Audi Q6 și Q8 confirmate oficial

Audi Q6 și Audi Q8 confirmate

Audi Q6 și Audi Q8 sunt două dintre viitoarele modele ce vor fi lansate într-un viitor nu foarte îndepărtat de cei de la Audi. Ținând cont de faptul că bavarezii au scos pe piață BMW X4 și noul BMW X6, luând în clacul și proaspăt lansatul Mercedes-Benz GLE Coupe, este evident că Audi trebuie să îți extindă gama de modele „4×4”.

Audi Q6 și Audi Q8 confirmate

Audi Q6 și Audi Q8 au fost confirmate oficial

La nu foarte mult timp după ce un nou Audi Q1 sau mai degrabă Audi TTQ a fost prezentat în fază de concept – pentru a concura cel mai probabil cu Mercedes-Benz GLA -, la întâlnirea anuală Audi au fost anunțate alte două noi modele pe care cei din Ingolstadt le pregătesc în viitorul apropiat. Este vorba despre Audi Q6 și Audi Q8, două modele „4×4” care trebuie să lupte cu SUV-urile BMW și Mercedes-Benz. Interesant este faptul că Audi Q6 va fi, conform zvonurilor, un model complet electric, ce va folosi tehnologia deja prezentată pe supersportivul eco Audi R8 e-tron. Mai mult, viitorul Audi Q6 va avea la bază platforma MLB, ce stă la și la baza noului Audi Q7. Această platformă a fost dezvoltată special de cei de la Audi pentru a putea găzdui și bateriile necesare modelelor de tip plug-in hybrid – cum este noul Audi Q7 e-tron -, astfel că platforma MLB permite „amplasarea” unui pachet de baterii cu o capacitate de cel puțin 100 kWh. Totuși, în timp ce Audi R8 e-tron promite o autonomie de aproximativ 450 de kilometri, viitorul Audi Q6 va promite o autonomie în jurul a 300 de kilometri, din cazua gabaritului mult mai mare, dar și a coeficientului aerodinamic tipic pentru SUV.

Audi Q6 și Audi Q8 confirmate

Audi Q8 va fi poziționat „peste” noul Q7

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Ulrich Hackenberg, Șeful Deparatamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Audi a spus: „Audi Q8 și va face apariția. Va fi un model complet nou, care urmărește trăsăturile de design ale conceptului Audi Prologoue și va fi poziționat ca un model emoționant, cu focus pe design și mai sportiv decât Q7. Audi Q7 va rămâne o mașină pentru șapte persoane, în timp ce viitorul Audi Q8 va fi mai aproape de un coupe.” De aici nu putem decât să tragem concluzia că viitorul Audi Q8 va fi un concurent direct pentru BMW X6 și pentru Mercedes-Benz GLE Coupe.

Audi Q6 și Audi Q8 confirmate

Audi Q6 va fi lansat până la sfârșitul lui 2017

Conform aceluiași personaj, Ulrich Hackenberg, viitorul Audi Q6 își va face apariția până la sfârșitul anului 2017. În timp ce viitorul Audi Q8 se va lupta cu băieții mari de la Mercedes-Benz și BMW, Audi Q6 va intra în luptă, cel mai probabil, cu BMW X4 și, de ce nu, cu un posibil Mercedes-Benz GLC Coupe. Cei de la Mercedes au schimbat nomenclatura modelelor „4×4”, astfel că Mercedes-Benz GLK va fi înlocuit de GLC. La fel ca și în cazul modelelor GLE și GLE Coupe, ne putem aștepta și la un GLC Coupe, care să concureze cu BMW X4. Parcă e și păcat ca BMW X4 să stea singur într-o nișă, fără prea mari bătăi de cap din partea rivalilor germani.

 

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account