Echipele BMW au încheiat repetiţia generală pentru ediţia 2021 a cursei de 24 de ore de la Nürburgring, pe Nordschleife

Weekendul trecut, echipele BMW au absolvit testul de anduranţă final înaintea cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania): cursa de calificare de şase ore. ROWE Racing, Schubert Motorsport, Walkenhorst Motorsport şi BMW Junior Team au fost în acţiune cu BMW M6 GT3s, la fel ca nenumărate alte echipe BMW din diferitele clase. Repetiţia generală pentru clasica din Masivul Eifel a avut loc pe o vreme frumoasă, iar echipele au folosit weekendul pentru a face pregătiri în condiţii de cursă. Cea de-a 49-a ediţie a cursei de 24 de ore de pe Nordschleife va avea loc la 5/6 iunie.

Cea mai bine plasată maşină BMW în clasamentul final al cursei de calificare a fost #1 BMW M6 GT3 al ROWE Racing. Cvartetul de piloţi – Nick Catsburg (Olanda), Nick Yelloly (Marea Britanie) John Edwards (SUA) şi Philipp Eng (Austria) – a încheiat cursa pe locul al nouălea, dar apoi a promovat o poziţie. Colegii lor de la ROWE Racing, cu #98 BMW M6 GT3, trecuseră iniţial linia de sosire în această poziţie, dar maşina pilotată de Connor De Phillippi (SUA), Martin Tomczyk (Germania), Sheldon van der Linde (Africa de Sud) şi Marco Wittmann (Germania) a fost descalificată pentru încălcarea numărului minim de tururi ce trebuie parcurs de fiecare pilot.

#20 BMW M6 GT3, înscris de Schubert Motorsport, a terminat pe locul al 14-lea. Jens Klingmann (Germania), Jesse Krohn (Finlanda) şi Stef Dusseldorp (Olanda) au împărţit cockpitul acestei maşini. Chiar în spatele lor, pe poziţia a 15-a, s-a aflat BMW Junior Team cu #77 BMW M6 GT3. Dan Harper (Marea Britanie), Neil Verhagen (SUA) şi Max Hesse (Germania) vor disputa prima lor cursă de 24 de ore cu un model GT3. Aceştia vor fi susţinuţi în cockpit de Augusto Farfus (Brazilia). #102 BMW M6 GT3 al Walkenhorst Motorsport, cu echipajul format din Sami-Matti Trogen (Finlanda), Jörg Müller (Germania) şi Jakub Giermaziak (Polonia), a terminat cursa pe locul al 18-lea, astfel că şi aceşti trei piloţi au intrat în Top 20.

De asemenea, au fost mai multe victorii pentru echipele BMW în clasele individuale. Walkenhorst Motorsport a câştigat clasa SP10 cu #74 BMW M4 GT4. Această maşină a fost pilotată de Lance Boicelli, David Thilenius şi Charlie Postins (toţi SUA). Alţi câştigători de clasă în modele BMW au inclus Adrenalin Motorsport Team Alzner Automotive (CUP 5, cu BMW M2 CS Racing şi V2T cu BMW 330i GS20) şi AVIA Sorg Rennsport (BMW M240i).

Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH, a concurat şi el în cursa de calificare de şase ore. A împărţit atribuţiile în cockpitul #241 BMW M2 CS Racing cu Matthias Malmedie, Jörg Weidinger şi Nikolaus Schelle (toţi Germania). Echipa Adrenalin Motorsport Alzner Automotive a fost responsabilă pentru înscrierea maşinii. Cvartetul a terminat pe locul al patrulea în clasa CUP 5.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account