BMW Group a achizitionat 15.16% din compania SGL Carbon

BMW Group a achizitionat un procent de 15.16 din compania SGL Carbon SE si demonstreaza astfel faptul ca pune in continuare accentul pe dezvoltarea de componente ultrausoare, precum si pe utilizarea plasticului ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) in productia de autovehicule. BMW Group si SGL Group colaboreaza deja cu succes in cadrul unui joint-venture.

Compania nu a oferit detalii despre valoarea tranzactiei.

SGL Automotive Carbon Fibers este compania in care s-au asociat deja cei doi parteneri, in care SGL Group detine 51%, iar BMW Group – 49 % din actiuni. Cele doua companii au construit impreuna o fabrica de productie de fibra de carbon la Moses Lake in Washington, SUA, si care joaca un rol important in strategiile celor doua companii, de a automatiza productia de materiale ultra-usoare din CFRP, care vor fi utilizate in cadrul viitoarelor concepte auto.

Fibra de carbon produsa la fabrica de la Moses Lake este procesata la uzinele Wackersdorf si Landshut. Facilitatea de productie din Wackersdorf livreaza materiale textile realizate din fibra de carbon, care sunt apoi livrate la uzina BMW din Landshut, pentru a le transforma in componente ultra-usoare din CFRP, pentru BMW i3 si BMW i8. Ambele modele sunt asamblate la uzina BMW din Leipzig. BMW i3, prima masina electrica produsa de BMW in serie, va fi lansata pe piata in 2013 si va fi urmata la scurt timp de BMW i8.

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account