Cercetătorii americani confirmă că nu se pricep la cercetare

Deși ne-am obișnuit cu oameni de știință care se contrazic între ei mai rău decât niște dogmatici religioși, iată că niște cercetători americani (care nu mai sunt un exemplu pentru nimeni) au descoperit prin „metode specifice” că șoferii de BMW sunt printre cei mai obraznici în trafic. Bineînțeles, aceiași cercetători consideră că o Toyota Prius este o mașină de lux.

P0047889

Ca să înțelegeți mai bine că oamenii de știință sunt de fapt niște frustrați invidioși pe ăia cu BMW-uri care le-au șutit iubitele, trebuie să reflectăm asupra studiului, zic ei sociologic, făcut de Institutul de cercetare socială al personalității din California. Acesta spune de fapt că oamenii bogați sunt mai aroganți în trafic decât cei săraci (nici o noutate aici) și că posesorii de mașini premium, cum sunt Mercedes, BMW sau Audi, sunt printre cei mai dezastruoși. Tot în această categorie intră însă și șoferii de Toyota Prius, care nu este nicidecum o mașină de lux și care sunt la fel de prăpăstioși. Rezultă deci, că acest studiu are mai multe necunoscute decât un joc de Tarot, niște blasfemii auto de tot râsul, dar și că este de făcut de niște oameni de știință trimiși prin intersecții asemeni unui detectiv retrogradat în agent de circulație.

P0047890

Studiul analizează modul în care acești șoferi se comportă în preajma unei intersecții, atunci când au de dat prioritate altor șoferi sau pietonilor și aici, spun ei, șoferii de BMW s-au comportat cel mai rău, deși opt din zece mașini au procedat corect și au respectat legea. Nu știm câți bani s-au irosit pe acest studiu făcut mai mult din plictiseală decât din nevoia de ajuta la saltul omenesc, cert este că nu se pune. Odată pentru că studiul a fost făcut în America, acolo unde oamenii sunt în general mai bogați, mai proști, mai grași și mai aroganți, dar și pentru că oamenii de știință americani nu sunt deloc ăia care ne sunt prezentați prin filme, ci niște codași într-o lume unde adevărul se schimbă de la o zi la alta, în funcție de ce om de știință a mai descoperit un lucru care a doua zi nu mai este valabil.

P0047891

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account