Autobild „deseneaza” viitorul BMW X3 2011

Urmand a fi prezentata la finalul acestui an, generatia a doua a lui BMW X3 este un alt model care revine in atentia media. BMW X3 2011 urmareste sa-si recapete statutul in segmentul SUV/SAV-urilor compacte premium. In urma lansarii de catre Audi a modelului Q5, era clar ca e nevoie de un nou X3 si de o noua abordare.

Daca modelul recent lansat BMW X1 e pozitionat in gama modelelor X ca entry-level, X3 e pozitionat usor mai sus, atat ca marime cat si ca stil. Noul X3 va fi destinat clientilor ce isi doresc un SAV cat mai dinamic; SUA vor ramane probabil tinta principala.

BMW X3 2011 este construit pe platforma viitoarei generatii Seria 3 si masoara 4.62 m lungime, cu 5 cm mai mult decat modelul actual. Va avea dimensiuni similare cu ale primei generatii BMW X5, si va avea linii de design mai rotunjite si un aspect mai suplu.

X3-F25-Autobild-CGI

Linia „rasturnata” a geamurilor, element caracteristic la X3, va fi din nou evidenta si va reprezenta un element de design ce va fi asociat cu modelul in sine. Plafonul va fi mai inclinat decat la modelul actual, ceea ce-i va conferi un aspect mai sportiv.

Sub capota este deja clar ca eficienta va juca un rol important, datorita programului Efficient Dynamics. Surse apropiate constructorului bavarez declara ca noul BMW X3 va veni cu un consum de combustibil mai redus decat al modelelor concurente din Stuttgart si Ingolstadt. Gama de motorizari este extinsa, incepand cu propulsoarele cu patru cilindri pe benzina sau motorina si pana la motoarele turbo puternice cu sase cilindri. Probabil ca modelele entry-level vor fi xDrive18d si xDrive23d, iar varful de gama va fi reprezentat de xDrive35i.

Pe agenda BMW se mai afla si o versiune hibrida bazata pe noul X3.

BMW X3 2011 va continua sa ofere sistemul de tractiune integrala; la acest moment nu se stie daca la lansare va fi oferit optional si un sistem de tractiune spate, asa cum este cazul la gama X1.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account