Audi TTQ sau TT offroad va intra în producția de serie

Prezentat la Salonul Auto de la Beijing din 2014, Audi TTQ va intra, conform publicației Car, în producția de serie peste doi ani. Deși a fost prezentat sub numele de Audi TT offroad și ar fi trebuit să se numească Audi Q4, viitorul Audi TTQ s-a ales cu numele acesta din cauza – sau datorită, în funcție de cum privești problema – celor de la Afla Romeo.

Audi TTQ

Italienii dețin drepturile pentru „numele” Q2 și Q4 și, chiar dacă cei din grupul Volkswagen i-au rugat frumos să le cedez aceste drepturi contra unei sume de bani, italienii nu s-au lăsat înduplecați. „Am fost nevoiți să transformăm o necesitate într-o virtute.”, declara pentru Car un „senior manager from Ingolstadt”. Tot el continuă: „Alegând numele TTQ evităm astfel o confruntare cu Fiat, nu încărcăm «nomenclatura» TT și aducem un nume proaspăt în gama noastră de modele.”

Audi TTQ

Audi a testat în ultima vreme mai multe declinări ale familiei TT și, pe lângă clasicele Coupe și Roadster, a prezentat și un Audi TT Sportback, dar acesta a fost respins. Prin urmare, familia TT pare că va mai căpăta, în 2017, un nou membru: Audi TTQ. Acesta va fi un crossover, cu o lungime de 4.390 mm și un ampatament identic cu cel al modelelor TT și A3 Sportback. Ce-i drept, viitorul Audi TTQ seamănă destul de mult cu actualul Audi Q3 și, cel mai probabil, va prelua de la acesta și mai toate componentele tehnice. Cu toate acestea, dacă BMW pune la dispoziție modele X3 și X4, de ce n-ar face și Audi o mișcare similară? Mai ales acum, când știm siguri că piața auto pune mare accent pe crossovere.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account