BMW la Goodwood Festival of Speed 2018

BMW Seria 8 Coupé va fi văzut pentru prima dată în Marea Britanie cu ocazia ediţiei 2018 a Goodwood Festival of Speed. Spectaculosul automobil va evolua pe coastă alături de replica sa de competiţie – BMW M8 GTE, care tocmai a debutat la cursa de 24 de ore de la Le Mans – şi de noul BMW i8 Roadster. Prezentat la ediţia din acest an a Concorso d’Eleganza Villa d’Este, spectaculosul BMW M8 Gran Coupé Concept va avea premiera sa în Regatul Unit, în timp ce un trio de maşini din trecutul BMW va evolua pe faimoasa coastă de 1,6 mile (4,065 km) de la Goodwood pentru a sărbători revenirea mărcii la Le Mans.

Cu performanţe remarcabile, design ce stârneşte emoţie, lux avangardist şi tehnologie avansată, noul BMW Seria 8 Coupé este unul dintre cele mai spectaculoase modele noi ale momentului şi va fi lansat în luna noiembrie 2018. Vizitatorii festivalului nu numai că vor putea vedea automobilul în acţiune în categoria „First Glance”, dar îl vor putea admira şi expus în Stable Yard – o zonă unică la Goodwood (încă o dată dedicată BMW) care anul acesta va fi axată pe lux şi care este prezentată în cooperare cu Cass Sculpture Foundation.

Zona va prezenta BMW M8 Gran Coupé Concept, un automobil care întruchipează o nouă expresie a luxului pentru marca BMW – ultrasportiv, extrovertit şi polarizant – şi contribuie ca avanpremieră pentru BMW Seria 8 Gran Coupé şi BMW M8 Gran Coupé care vor fi lansate în 2019. Alături de cele două automobile vor fi noul BMW i8 Roadster şi un model BMW 740Le în finisare Moonstone de la BMW Individual. În compania acestora se va afla modelul Art Car din 1995 BMW 850CSi creat de artistul britanic David Hockney.

Pentru prima dată din 2011, BMW Motorsport a fost prezent pe grila de start de la Le Mans, BMW M8 GTE concurând în categoria GTE Pro, una extrem de disputată. Pentru a sărbători revenirea BMW în cea mai fascinantă şi prestigioasă cursă de anduranţă din lume, BMW M8 GTE va fi în acţiune la Goodwood, iar la volan se va afla pilotul oficial BMW pentru competiţiile GTE, britanicul Alexander Sims.

Alături de BMW M8 GTE vor fi trei maşini din colecţia BMW Group Classic pentru a marca succesul trecut obţinut de BMW la Le Mans şi în cursele de turisme. Printre acestea se numără BMW V12 LMR, cu motor cu 12 cilindri ce dezvolta 580 CP, care a obţinut victoria în clasamentul general al cursei de la Le Mans din 1999; BMW 3.0 CSL Replica, care a devenit câştigător în serie în cursele de turisme din anii ’70 şi „Wirtshaus” BMW M1 Procar – un model de curse de 470 CP, care a luat parte în competiţia Procar creată special în 1979 şi 1980.

Fanii Formulei 1 vor avea parte de un tratament special, pentru că monopostul WilliamsF1 BMW FW26 din 2004 va evolua şi el pe celebra colină. În colaborare cu BMW Group Classic şi inginerii de la BMW, Williams Heritage a restaurat complet un monopost FW26 la timp pentru Goodwood. Monopostul a dispus de unul dintre cele mai puternice motoare din istoria F1 – BMW P84. Capabil să atingă peste 20.000 rpm, motorul BMW V10 de 3,0 litri a reprezentat vârful aisbergului pentru propulsoarele atmosferice din Formula 1.

În premieră absolută, la Goodwood va fi văzută o expresie unică a filosofiei BMW M: BMW M2 M Performance Parts Concept. Automobilul va rula pe coastă şi dispune de componente M Performance exclusive pentru reducerea masei, îmbunătăţirea dinamicii şi a atracţiei vizuale.

Nu doar faimoasele maşini din trecutul şi prezentul BMW vor putea fi văzute şi auzite. Pier Luigi Martini va fi alături de BMW V12 LMR, prototipul pe care l-a pilotat în 1999 spre victoria de la Le Mans, în timp ce fostul campion european de turisme, Dieter Quester, va pilota BMW 3.0 CSL, iar Karun Chandhok va urca în cockpitul WilliamsF1 BMW FW26. La volanul modelelor de serie BMW Seria 8 Coupé şi BMW i8 Roadster se va afla dublul campion BTCC, Colin Turkington, alături de coechipierul său de la Team BMW, Rob Collard, şi Paul O’Neil, pilot BTCC.

Vizitatorii BMW Pavilion, casa mărcii pe timpul festivalului, vor putea vedea şi o serie fără egal de produce şi experienţe BMW care sunt sinonime pentru tema „Every Second Counts” (Fiecare Secundă Contează). Vedeta standului va fi BMW Z4 Concept – un automobil care rezumă viziunea BMW Group asupra roadsterului modern şi care este o privire spre viitoarea versiune de serie a automobilului, programată să fie lansată în acest an. Vor fi expuse şi automobile BMW M GmbH noi şi atractive, inclusiv BMW M2 Competition, BMW M3 CS şi BMW M5 în finisaj Java Green.

De asemenea, vizitatorii vor putea câştiga premii şi experienţe BMW şi, încă o dată în acest an, clienţii BMW vor avea acces la zona exclusivă Owners’ Lounge de pe terasa aflată la etajul superior al Pavilionului, unde se vor putea bucura de băuturi răcoritoare şi panorama faimoasei Hillclimb a festivalului. Piloţii şi invitaţi vor fi prezenţi în BMW Pavilion de-a lungul festivalului, cu interviuri transmise în direct pentru vizitatori. Vineri, legendarul comentator de Formula 1, Murray Walker, va fi prezent în stand.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account