BMW Seria 7 – Au mai rămas 5 zile

BMW Seria 7

Pregătiți-vă, cumpărați-vă popcorn, alune și ce rogodele mai vreți voi, suc, apă și ședeți frumos în fotolii ca la cinema. BMW a anunțat oficial data dezvăluirii noului BMW Seria 7 – 10 iunie.

Încet-încet, BMW a reușit să transforme noul BMW Seria 7 în cea mai așteptată mașină a anului. Poze spion, video spion, sute de zvonuri și presupuneri au bântuit internetul până când bavarezii au anunțat, în sfârșit, data oficială când vom vedea noul  Seria 7. Care este chiar peste cinci zile. Așteptarea va lua sfârșit, iar curiozitatea ne va fi satisfăcută după îndelungi serii de teasere. Nava amiral de la BMW este pregătită să ni se arate, în toată splendoarea ei.

Ce știm până acum despre noul BMW Seria 7?

  1. Va fi mai ușor decât generația anterioară, datorită plasticului ranforsat și a fibrei de carbon folosite intens în structura mașinii. Folosind aceaste materiale nu s-a realizat doar o scădere semnificativă a greutății, ci și o rigiditate structurală și torsională mult mai ridicată. Acestă tehnologie a fost împrumutată de la modelele BMW i, astfel că noul BMW Seria 7 chiar va fi extrem de ușor pentru o mașină din acest segment.
  2. Printre motorizările ce vor fi disponibile pentru noul BMW Seria 7 se vor număra și noi motorizări cu șase cilindri în linie. Noile propulsoare TwinPower Turbo promit să ofere mai multă putere și, în combinație cu masa mai mică a mașinii, să dea naștere unui comportament dinamic de excepție, fără însă a uita de consum și de emisiile poluante.
  3. Suspensia pneumatică ce vine la pachet cu o funcție de auto-nivelare este oferită în echiparea standard pentru a oferi cel mai “avansat” nivel de confort posibil. Amortizoarele sunt ajustabile prin intermediul unui compresor electric ce utilizează un acumulator de presiune. Astfel, înălțimea mașinii este ajustată în funcție de “încărcătura” din interior, chiar și atunci când motorul este oprit.
  4. Pentru o manevrabilitate optimă, noul BMW Seria 7 va putea fi echipat și cu un sistem de direcție integrală. Pentru acest sistem bavarezii utilizează o combinație clasică, pinion-cremalieră, iar cel mai interesant lucru este că roțile spate pot vira fie în aceeași direcție cu cele din față, fie în sens opus, în funcție de situație.
  5. Pentru noul BMW Seria 7, monitorul pentru sistemul de operare iDrive va fi, în premieră, sub forma unui Touch Display. Pe lângă utilizarea controlerului pentru operarea sistemului în stilul familiar, multe funcţii pot fi selectate şi activate prin atingerea suprafeţei ecranului.
  6. Sistemul iDrive ce va echipa noul BMW Seria 7 reprezintă şi prima apariţie a controlului BMW prin gesturi. Mişcări predefinite ale mâinii în apropierea consolei centrale – înregistrate de un senzor 3D – oferă o modalitate extrem de intuitivă şi uşoară de operare a funcţiilor des folosite ale sistemului de infotainment.
  7. Noul BMW Seria 7 este primul automobil de serie din lume pe care clienţii îl pot manevra în şi din spaţiul de parcare sau garaj fără să se afle cineva la volan. Prin urmare, opţiunea de parcare de la distanţă permite accesul în locuri de parcare foarte înguste. Prin utilizarea BMW Display Key – de asemenea, o nouă dezvoltare şi o premieră în segment -, conducătorul poate comanda automobilului să parcheze sau să iasă complet automat.

Cine știe câte mai urmează să aflăm pe 10 iunie… Până atunci, vă mai lăsăm un teaser, în caz că vă era dor de unul.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account