MINI încheie cu succes 2023, cu creştere a vânzărilor şi cotei de automobile electrice

MINI

Într-un an marcat de schimbări dinamice în industria auto, MINI a prezentat o creştere şi o evoluţie fără precedent în adoptarea automobilelor electrice. Având un angajament faţă de inovaţie şi dezvoltare durabilă, performanţele de vânzări ale MINI în 2023 stabilesc un nou reper pentru contribuţia mărcii la un viitor auto mai ecologic. Performanţa din România a fost mult peste media globală atât în ceea ce priveşte rata de creştere, cât şi performanţa electrificării.

Automobilele electrice reprezintă acum 15,3% din vânzările totale MINI pentru întregul an 2023. Vânzările de automobile electrificate (inclusiv plug-in hybrid) reprezintă 20,8% din vânzările totale MINI.

În ultimul său an complet de disponibilitate, actuala generaţie MINI a cunoscut o creştere a datelor de vânzări în 2023, totalizând 295.474 de automobile, ceea ce reprezintă o evoluţie de 0,9% faţă de anul precedent. Această creştere demonstrează atractivitatea faţă de consumatori la nivel global pentru actualele MINI Hatch cu 3 şi 5 uşi, MINI Cabriolet, MINI Countryman şi MINI Clubman, care au fost diversificate cu ediţii speciale şi limitate pentru finalul ciclului de viaţă.

MINI John Cooper Works 1to6, limitat la 999 de unităţi, a marcat ultimul MINI John Cooper Works cu transmisie manuală. A debutat la cursa de 24 de ore de la Nürburgring, acolo unde a obţinut o clasare pe podium.

MINI Clubman Final Edition, cu 1969 de automobile cu o dotare foarte generoasă, marchează sfârşitul unei ere pentru Clubman.

Un aspect esenţial al poveştii de succes a MINI în 2023 a fost creşterea remarcabilă a adoptării automobilelor electrice. 45.261 de clienţi au optat pentru a călători integral electric, alegând un MINI Cooper SE (3 uşi) sau versiunea în serie limitată, recent lansată, MINI Cooper SE Cabrio, primul decapotabil electric. MINI a asistat la o
creştere cu 3,5% a vânzărilor modelelor sale integral electrice, reafirmând angajamentul MINI faţă de soluţii de mobilitate durabilă.

Performanțele MINI în România

În România, MINI a încheiat anul 2023 cu o creştere de 57% până la un total de 387 înmatriculări. Remarcabilă este şi cota de automobile electrice, cu 66% mai mare decât media globală la un total de 25%. De altfel, alături de programul Rabla Plus foarte puternic, România este şi ţara care a produs şi primul MINI Electric de competiţie din istoria mărcii, model care a reuşit şi o performanţă sportivă istorică în 2023 – primul titlul de campion al unei electrice în luptă directă cu modele cu motor cu ardere internă.

Puteți descoperi toată gama de modele disponibile în România în site-ul oficial mini.ro.

Noutățile pentru 2024

„2023 a fost un an excepţional pentru MINI”, declară Stefanie Wurst, directorul MINI. „Adoptarea accelerată a automobilelor noastre electrice subliniază dedicarea noastră colectivă de a contura un viitor mai ecologic. Odată cu sosirea iminentă a noii noastre familii MINI, suntem încântaţi să continuăm să stabilim noi standarde în experienţa de condus, în timp ce ne promovăm angajamentul faţă de un peisaj auto mai sustenabil. Reacţiile entuziaste după premiera mondială a noii noastre familii MINI integral electrice la IAA Mobility, unde am prezentat MINI Cooper şi MINI Countryman, sunt foarte promiţătoare.”

Modelele integral electrice MINI Cooper SE şi MINI Cooper E, MINI Countryman SE ALL4 şi MINI Countryman E sunt complet noi şi sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră, oferind clienţilor experienţă digitală plină de emoţie, dar şi autonomie semnificativ îmbunătăţită.

Noul MINI Aceman, care încă nu a fost dezvăluit, este un crossover compact cu cinci locuri, complet electric, şi va fi lansat tot în două specificaţii.

Pe parcursul anului 2024, MINI va lansa variante de motoare termice pentru automobilele sale, oferind clienţilor săi posibilitatea de a alege diferite tehnologii de transmisie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account