Așa ar putea arăta BMW X8 M, fiind ilustrat pe baza pozelor spion

Mulțumită contului de Instagram @bmw43_ avem o ilustrare foarte plauzibilă a SUV-ului BMW X8 M. Imaginea este creată pe baza elementelor de design distincte ale prototipurilor BMW X8 M care au fost surprinse deja în repetate rânduri purtând camuflaj.

Puteți accesa site-ul Bimmerpost.com pentru a vedea o galerie foto generoasă cu prototipul X8. În aceste poze putem vedea o configurație nouă a blocurilor optice frontale. Acestea se abat de la stilul clasic al farurilor cu Angel Eyes, tipice BMW. Practic avem o formă de Angel Eyes schițată în partea unde se termină capota. Iar sub acestea există proiectoare de dimensiuni mai mari, cu format aproape dreptunghiular. Este o soluție stilistică pe care o regăsim la Škoda Kamiq, dar și la diverse modele Citroen, cum ar fi C3 Aircross, C4, C4 Cactus sau C5 Aircross. Rămâne de văzut dacă BMW decide să păstreze această configurație a farurilor în cazul modelului de serie, sau dacă prototipurile surprinse în pozele spion au doar un design provizoriu, menit să ne deruteze.

Cert este că aceste elemente sunt foarte distincte, în ciuda camuflajului. Iar @bmw43_ a redat acest design folosind Angel Eyes cu semnătura luminoasă subțire, pe care o vedem în cazul modelului electric BMW iX.

Blocurile optice încadrează o grilă frontală cu decupaje de dimensiuni crescute, după cum ne-a obișnuit noul limbaj estetic adoptat de BMW. Ilustratorul @bmw43_ a trasat proporții echilibrate pentru designul frontal al lui BMW X8 M. Astfel, că rezultatul este o identitate impozantă și realistă, care ține cont de indiciile pe care ni le oferă prototipurile X8 (așa cum este stadiul lor de dezvoltare la acest moment).

Mulțumim contului de Instagram @bmw43_ pentru că ne-a oferit acces la aceste ilustrații. Vă invităm și pe voi să vizitați contul @bmw43_ pe Instagram, unde puteți vedea interpretări digitale și pentru viitoarele generații BMW Seria 7 și Seria 2 Coupe, realizate tot pe baza prototipurilor recente.

Revenind la X8, trebuie spus că în pozele spion publicate de Bimmerpost.com putem observa și profilul distinct al lui BMW X8. Plafonul său nu se arcuiește precum în cazul lui BMW X6 sau X4, ci se înclină spre partea din spate. Astfel, seamănă mai mult cu profilul lui BMW X2 sau Range Rover Velar. În partea din spate ne așteptăm ca modelul de serie să aibă stopuri cu semnătură luminoasă în forma literei L răsturnată, după cum vedem la cele mai noi modele BMW.

Prototipurile BMW X8 oferă un indiciu și referitor la propulsie, purtând abțibilduri pe care scrie Hybrid Test Vehicle. Acestea susțin zvonurile conform cărora crossover-ul de lux va fi animat de o propulsie hibridă formată dintr-un V8 și un motor electric. Acest tandem ar putea livra până la 750 CP, conform preconizărilor făcute de site-ul BMWBlog.com, care subliniază că BMW X8 M este un automobil creat special de divizia BMW M. Totodată, X8 ar deveni primul model BMW M cu propulsie electrificată.

În ciuda faptului că prototipurile lui X8 au fost pozate în runde repetate, BMW încă nu a confirmat că dezvoltă acest model. Totuși, în această primăvară BMW a făcut demersurile de înregistrare a numelui X8 M. Formalitățile sunt publicate de site-ul Oficiului German de Brevete și Mărci, DPMA.de

Markus Flasch, CEO-ul diviziei BMW M, a declarat de câteva ori că a lucrează la modele M cu propulsii electrificate, pe care le-a și condus deja. Dar evită să spună despre ce modele ar fi vorba. Totuși, vorbind despre ce modele s-ar preta electrificării, a lăsat de înțeles un detaliu interesant într-o declarație oferită publicației Top Gear: “Un model nou, fără predecesor, ar fi mai potrivit decât unul cu predecesor.” X8 respectă această descriere.

De altfel, o propulsie plug-in hybrid, sau una electrică, ocupă destul spațiu și are și dezavantajul greutății crescută considerabil. Deci, este mai logică adaptarea ei în cazul unui SUV de gabarit mare, cum este X8, care are dimensiuni încadrate între X5 și X7.

Despre momentul lansării lui BMW X8 avem doar preconizările venite din partea site-ului Bimmerpost.com, care spune că producția acestui crossover ar putea demara în iulie 2022.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account