BMW M2 CSL concurent pentru Porsche Cayman GTS?

BMW M2 este pe țeavă, dar un BMW M2 CSL este un zvon pe care vrem să-l credem și să-l vedem adevărat.

BMW M3 E46 CSL este probabil una dintre cele mai reușite mașini ieșite din mâna diviziei M și cu siguranță una dintre cele mai râvnite. Nu ar fi deloc o idee rea să mai vedem versiuni de curse ale modelelor de serie, mai ales dacă poartă și hainele astea de CSL care ne plac nouă. Și se pare că șansele sunt destul de mari să vedem un viitor BMW M2 CSL, mai ales că un Z4 cu tatuaje CSL a fost lansat deja. Cross your fingers…

BMW M2 CSL (7)

Directorul de design BMW, Adrian Van Hooydonk, spunea de curând că se lucrează la un model inspirat din BMW M3 E30. Și ce mașină mai potrivită pentru asta dacă nu viitorul BMW M2? Având în vedere că BMW M2 se va lansa în această toamnă și că noul Porsche Cayman GT4 a făcut o impresie foarte bună, nu vedem de ce nu ar primi și BMW M2 un tratament CSL. Adică să fie ușurat de câteva sute de kilograme, completat cu un body-kit mai agresiv, niște scaune mai profilate și cu niscaiva putere în plus. Și o cutie manuală bineînțeles…

BMW M2 CSL (4)

 

Hooydonk a mai vorbit și despre aerodinamica acestui model despre care spune că nu va fi una activă, ci compusă din elemente fixe, pentru că e mai natural și mai aproape de ce înseamnă o mașină de curse. Altfel spus, nu vom vedea eleroane care se ridică automat la nu știu ce viteză, ci un eleron fix, care-i acolo să-l vezi și să-l simți cum îți oferă mai multă forță de apăsare pe puntea spate. Despre BMW M2 se zvonește că ar avea vreo 370 CP, ceea ce înseamnă că o versiune CSL ar trebui să aibă vreo 400 CP.

BMW M2 CSL (3)

 

Sincer ni se scoală părul pe mâini și toate cele doar la gândul că BMW ar putea construi în viitorul apropiat un BMW M2 CSL și dacă arată măcar pe jumătate la fel de bine ca în randările astea pentru BMW Vision Grand Turismo, atunci suntem dispuși să-i lingem toate formele și să nu ne mai spălăm pe dinți un an de zile pentru această onoare.

Sursa – BMWBlog.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account