BMW Gran Coupe: Schite de design preliminar

bmw-concept-gran-coupe-design-process_100311649_m

Tot timpul e fascinant sa vezi unde incepe sa ia forma designul masinii, sa observi schitele initiale si ideile trasate pe o coala de hartie. In majoritatea cazurilor, aceste desene duc la un concept real, dar se intampla si ca acestea sa sfarseasca prin a fi doar viziunea neimplinita a unui alt designer.

Luna trecuta BMW a lansat cel mai recent concept al sau, Gran Coupe, unul din cele mai incitante concepte pe care le-am vazut la BMW de ani buni. Comparativ cu conceptul Vision EfficientDynamics prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt in 2009, conceptul BMW Gran Coupe Concept ne-a infatisat un design mai apropiat de o masina care sa fie lansata in productie.

Publicul tinta pentru aceste masini e bine definit deja de unii din competitorii BMW: cumparatori de coupe-uri cu patru usi, aflati in cautare de design elegant, usor extravagant, interior luxos si performanta la rulare. Si Mercedes-Benz CLS si Audi A7 se incadreaza in aceasta categorie.

Conceptul Gran Coupe isi va face debutul european la Salonul auto de la Paris din aceasta toamna. Sub caroserie vom gasi aceeasi platforma ce sustine modelele actuale BMW Seria 5, Seria 7 si Seria 5 GT. Motorizarile oferite vor fi atat pe benzina si diesel, propulsoare cu sase si opt cilindri, iar transmisia va fi automata cu opt rapoarte.

Gran Coupe constituie o avanpremiera la viitoarea generatie Seria 6, constructorul bavarez confirmand deja ca unele din elementele de design de la conceptul Gran Coupe se vor regasi la modelele Seria 6 coupe si cabrio.

Ca de obicei, schitele preliminare sunt foarte interesante, caci in aceasta etapa designerii au mai multa libertate in a-si exprima viziunile; cu timpul lucrurile se schimba, pe masura ce conceptul trebuie sa se alinieze la standardele de design si sa fie conform cu reglementarile in ce priveste siguranta.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account