Asociatia Echipelor de Formula 1 se pregateste de un campionat paralel, la fel si echipa BMW Sauber

Va parasi echipa BMW Sauber campionatul de Formula 1?
Se pare ca acest lucru chiar este posibil, si impreuna cu ceilalti mebrii a Asociaţiei Echipelor de Formula 1 (FOTA): Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, Brawn, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso, au votat sa creeze propriul lor campionat.

Echipele de Formula 1, reunite in cadrul FOTA, au anuntat, joi seara, ca refuza conditiile impuse de FIA pentru 2010 si intentioneaza sa creeze un campionat paralel. „A devenit clar ca echipele nu pot continua sa faca un compromis privind valorile fundamentale ale sportului. Ele au refuzat sa modifice conditiile privind inscrierea lor in Campionatul Mondial din 2010. Echipele nu au alta alternativa decat sa inceapa sa pregateasca un nou campionat, care va reflecta valorile participantilor si partenerilor acestora”, se arata intr-un comunicat al FOTA.

bmw-sauber-6

FIA si Asociatia Echipelor de Formula 1 (FOTA) se afla in conflict de mai multe saptamani privind regulamentul din 2010, impus de forul international, care ofera echipelor libertate din punct de vedere tehnologic cu conditia sa aiba un buget limitat la 40 milioane de lire sterline (45 milioane de euro) pe an.

Ar putea fi acesta sfarsitul Campionatului de Formula 1? Noi speram ca nu, istoria din spatele acestei competitie este mult prea vasta si mai importanta, ca sa fie pur si simplu aruncata. Inca speram ca se va ajunge la un acord intre cele doua parti.

Mai multe detalii la Autosport.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account