Configuratorul online de accesorii originale BMW M Performance pentru România

M Performance

BMW nu este doar cel mai bine vândut brand din segmentul de autoturisme premium. Este una dintre mărcile cu o putere deosebită de fidelizare a clienților. Deoarece înseamnă emoție, oferind plăcerea de a conduce, precum și un design distins. Cumpărarea unui BMW este o achiziție aspirațională și foarte personală. Clienții de BMW vor ca mașina să le reflecte personalitatea. Și niciodată nu au existat mai multe opțiuni de personalizare a modelelor BMW ca în prezent. Acest beneficiu se datorează dezvoltării continue a gamei de accesorii originale M Performance.

Catalogul de accesorii M Performance a devenit și mai amplu după ce în 2022 s-au împlinit 50 de ani de la fondarea BMW Motorsport GmbH, divizia dedicată programelor și mașinilor de competiții. Această divizie a fost redenumită BMW M GmbH în 1993 și oferă atât modele de performanță foartă înaltă, cât și un spectru de versiuni M Performance cu abilități sportive pronunțate.

Toate acestea inspiră și o gamă de accesorii M Performance pentru familia de modele BMW, indiferent de motorizare, buget sau format (SUV, sedan, break, hatchback, cabriolet, coupe). Iar aceste accesorii dau clienților oportunitatea de a-și personaliza mașinile într-un mod care creează un atașament și mai puternic cu automobilul și accentuează totodată calitățile dinamice ale mașinii și implicit plăcerea de a conduce.

Accesoriile M Performance pot fi selectate și în configuratorul online din site-ul bmw.ro

Accesoriile originale BMW, inclusiv cele din gama M Performance, sunt disponibile doar în rețeaua de dealeri autorizați. În site-ul oficial bmw.ro puteți descoperi harta interactivă cu toți dealerii autorizați BMW de pe teritoriul României. Aici aflați și datele lor de contact. Dar, totodată, site-ul bmw.ro integrează și un configurator online pentru accesoriile originale M Performance.

Cu doar câteva click-uri puteți găsi accesoriile dedicate oricărui model BMW. Pașii sunt simpli. În configurator sunt prezentate atât modele BMW din generația actuală, cât și cele din generațiile anterioare. După ce selectați modelul BMW, anul de producție și motorizarea, configuratorul afișează accesoriile M Performance, precum și o gamă amplă de jante, anvelope și accesorii originale. Pentru toate acestea sunt listate și prețurile.

CLICK AICI pentru a accesa direct configuratorul online de accesorii M Performance.

Dealerii autorizați BMW asigură montarea de calitate a accesoriilor M Performance

Accesoriile M Performance se remarcă atât prin calitatea fabricației și a materialelor, care este tipică BMW, cât și prin faptul că sunt concepute pentru o montare cât mai durabilă și rafinată. Nu există puncte de prindere sau fixare inestetice. Iar fiindcă accesoriile M Performance sunt comercializate doar de dealerii autorizați din rețeaua BMW de la nivel național, service-urile specializate ale acestora sunt cele care asigură montarea precisă.

De altfel, un alt avantaj oferit de apelarea la dealerii autorizați BMW este faptul că aceștia pot îndruma clienții pentru a alege din catalogul vast de accesorii M Performance cele mai potrivite combinații de elemente și opțiuni pentru fiecare model BMW. De exemplu, agenții de vânzări BMW prezintă clienților cum se poate combina o mare varietate de culori din gama BMW Individual cu elementele de caroserie sau jantele M Performance. Iar dealerii pot prezenta toate noutățile din catalogul M Performance, care este constant extins și actualizat.

Desigur, alegerea finală este a clienților. Iar dealerii autorizați BMW sunt avizați să prezinte clienților nenumăratele posibilități de personalizare din care se pot face selecții. Până la urmă, este mai ușor să decizi dacă vezi cum arată concret mai multe alternative de configurare.

Elementele M Performance pentru caroserie sunt ușoare și optimizate aerodinamic

Elementele din gama M Performance pentru personalizarea caroseriei nu au doar un rol estetic. Bineînțeles, unele sunt mai extravagante, altele mai discrete, pentru a răspunde oricăror preferințe de stil. Însă indiferent de opțiune, aceste elemente sunt proiectate pentru eficiență aerodinamică, fiind testate în tunelul aerodinamic. Așadar, fie ajută curenții de aer să alunece lin, fie creează apăsare aerodinamică menită să reducă portanța și să îmbunătățească stabilitatea pe măsură ce crește viteza de deplasare. Avem drept exemple diversele tipuri de eleron. Pot fi extensii din fibră de carbon pentru portbagaj sau plafon (în cazul modelelor Touring). Dar există și eleroane cu dimensiuni impozante, așa cum sunt propuse pentru M4 Coupe, M3 Sedan, noul M2 Coupe sau hatchback-ul Seria 1.

În clipul video de mai jos puteți vedea prezentarea accesoriilor M Performance pentru noul BMW M2 Coupe.

Spectrul de elemente din fibră de carbon cuprinde extensii pentru partea inferioară a spoilerului frontal, precum și lamelele Aero Flicks pentru lateralele acestuia. Tot din fibră de carbon sunt și ornamentele pentru prizele de aer. Iar pentru majoritatea modelelor BMW au fost create variante de grile frontale M Performance cu elemente din fibră de carbon. Trebuie menționat că aceste elemente au un strat de suprafață transparent, care lasă să se vadă clar împletirea precisă și complexă a fibrei de carbon.

Din acest material sunt realizate și extensiile pragurilor laterale, carcasele oglinzilor retrovizoare și difuzoarele aerodinamice pentru spoilerele posterioare.

Pe lângă fibra de carbon cu o împletire perfect simetrică, BMW a creat și și elemente care încorporează carbonul sub forma unor fragmente lăsate la vedere sub stratul transparent și lucios care le cuprinde. Acest stil de folosire a carbonului este datorat unui proces de manufacturare minuțios și aduce un plus de avangardism.

Opțiuni de vopsire a caroseriei cu grafică M

Caroseriile modelelor BMW pot fi personalizate și cu benzi adezive care au diverse grafice și culori tipice BMW M GmbH. Și, există o paletă amplă de culori speciale, mate sau metalizate, din gama BMW Individual. Însă constructorul bavarez a pregătit pentru modelul BMW M4 și o tehnologie inovatoare de vopsire care practic pictează peste vopseaua caroseriei diverse detalii și înscrisuri menite să evoce stilul prototipurilor din motorsport. Această metodă de vopsire este deosebită, fiindcă nu folosește șabloane și nu necesită înfolierea parțială a mașinii. Deoarece grafica este pulverizată de brațe robotizate, cu o precizie excepțională.

O gamă impresionantă de jante M Performance și anvelope pentru orice anotimp

Catalogul M Performance s-a remarcat mereu prin opțiunile numeroase în ceea ce privește jantele. Acestea sunt fabricate din aliaje ușoare și au design optimizat aerodinamic. Iar detaliile lor sunt din ce în ce mai sofisticate. Atât datorită formelor, cât și opțiunilor de vopsire. Pot fi bicolore, cu finisare lucioasă sau mată. Dar pot fi și modele care combină finisările.

Bineînțeles, procesele de fabricare sunt cele mai avansate din industria producătoare de jante. Folosindu-se metode de turnare, dar și de forjare. Totodată, metodele de vopsire multistrat sunt concepute pentru a rezista la temperaturile extreme de vară și iarnă, la coroziune și la uzura intensă. Practic, setul de jante tipic pentru sezonul de vară poate fi păstrat la fel de bine și în condițiile de iarnă. Totul se datorează vopselei care rezistă la murdărie și gheață, dar și la sarea și soluțiile de dezghețare întâmpinate pe șosele în sezonul de iarnă.

Opțiuni care amplifică experiența sportivă a postului de conducere

Ambianța sportivă a postului de conducere din modelele BMW este sporită de opțiunile M Performance, care au și un rol util. De exemplu, cotiera M Performance este tapițată cu Alcantara, un material fin dar aderent care nu favorizează transpirarea. Același material acoperă și porțiuni din tunelul median dintre scaunele frontale. Astfel, genunchii au sprijin confortabil, ceea ce ajută în timpul condusului sportiv sau la drum lung.

Priza mâinilor pe volan este un aspect important în menținerea controlului în viraje. Din acest motiv mașinile de competiții au volanul îmbrăcat în Alcantara, care oferă aderență. Același material îmbracă și volanul M Performance Pro. Tot asemeni unui volan de curse, acesta are în partea centrală o bandă de piele colorată (albastră sau roșie), care este reper pentru gradul de virare al roților. De asemenea, volanul poartă și inserții din fibră de carbon și inscripția M Performance.

Inserțiile din fibră de carbon din gama M Performance personalizează la rândul lor planșa de bord și habitaclul modelelor BMW. Iar din fibră de carbon sunt produse și clapetele M Performance opționale, care sunt amplasate în spatele volanului și permit selectarea manuală a treptelor cutiei de viteze, ceea ce contribuie la plăcerea condusului.

Trebuie subliniat că numeroase accesorii M Performance pentru caroserie și habitaclu sunt disponibile și pentru modelele electrice, precum BMW i4 M50.

Scaunele sport cu structură din carbon oferă confort și susținere laterală

Experiența în motorsport se reflectă și în felul în care BMW a conceput scaune sport care se pretează atât pentru confortul necesar drumurilor de zi cu zi și călătoriilor lungi, cât și weekend-urilor petrecute pe circuit. Astfel, catalogul M Performance cuprinde opțiuni de scaune sport, cu un profil atent studiat pentru a asigura susținere laterală. În plus, scaunele sport au tapițerie din Alcantara, care sporește aderența și ține mai stabile în scaune corpurile șoferului și pasagerului din dreapta când se atacă cu aplomb caruselul de viraje de pe circuit. Scaunele M Performance se disting și prin elementele de fibră de carbon, care pot avea finisare lucioasă sau mată, dar și datorită tetierelor care sunt integrate în forma scaunului.

Scaunele M Carbon pentru modelele M2, M3, M4 și M8

Noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé dispun standard de scaune M foarte versatile, care oferă un profil pronunțat pentru susținere laterală, au reglajele electrice și funcție de memorare a acestora, precum și încălzire și, opțional, ventilare. Dar din lista de echipamente se pot alege acum și noile scaune M Carbon, care combină confortul cu specificațiile de competiții.

Scaunele M Carbon tip scoică oferite pentru BMW M3 Sedan și M4 Coupé au structura din plastic ranforsat cu fibră de carbon și cântăresc cu 9,6 kg mai puțin decât scaunele M standard. Au tetiere integrate, care pot fi demontate pentru ca șoferul și pasagerul din dreapta lui să poată purta cască de protecție când merg pe circuit. Forma tip scoică oferă o susținere laterală optimă, iar structura lor permite montarea centurilor de motorsport cu multiple puncte de prindere. Poziția de condus sportivă rezultă și din faptul că sunt montate într-o poziție mai joasă decât scaunele M standard. Și porțiunile de tapițerie din Alcantara sunt dispuse pentru a ajuta la menținerea unei poziții fixe în scaun.

Scaunele M Carbon oferă și reglaje electrice multiple. Se reglează electric înălțimea și înclinarea, unghiul spătarului și chiar și lățimea lui. Desigur, se reglează electric și distanța lor față de bord. Iar scaunul șoferului poate să și memoreze reglajele. Nu lipsește încălzirea pentru scaunele M Carbon. Iar în cazul modelelor M2, M8, M4 Coupé și M4 Cabriolet, există și o funcție de acces ușor la scaunele din spate.

Mai trebuie remarcat că scaunele M Carbon sunt personalizate cu logo M iluminat, care completează aspectul lor sofisticat.

Sistemele de evacuare sport susțin performanțele și amplifică timbrul motoarelor

Coloana sonoră joacă un rol tradițional în senzațiile transmise de experiența condusului sportiv. Se poate spune că există o partitură inconfundabilă a competițiilor de motorsport. Iar modelele BMW au obținut victorii celebre, precum cele din competițiile de turisme sau Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, transformând goana contra cronometru și asalturile asupra virajelor în simfonii care s-au întipărit în memoria publicului.

Timbrul tipic mașinilor de competiții poate fi obținut de posesorii modelelor BMW, alegând sistemele de evacuare M Performance, care au țevi din oțel inoxidabil, clapete pentru controlarea sunetului și ornamente din materiale speciale, precum carbonul sau ceramica. Iar catalogul M Performance include eșapamente sport și pentru modele cu motoare diesel, nu doar pentru cele cu motoare cu benzină sau din gama BMW M GmbH.

Noua evacuare cvadruplă din titan, pentru modelele BMW M GmbH

În 2020, când a debutat noua generație a modelelor BMW M3 Sedan și M4 Coupe, gama de accesorii M Performance a fost completat și cu o evacuare cu elemente din titan și un design captivant.

Acest sistem de eșapament M Performance are țevile din față din oțel, dar amortizorul de sunet dinspre evacuare este construit din titan. Acest material rezistent este foarte ușor. Drept urmare, întregul sistem de eșapament cântărește cu aproximativ 8 kilograme mai puțin decât unul standard. De asemenea, designul evacuării cu elemente din titan este unul demn de extravaganța unui model super sport. Iar capetele ţevilor de eşapament sunt decorate cu elemente făcute din titan sau un strat ceramic.

Fiindcă cvartetul de țevi de eșapament este poziționat central în cadrul spoilerului posterior. Deoarece țevile sunt suprapuse, acest sistem de evacuare M Performance special este oferit împreună cu un design distinct pentru difuzorul aerodinamic al spoilerului din spate, care este produs din fibră de carbon.

Sistemul de evacuare sport asigură atât dirijarea optimă a gazelor de eșapament, cât și producerea unui sunet foarte exaltant. Acustica viscerală este datorată și clapetelor din țevile de eșapament, a căror deschidere este controlată electric. În plus, șoferul poate dicta volumul coloanei sonore, selectând modurile de rulare disponibile în meniul M Setup afișat pe ecranul tactil din planșa de bord. Mai exact, selectarea modurilor de rulare Sport sau Sport+ permite eșapamentului să producă o coloană sonoră plină de emoţie, care aminteşte de maşinile de competiție.

Acest sistem de evacuare M Performance cu elemente din titan este disponibil pentru modelele BMW M3 Sedan și Touring, M4 Coupe și Cabriolet, și noul BMW M2 Coupe. În clipul video de mai jos îi puteți auzi timbrul care dă fiori.

Ținuta de drum sportivă este amplificată de frânele și suspensiile M Performance

Nu în cele din urmă, abilitățile dinamice ale modelelor BMW pot fi accentuate cu opțiuni M Performance. În acest sens, clienții pot alege sisteme de frânare sport, cu discuri de dimensiuni mari, care pot fi perforate și ventilate și sunt făcute din materiale menite să suporte temperaturi foarte ridicate. Aceste sisteme de frânare nu asigură doar o forță de oprire întețită, ci și o rezistență mai mare la solicitări intense și de durată.

Frânele sport sunt propuse nu doar pentru modelele M, ci și pentru modele de bază, precum BMW Seria 1. Iar pentru modelele BMW M GmbH, cum sunt M5 sau M3 sunt oferite frâne cu discuri făcute din ceramică și carbon.

Controlul dinamic poate fi crescut și cu seturile de suspensii și arcuri din gama M Performance. În funcție de model există mai multe opțiuni de suspensii, unele dintre ele reducând și garda la sol. Reglajele suspensiilor sport și centrul de greutate mai jos aduc beneficii esențiale pentru agilitate și stabilitate pe viraje sau la viteze mari, deoarece reduc tendinţa de ruliu. Aceste suspensii și arcuri sport permit rularea cu viteze mai mari în viraje, dar sunt calibrate pentru a oferi și un nivel bun de confort pentru a se preta condusului pe drumurile publice a căror calitate variază. În egală măsură, când sunt solicitate pe circuit suspensiile sport etalează aptitudinile sportive care definesc reputația BMW.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account