BMW intentioneaza sa lanseze pana la 12 modele pe noua platforma FWD

Ian Robertson, membru al consiliului BMW AG, responsabil de vanzari si marketing, a declarat in cadrul unui interviu acordat publicatiei Automotive News, ca BMW Group va construi pana la 12 modele compacte pornind de la noua platforma cu tractiune fata.

Platforma FWD, cunoscuta sub numele de UKL (acronim pentru ‘unter klasse’, sau ‘entry level’) a fost prezentata saptamana trecuta la Salonul auto de la Paris 2012 sub forma noului model BMW Concept Active Tourer.

Aceeasi platforma va sta la baza viitoarei generatii MINI care urmeaza a fi lansata in 2014, precum si a altor modele BMW, inclusiv noul Seria 1 care va debuta in 2018.

Robertson a sugerat ca si vehiculele BMW FWD vor debuta tot in jurul anului 2014.

„Unul din avantajele majore ale platformei UKL este faptul ca ne permite sa lansam o serie de produse aproape simultan, pentru ca realizam imediat partea tehnica”, a mai spus Robertson. „Aceasta este prima masina pe care o aratam”

Prin aceasta miscare BMW vizeaza piata premium de modele mici. Este de asteptat ca acest segment sa creasca in urmatorii ani mai rapid decat celelalte segmente de pe piata. Costurile de dezvoltare ale noii arhitecturi FWD vor fi astfel distribuite de-a lungul mai multor modele si marci, oferind companiei posibilitatea sa pozitioneze masinile foarte competitiv ca pret.

Asa cum am vazut in cazul modelului BMW Concept Active Tourer, vehiculele FWD ofera un spatiu mai generos la interior, care va atrage categorii mai variate de clienti.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account