un clip video al inspecției tehnice, în care tehnicianul BMW explică exact starea automobilului și reparațiile sau schimbările de piese recomandate. Odată cu clipul video clientul primește prin sms sau email și devizul digital care listează prețurile intervențiilor tehnice recomandate. Apoi clientul poate confirma doar operațiunile care se impun la acel moment.

După ce intervenția în service este încheiată clientul poate reveni la service și va prelua cheia din seif. Iar mașina îl va aștepta în parcare. Toate acestea salvează timp pentru client și eficientizează costurile.

Gama vastă de jante originale BMW oferă performanță, stil și durabilitate în orice sezon

Posesorii de modele BMW din generația actuală sau din generații anterioare au la dispoziție și o gamă amplă de jante originale BMW. La fel ca și anvelopele cu simbol stea (★), jantele acestea sunt proiectate special pentru specificațiile fiecărui model din gama BMW. Ele sunt concepute pentru a susține cel mai înalt nivel de performanță și eficiență de combustibil.

Mai exact, jantele originale BMW sunt produse folosindu-se cele mai avansate tehnologii și metode de turnare și forjare din această industrie. Sunt fabricate din aliaje ușoare și foarte rezistente și au design proiectat pentru fi în armonie cu limbajul estetic al fiecărui modele BMW. Constructorul german proiectează jantele sale pentru a completa identitatea stilistică inconfundabilă a fiecărui model BMW.

De asemenea, jantele originale BMW au design cu aerodinamică atent studiată pentru eficiență, ceea ce a devenit deja o abordare aproape standard pentru gama de modelele cu propulsie electrică. Iar pentru cei care doresc să evidențieze și mai mult caracterul sportiv al automobilelor BMW este disponibil un întreg catalog de jante M Performance.

Tehnologia de vopsire a jantelor originale BMW rezistă la uzura și temperaturile din timpul iernii

Totodată, jantele originale BMW sunt propuse într-o diversitate de opțiuni cromatice sau stiluri de finisare. Există variante de jante monocolore sau bicolore, cu finisări lucioase, parțial lucioase sau complet mate. Și indiferent de alegere se remarcă rafinamentul tehnologiei de vopsire. Fiindcă tehnologia de vopsire multistrat a fost creată special pentru ca vopseaua să nu se crape, să nu se desprindă de pe jantă și să reziste la mătuire. În aces sens, metoda de vopsire și coacere a jantelor suportă temperaturile de îngheț din timpul iernii, precum și arșita verii. De asemenea, jantele au un strat de lac rezistent la zgârieturi și lovituri.

Cu alte cuvinte, jantele originale BMW cu design sofisticat, ideal pentru sezonul de vară, pot fi folosite și pe timp de iarnă cu anvelope potrivite acelui sezon. Iar vopseaua lor va suporta condițiile aspre ale gerului, gheața, murdăria de pe șosele și sarea care este folosită pentru dezghețarea carosabilului.

Nu în cele din urmă, BMW oferă și accesorii pentru roțile de iarnă care protejează jantele. Exemple sunt lanțurile de zăpadă BMW Comfort, proiectate pentru a fi ușor de montat. Acestea au un cerc integrat de oțel și nu necesită o protecție suplimentară a jantelor.

În site-ul oficial bmw.ro puteți descoperi întreaga gamă de jante, pentru diverse generații de modele BMW. Și, accesând configuratorul virtual al modelelor BMW, puteți selecta jante pentru un spectru larg de bugete.

Configuratorul virtual din site-ul bmw.ro permite comandarea rapidă a anvelopelor originale BMW pentru sezonul de iarnă

Găsirea și achiziționarea anvelopelor originale BMW pentru modelele din gama actuală sau din generațiile anterioare se face rapid mulțumită configuratorului virtual din site-ul bmw.ro. Astfel, posesorii de modele BMW noi sau ieșite din producție găsesc ușor o varietate de jante care se încadrează într-un spectru amplu de bugete.

Meniu intuitiv al configuratorului din site-ul bmw.ro permite găsirea a numeroase jante care corespund specificațiilor modelului BMW selectat. Mai întâi se va selecta Seria modelului BMW. Apoi sunt afișate atât modelele din generația actuală, cât și cele din generațiile anterioare.

Urmează pasul în care trebuie selectate versiunea de caroserie și motorizarea modelului BMW. Iar configuratorul te ajută să-ți asortezi setul de roți cu designul și culoarea mașini. Configuratorul virtual prezintă o ilustrare fidelă a fiecărui model BMW și permite alegerea culorii pentru caroserie. Poate fi selectat și pachetul de caroserie M. În acest fel utilizatorii pot vedea cum va arăta propriul automobil BMW cu fiecare model de jantă disponibil.

Pentru orice model BMW și tip de jantă sunt apoi afișate varietățile de anvelope pentru vară, iarnă sau all season. Desigur, sunt prezentate detaliat specificațiile tehnice ale fiecărei anvelope. Și sunt indicate și sfaturi foarte utile, precum viteza maximă recomandată pentru rularea cu anvelopele de tip run flat. Iar referitor la anvelopele pentru sezonul de iarnă, sunt oferite și indicații referitoare la potrivirea cu lanțurile de zăpadă.

CLICK AICI pentru a accesa configuratorul online din site-ul bmw.ro, din care puteți selecta anvelopele cu simbol stea (★) și jantele originale BMW.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account