Designul viitorului BMW Seria 8 explicat englezește

Dacă vă întrebați de ce formele conceptului BMW Seria 8 sunt atât de englezești, răspunsul îl veți găsi în numele designerului care s-a ocupat de exterior – John Buckingham.

Nu există nume mai englezesc de atât. Pentru englezi, John Buckingham e un fel de Popescu Ion sau Nea Nicu. Știm că unii fani BMW nu au digerat din prima ce li s-a servit. Probabil pentru că sunt prea atașați de vechiul Seria 8, probabil pentru că au digestia mai lentă… Unii, însă, au chiar o problemă cu designul ăsta…britanic și nu prea înțelegem de ce? Până la urmă, „englejii” sunt mai renumiți pentru eleganță decât „francejii”. E adevărat că sunt renumiți și pentru trivialism, imperialism și oportunism, dar acum vorbim strict de mașini.

BMW jonglează foarte bine cu designeri de culturi diferite, rase diferite și viziuni diferite – Hooydonk, designerul șef, este olandez, Karim Habib este de origine libaneză (a plecat de la BMW anul acesta), Nader Faghihzadeh este iranian, Calvin Luk este australian cu origini chineze… Departamentul de design BMW este multicultural și este bine că este așa. BMW are clienți peste tot în lume, iar mixtura asta de idei pusă în practic de oameni diferiți poate duce la o omogenizare și la o filosofie de design care să comunice universal. Vă lăsăm cu un video în care John Buckingham dă explicații în legătură cu ce a făcut.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account