BMW i6 – Zvon sau știre?

Dacă toate bărfele despre BMW ar deveni realitate probabil că gama BMW ar arăta ca arca lui Noe.

După ce toate păsărelele bărfitoare ne-au șoptit zvonuri despre un viitor BMW i5, iată că apar acum ciripeli și despre un posibil BMW i6. Revista Automobile a dezvăluit niște detalii despre viitoarele modele din gama BMW, iar despre BMW i6 aflăm că ar putea fi o mașină electrică de dimensiunea unui BMW Seria 3.

„Programat” pentru lansare în anul 2020, BMW i6 se va folosi de materiale ușoare pentru construcția caroseriei și a trenului de rulare, precum și de o podea specială, plată. Mașina va fi propulsată de două ori de patru motoare electrice, ne mai spune păsărica. Bateriile vor fi de două ori mai ieftine de construit și vor stoca de trei ori mai multă energie decât bateriile actuale. Se vorbește despre o baterie lithium-polymer, un gen de baterie care se comportă mai bine la temperaturi înalte, mai simplu și mai ieftin de construit, dar care rezistă mai mult în timp decât bateriile lithium-ion.

Rămâne de văzut dacă BMW i5 și BMW i6 vor fi  dezvăluite în aceeași perioadă ori dacă gama BMWi va crește treptat, în funcție de  feedback-ul obținut. Poza reprezintă o randare a unui BMW i5 imaginat de cei de la AMS, dar aflând că i5-ul va fi de fapt un monovolum (tot zvon), credem că imaginea se potrivește mai bine cu un BMW i6, acum că s-au mai „lămurit” puțin lucurile. Dacă mașina va avea un design inspirat din cel al i8-ul, așa cum vedem în randare, ar fi visul celor care nu au mai apucat un BMW i8 ori nu și-au permis unul.

Sursa – BMW Blog

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account