BMW Connected Car: iulie va aduce o actualizare amplă de software cu numeroase servicii noi

Noi servicii precum navigaţie bazată pe cloud BMW Maps, Digital Key pentru iPhone şi o actualizare pentru Asistentul Personal Inteligent BMW vor fi disponibile pentru modelele BMW. 

Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG:

„Tehnologiile digitale aparţin nucleului BMW – pentru că hardware şi software au aceeaşi importanţă pentru automobilele premium. Misiunea noastră este de a integra tehnologiile digitale avansate cu cea mai înaltă excelenţă a produsului pentru a îmbunătăţi şi mai mult experienţa şi plăcerea condusului pe care le oferim clienţilor noştri.”

Prezentare generală

În iulie 2020, BMW va lansa cea mai amplă actualizare de software pentru automobilele sale de până acum, cu funcţii noi şi îmbunătăţite pentru conectivitatea şi navigaţia auto. Aceste caracteristici vor fi incluse direct din fabrică cu fiecare automobil BMW care are sistem de operare de generaţia a 7-a, cum ar fi noul BMW Seria 5. Iar pentru modelele BMW compatibile, produse înainte de luna iulie şi aflate deja la clienţi, aceste noutăţi pot fi adăugate printr-o actualizare over-the-air gratuită a software-ului, care va fi disponibilă începând cu trimestrul al treilea. Este al doilea val important de update over-the-air care va fi disponibil şi în România, după ce primul astfel de update a fost lansat în al doilea trimestru al acestui an.

  • BMW Maps oferă o experienţă de navigaţie complet nouă: mai rapidă, mai intuitivă şi mai precisă. Destinaţiile pot fi introduse mai uşor. Noua calculare a traseului bazată pe cloud aduce o îmbunătăţire semnificativă a performanţei. De asemenea, BMW Maps oferă informaţii contextuale pentru punctele de interes, cum ar fi calificative, orar de funcţionare sau imagini. Iar Connected Parking permite căutarea de locuri de parcare cu servicii suplimentare.
  • Ca serviciu digital nou şi unic la nivel global, BMW eDrive Zone pentru modele plug-in hybrid activează automat condus local fără emisii în zonele urbane cu acces limitat doar pentru automobilele nepoluante.
  • Connected Charging susţine mobilitatea mai durabilă şi inovatoare. BMW o completează cu Charging Management şi alte funcţii.
  • BMW Digital Key, care tocmai a fost anunţată la Apple Worldwide Developers Conference, transformă un iPhone într-o cheie complet digitală şi sigură.
  • Odată cu această actualizare, automobilele BMW beneficiază de conectivitate wireless pentru Android Auto de la Google.
  • Asistentul Personal Inteligent BMW primeşte un design nou şi a fost îmbunătăţit cu numeroase funcţii inteligente. De exemplu, personajul virtual se întoarce acum către persoana care vorbeşte şi poate distinge între adresarea conducătorului şi cea a pasagerului.
  • Începând cu 2018, Remote Software Upgrade le-a permis conducătorilor BMW să îşi ţină automobilele la curent cu cele mai noi software, la fel ca un smartphone. Noile funcţii pot fi descărcate şi instalate over-the-air. Aceasta este o soluţie confortabilă şi extrem de rapidă: chiar şi pentru actualizări ample, rareori sunt necesare mai mult de 20 de minute pentru instalare.
  • Prin Remote Software Upgrade, BMW oferă clienţilor săi flexibilitate şi siguranţă maxime pentru activarea la o dată ulterioară a unor sisteme disponibile opţionale.

Personalizare digitală cu funcţii la cerere
Oferte flexibile, disponibile imediat, simplu de activat şi uşor de utilizat

BMW vede maşina ca o platformă digitală. În urmă cu mai bine de două decenii, BMW ConnectedDrive a deschis calea către o nouă direcţie de individualizare. De atunci compania le-a permis clienţilor să beneficieze în orice moment de dezvoltarea tehnologică rapidă prin serviciile digitale adăugate continuu. Cu Remote Software Upgrade, BMW a creat baza tehnică pentru menţinerea automobilelor la zi, adăugarea sau activat de funcţii suplimentare pentru maşină şi instalarea rapidă şi uşoară over-the-air.

Pe mai multe pieţe internaţionale, BMW oferă deja clienţilor săi servicii digitale şi funcţii suplimentare pentru automobil sub formă de post-vânzare digitală, unele dintre ele fiind încorporate profund în software-ul maşinii. Exemple disponibile în prezent de aceste servicii sunt Asistentul de fază lungă, sistemul de asistare a condusului cu tempomatul activ (ACC) cu funcţie Stop & Go, BMW Driver Recorder, BMW IconicSounds Sport şi suspensia M adaptivă. În viitorul apropiat se vor adăuga funcţii suplimentare care pot accesa hardware-ul şi software-ul existente ale maşinii, cum ar fi anumite funcţii de confort sau sisteme de asistare a condusului.

În plus, BMW va oferi un grad şi mai mare de flexibilitate în ceea ce priveşte perioadele de activare în viitor. Clienţii vor beneficia în avans de oportunitatea de a încerca produsele timp de o lună, după care pot activa serviciul respectiv timp de un sau trei ani.

Cu opţiunea de a activare ulterioară de funcţii suplimentare pentru automobil prin intermediul ConnectedDrive Store, BMW oferă clineţilor o nouă soluţie care asigură clienţilor posibilităţi noi de personalizare şi mai multă flexibilitate. BMW oferă hardware-ul şi software-ul automobilului din fabrică pentru utilizarea mai multor sisteme, astfel încât să poată fi adaptat ulterior în funcţie de necesităţi şi în conformitate cu preferinţele clienţilor. Dacă, de exemplu, funcţiile maşinii nu au fost încă solicitate la momentul achiziţiei, acestea pot fi adăugate ulterior. Astfel, un al doilea proprietar poate configura automobilul folosit în funcţie de propriile dorinţe.

BMW digitalizează comunicarea cu clienţii în viitor. Comunicarea în automobil devine un canal din ce în ce mai important. BMW va putea oferi clienţilor săi servicii personalizate direct în maşină, în funcţie de situaţie – acest lucru este dorit de conducător.

Introducerea BMW iNext va extinde şi mai mult oportunităţile de personalizare.

BMW Maps
Noua navigaţie bazată pe cloud promite un condus relaxat şi sosire în siguranţă

Ajungeţi mai rapid, mai sigur şi mai relaxat: următoarea generaţie a serviciului de direcţionare online oferă un tip complet nou de orientare şi utilizare. Sistemul bazat pe cloud permite o îmbunătăţire semnificativă a performanţei, face navigarea mai agilă şi asigură o introducere intuitivă a destinaţiei cu un nivel ridicat de precizie. BMW Maps calculează traseele mai rapid şi mai dinamic decât înainte, combinând informaţiile în timp real cu modelele de predicţie.

Introducerea liberă a textului în bara de căutare asigură o experienţă de utilizator mult mai confortabilă. Ca o linie de introducere intuitivă, permite căutarea  destinaţiilor, la fel ca pe smartphone-uri şi motoare de căutare. BMW Maps poate fi controlată uşor şi convenabil şi prin comandă vocală cu ajutorul Asistentului Personal Inteligent BMW.

BMW Maps afişează rezultatele căutării în funcţie de poziţia automobilului şi oferă informaţii contextuale despre destinaţie, cum ar fi imagini, orar de funcţionare şi calificative, precum şi informaţii cu privire la posibilitatea de parcare la destinaţie.

Navigaţia bazată pe informaţii din cloud permite o actualizare continuă a timpului de sosire estimat. Folosind informaţii despre trafic în timp real (RTTI), precum şi date istorice şi extrapolate, BMW Maps ţine la curent conducătorul în permanenţă, ajustează traseele şi urmăreşte cu atenţie potenţialele locuri periculoase. Datorită volumului de date foarte amplu cu privire la trafic, chiar şi pe străzile mai mici, BMW Maps evită ocoluri inutile prin zonele rezidenţiale. BMW Group, pentru modelele sale BMW şi MINI, este în prezent unul din puţinii producători care oferă date de trafic în timp real şi în România, cu calitatea datelor în continuă creştere.

De asemenea, aceste servicii sunt posibile prin informaţiile consolidate de la peste 14 milioane de automobile BMW şa nivel global. Maşinile conectate transmit date anonimizate cu privire la condiţiile de trafic şi permit altor maşini BMW să beneficieze de aceste informaţii, de exemplu despre fluxul de trafic sau punctele periculoase (polei, precipitaţii). Pentru navigaţie, BMW Maps foloseşte întotdeauna cel mai recent material de hartă, care periodic este actualizat over-the-air.

BMW eDrive Zones – o contribuţie la mobilitatea durabilă
Prin eDrive Zones, BMW îşi extinde în continuare serviciile de mobilitate electrică şi sprijină clienţii de BMW plug-in hybrid să utilize automobilele cu un impac cât mai redus asupra  mediuui. Folosind geo-restricţionarea, automobilul trece automat la modul de condus pur electric când intră în zone cu emisii reduse. În viitor, conducătorii BMW vor primi puncte BMW pentru călătoriile fără emisii, ca parte a unui program de fidelizare. Aceste puncte vor putea fi utilizate pentru diverse beneficii (de exemplu acces gratuit la anumite staţii de încărcare). Pentru condusul pur electric în zonele eDrive, numărul de puncte este dublat. În prezent, funcţia eDrive Zones este disponibilă în peste 80 de oraşe europene.

Mai mult sprijin în jurul parcării cu serviciile Connected Parking
Connected Parking, un serviciu care încă nu este disponibil în România, realizează căutarea unui loc de parcare la punctul de sosire prin diverse servicii. On-Street Parking Information nu numai că indică locurile de parcare conducătorului, dar calculează şi probabilitatea ca un loc de parcare stardal să fie liber pe baza datelor disponibile. De asemenea, serviciul ia în considerare dimensiunea automobilului atunci când îl compară cu situaţia locului de parcare de la faţa locului. Connected Parking oferă şi informaţii generale despre situaţia parcării la destinaţie.

Connected Charging
Servicii complete de încărcare pentru modelele plug-in hybrid şi electrice

Automobilele electrificate beneficiază de posibilităţile extinse ale serviciilor Connected Charging inovatoare. Gestionarea încărcării ca o componentă esenţială permite clienţilor să vizualizeze detaliile proceselor anterioare de încărcare în aplicaţie, să definească ferestrele de timp specifice în care maşina ar trebui încărcată – utilă în special în contextul fluctuaţiei preţurilor la energia electrică în cursul zilei – şi poate trimite notificări push direct pe smartphone-ul clientului atunci când apar evenimente de încărcare.

Serviciile din domeniul încărcării publice au fost extinse pentru a include informaţii suplimentare detaliate despre staţiile de încărcare individuale, precum orarul de funcţionare, furnizorii sau opţiunile de autentificare. În plus, afişează disponibilitatea acestora la prima vedere. Mai mult, sunt prezentate puncte de interes precum cafenele sau restaurante din apropierea staţiei de încărcare, pentru cea mai bună utilizare a timpului de încărcare. Conducătorul are o transparenţă optimă în ceea ce priveşte autonomia şi starea de încărcare, în automobil şi în aplicaţie. Pentru automobilele complet electrificate, pe hartă este adăugat un indiciu de autonomie sub forma unui cerc albastru.

Dacă BMW recunoaşte că un conducător are nevoie de o pauză, sugerează automat o oprire adecvată, inclusiv opţiunile de încărcare disponibile. Planificatorul de traseu optimizat pentru automobile electrificate adaugă proactiv şi automat staţii de încărcare în funcţie de traseu şi program şi ia în considerare staţiile de încărcare rapidă.

BMW Digital Key pentru iPhone

BMW este primul producător de automobile care le permite clienţilor să-şi folosească dispozitivul iPhone ca o cheie auto complet digitală. Cheia digitală de la BMW este stocată pe un cip din iPhone, ca un aşa-numit element securizat, şi comunică cu automobilul prin tehnologia NFC. Soluţia fost dezvoltată în conformitate cu standardele Consorţiului de Conectivitate Auto (CCC), din care fac parte atât Apple, cât şi BMW.

Cheia digitală face posibilă deschiderea şi închiderea maşinii fără o cheie fizică, dar şi pornirea automobilului prin iPhone. De asemenea, clientul are opţiunea de a activa cheia până la alţi cinci utilizatori, rapid şi uşor prin intermediul unui iMessage. Această tehnologie poate chiar regla utilizarea maşinii: de exemplu, în cazul în care cheia este oferită unui conducător neexperimentat sau tânăr, proprietarul cheii principale poate stabili limite pentru viteză, putere (HP) şi volumul radioului. Cheia digitală poate gestiona simulatn şi mai multe automobile. Hardware-ul NFC necesar pentru cheia digitală este disponibil pentru automobilele produse cu începere din iulie 2020.

Android Auto

Odată cu introducerea Android Auto, BMW Group extinde acoperirea conectivităţii perfecte a automobilelor sale. Android Auto este un mod uşor şi sigur de a utiliza funcţiile unui smartphone Android în timpul călătoriei – fie că este vorba de muzică, mesagerie sau navigaţie. Poţi utiliza Google Assistant pentru a interacţiona vocal cu smartphone-ul şi pentru a vedea rezultatele pe ecranul lat al modelului BMW.

Punctele de atracţie ale Android Auto la BMW sunt integrarea perfectă şi wireless şi adoptarea inteligentă a navigaţiei Google Maps în Info Display al panoului de instrumente, precum şi în Head-Up Display.

Asistentul Personal Inteligent BMW
Un asistent personal cu caracter în cockpit

Interacţiunea dintre conducător şi automobil va deveni tot mai importantă în viitor. Aproximativ 70% dintre clienţii BMW folosesc comenzi vocale. În viitor, este de aşteptat ca şi mai mulţi conducători BMW îşi utiliza această soluţie. Pe lângă un design nou, Asistentul Personal Inteligent are şi numeroase funcţii noi odată cu actualizarea din iulie 2020.

Prin aspectul său revizuit, BMW pune accentul pe caracterul agil şi emoţional al asistentului. Asistentul virtual se îndreaptă spre partenerul de conversaţie şi astfel poate diferenţia şi mai clar între modul în care se adresează conducătorului şi pasagerului.

Prin Asistentului Personal Inteligent BMW, un specialist BMW este mereu la bord. Conducătorul poate pune întrebări legate de BMW şi poate primi o mulţime de informaţii despre automobil. De exemplu, clientul poate cere sfaturi cum să conducă mai eficient. Funcţiile suplimentare din maşină pot fi controlate şi prin comandă vocală folosind Asistentul Personal – de exemplu, pentru a deschide sau închide ferestrele. În plus, diversele moduri de condus pot fi activate vocal. Cu ajutorul datelor automobilului, precum semnalul GPS, asistentul poate şi să automatizeze rutinele conducătorului şi să se adapteze în consecinţă – de exemplu, prin deschiderea automată a geamului la intrarea într-o parcare unde conducătorul auto trebuie să folosească un card de acces.

Odată cu noua actualizare,  Asistentul Personal Inteligent BMW oferă asistenţă proactivă îmbunătăţită, cu comenzi vocale posibile pentru interacţiunii naturale. Sugestiile de comunicare sunt afişate şi în widgetul nou proiectat. Aceste sugestii nu sunt afişate întâmplător, ci în funcţie de situaţia de condus respectivă.

Strategia de date
Control complet şi beneficiu maxim pentru client

Toate modelele BMW recente sunt conectate cu mediul lor prin numeroase servicii digitale. Multe dintre serviciile şi funcţiile nou introduse cu această ultimă actualizare nu ar fi posibile fără date adecvate. Strategia BMW Group în tratarea datelor vizează în esenţă îmbunătăţirea confortului, a siguranţei şi a eficienţei produselor şi serviciilor, fără a face compromisuri cu privire la securitate şi confidenţialitate. Prin urmare, BMW colectează şi foloseşte date doar în scopuri specifice. Clienţii pot utiliza meniul de protecţie a datelor pentru a alege ce servicii digitale doresc să utilizeze şi să transmită date relevante din automobil în acest scop. Cu BMW şi MINI CarData, clienţii au transparenţă şi control asupra datelor lor personale şi pot decide singuri dacă şi cu ce furnizori de servicii doresc să partajeze date.

BMW Group are deja peste 14 milioane de automobile conectate pe şosea. Acestea sunt conectate la backendul BMW ConnectedDrive şi pot trimite şi primi date live. Automobilele BMW pot folosi camere video, ultrasunete, radar, senzori şi numeroase alte sisteme de măsurare pentru a percepe şi prelucra informaţii tot mai multe din împrejurimile lor şi pentru a reacţiona la acestea în mod inteligent. Aceste maşini măsoară constant reţeaua rutieră, analizează şi prelucrează informaţiile despre trafic. De exemplu, dacă un automobil detectează un pericol, acesta este comunicat automat celorlalţi participanţi la trafic.

În total, flota BMW acoperă 98,5% din întreaga reţea de autostrăzi germane în 24 de ore. În fiecare zi, colectează informaţii despre 25 de milioane de indicatoare rutiere la nivel mondial şi transmite peste 700 de milioane de puncte GPS despre situaţiei traficului. BMW prelucrează datele flotei exclusiv într-o formă anonimizată, le evaluează folosind învăţarea automată şi dezvoltă noi algoritmi şi servicii pe baza acestor date, de care beneficiază întreaga flotă.

BMW aplică întotdeauna principiile Securitate prin Design şi Confidenţialitate prin Design. Securitatea şi protecţia datelor sunt luate în considerare la fiecare etapă a procesului de dezvoltare. În urma acestor măsuri, automobilele BMW nu sunt conectate direct la internet. Ele comunică printr-o conexiune securizată într-o reţea privată virtuală exclusiv cu backendul BMW ConnectedDrive. Acest lucru împiedică terţii neautorizaţi să obţină acces direct la sistemele automobilelor.

Într-un BMW de generaţie actuală (cu sistem de operare BMW generaţia a 7-a), clientul poate gestiona individual mai mult de 30 de servicii de date diferite şi poate regla setările, în funcţie de echipament. Clienţii configurează şi decid ce servicii şi ce date sunt utilizate sau trimise. În plus, conducătorii BMW au opţiunea de a opri toate serviciile, inclusiv transmisia de date corespunzătoare. Nu este posibilă dezactivarea serviciilor care sunt esenţiale pentru securitatea şi sănătatea pasagerilor, precum eCall obligatoriu prin lege.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account