BMW Concept M4 GTS – Liniștea dinaintea furtunii

Concursul de eleganță de la Pebble Beach vede anual o mulțime de turiști care vin din toată lumea pentru a se desfăta cu cele mai frumoase mașini și cele mai noi trenduri în design sau tehnologie. Ce caută BMW Concept M4 GTS aici?

După o sumedenie de zvonuri menite să ne crească anticiparea, BMW a dezvăluit astăzi cele două modele care-și vor disputa formele și tehnologiile în cadrul concursului, una din ele fiind acest BMW Concept M4 GTS. Lesne de înțeles, acesta nu este un M4 obișnuit, ci mai mult o mașină de curse legală și pe stradă. Practic, M4 GTS face ce au făcut BMW M3 Evolution (1988), BMW M3 Sport Evolution (1990), BMW M3 GT (1995), BMW M3 CSL (2003), BMW M3 GTS (2010), BMW M3 CRT (2011) înaintea lui – aduce tehnologia de curse pe stradă, accesibilă nu doar piloților de profesie, dar și celor amatori.

BMW M4 GTS (1)

Cele mai vizibile modificări sunt cele aduse aerodinamicii. BMW Concept M4 GTS vine cu un spliter și cu un eleron reglabile manual, din fibră de carbon, pentru a-ți seta cu mânuța ta mașina, atunci când vrei să intri pe circuit sau atunci când vrei să declanșezi alarme prin oraș. Capota este construită din plastic ranforsat cu fibră de carbon și participă la coborârea centrului de greutate, iar gura de aer din bara față facilitează circulația aerului. La efectul vizual dramatic participă și vopseaua Frozen Dark Grey Metallic cu accentele de Acid Orange, dar și jantele ușoare cu design drăcesc, 19 inci pe față și 20 pe spate, echipate cu anvelope Michelin Sport Cup 2. Stopurile OLED sunt și ele un alt aspect menit să facă din BMW Concept M4 GTS o prezență amenințătoare atunci când coboară soarele.

BMW M4 GTS (4)

Deși cifrele nu au fost încă dezvăluite, sub capotă BMW Concept M4 GTS folosește același sistem de injecție cu apă din safety car-ul Moto GP, sistem care reduce temperatura componentelor angrenate și crește eficiența sistemului turbo. Sistemul de răcire construit de inginerii M este compus dintr-un radiator principal, plus unele adiționale pentru circuitele cu temperaturi mari sau mici, transmisie sau turbină, aceasta din urmă fiind răcită cu ajutorul unui intercooler asistat de o pompă de apă electrică.

BMW M4 GTS (10)

Lansarea oficială va avea loc pe 13 august, în California, în cadrul Concursului de Eleganță Pebble Beach. Abia așteptăm să-l vedem dezbărcat de bunul simț care-l impune un astfel de eveniment și să-l vedem 100% huligan pe un circuit.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account