BMW Sports Trophy Team Marc VDS obține locul doi la Spa-Francorchamps

Şase neutralizări cu Safety Car, o întrerupere de 60 de minute şi un final palpitant: piloţii şi echipele BMW au avut parte de o cursă plină de evenimente, care în final a întins nervii la maximum, cu ocazia celei de-a 66-a ediţii a cursei de 24 de ore ce a avut loc pe circuitul de la Spa-Francorchamps (Belgia). După 527 de tururi, Dirk Werner (Germania), Lucas Luhr (Germania) şi Markus Palttala (Finlanda) – aflaţi la comenzile #77 BMW Z4 GT3 – au încheiat pe locul al doilea. A fost prima clasare pe podium pentru BMW Sports Trophy Team Marc VDS în cursa de casă din Ardeni. Circuitul este la doar 140 de kilometri de sediul echipei, la Gosselies (Belgia). Victoria în cursa de 24 de ore a revenit piloţilor Audi Laurens Vanthoor (Belgia), René Rast (Germania) şi Markus Winkelhock (Germania), care au reuşit să depăşească BMW Z4 GT3 cu doar 15 minute înainte de finalul cursei şi au câştigat cu un avans de 7,077 secunde – una dintre cele mai mici diferenţa din istoria Spa.

Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium

A doua cea mai bună echipă BMW, Ecurie Ecosse, s-a clasat şi ea în Top 10. Alexander Sims, Oliver Bryant, Andrew Smith şi Alasdair McCaig (toţi din Marea Britanie) au fost recompensaţi pentru performanţa foarte bună cu locul al şaptelea în clasamentul general, ceea ce a reprezentat poziţia a doua în categoria Pro-Am Cup în care au concurat. Eric Clément, Benjamin Lariche, Nicolas Armindo şi Olivier Pla (toţi din Franţa) au realizat o impresionantă cursă de recuperare cu BMW Z4 GT3 înscris de Team TDS Racing. Pornit de pe locul al 46-lea, cvartetul francez a reuşit în final să încheie pe poziţia a 16-a în clasamentul general şi pe a şasea în clasa Pro-Am. Stefano Comandini, Eugenio Amos, Stefano Colombo şi Michela Cerruti (toţi din Italia), care au reprezentat ROAL Motorsport, au trecut linia de sosire pe locul al 35-lea.

Piloţii BMW au avut parte de un maraton turbulent, cu numeroase incidente şi şase neutralizări cu Safety Car. Clasica de anduranţă a făcut o pauză de 60 de minute după un accident foarte ciudat. BMW Sports Trophy Team Marc VDS a rămas concentrată de-a lungul întregii curse şi nu a făcut nicio greşeală. Echipa condusă de Bas Leinders (Belgia) s-a aflat la conducerea întrecerii până cu 15 minute înainte de final. Cu toate acestea, din cauza unei probleme tehnice ce a fost cauzată de ABS, Werner – cel care a pilotat în ultimul schimb – nu a reuşit să-şi apere poziţia de lider în ultimele tururi.

Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium

Cel de-al doilea BMW Z4 GT3 al BMW Sports Trophy Team Marc VDS, pilotat de Maxime Martin (Belgia), Augusto Farfus (Brazilia) şi Jörg Müller (Germania), a fost lovit de ghinion. După 140 de tururi, echipajul a fost obligat să aducă maşina cu numărul de concurs 66 la garaj cu mult înainte de final. Nick Catsburg (Olanda), Jens Klingmann (Germania), Henry Hassid (Franţa) şi Pierre Thiriet (Franţa) au încheiat şi ei competiţia mai devreme, cu #12 BMW Z4 GT3 al Team TDS Racing.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport):Felicitări echipei Marc van der Straten şi lui Bas Leinders pentru primul podium reuşit în cursa de casă de la Spa-Francorchamps. A fost încă o cursă foarte interesantă pe un circuit superb – de la primul până la ultimul tur. Chiar dacă nu am fost prezent la faţa locului, am urmărit cursa prin intermediul live stream şi le-am ţinut pumnii. Dirk Werner, Lucas Luhr şi Markus Palttala nu au făcut nicio greşeală. Din păcate, o problemă tehnică a maşinii cu doar câteva ore înainte de sosire a ruinat şansele echipajului la victorie în clasamentul general. Cu puţin noroc, ar fi reuşit să obţină mai mult. După ghinionul avut anul trecut în cursa de 24 de ore de la Spa, suntem încântaţi să revenim pe podium. Celelalte echipe BMW Sports Trophy au arătat evoluţii bune la Spa. La un moment dat am avut patru BMW Z4 GT3 în Top 10. Acest lucru arată cât de competitiv este modelul nostru. Sunt deosebit de încântat pentru pilotul oficial BMW Alexander Sims, care a concurat pentru Ecurie Ecosse şi care s-a clasat al doilea în Pro-Am Cup. Vreau să felicit Audi pentru cea de-a treia victorie în tot atâtea curse majore de 24 de ore din acest sezon de anduranţă.

Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium

Bas Leinders (Team Principal BMW Sports Trophy Team Marc VDS):Pe durata întregii curse, băieţii mei au dovedit mult spirit de luptă. Am pierdut o maşină încă din prima parte, dar suntem mulţumiţi cu locul al doilea reuşit în clasamentul general de Dirk, Lucas şi Markus. În ultimele patru ore ale cursei, cel de-al doilea BMW Z4 GT3 a suferit şi el o mică problemă tehnică. Dar piloţii maşinii #77 au reuşit un lucru fantastic, în special Dirk care s-a aflat în cockpit în ultimul schimb al cursei. A trebuit să ne asumăm anumite riscuri, aşa că nu am schimbat pneurile la ultimul pit stop. Am încercat să-i facem pe cei de la Audi să rişte la rândul lor. A fost o cursă senzaţională şi pentru fani. Sunt fericit să mă aflu pe podium cu BMW şi echipa mea.

Dirk Werner (BMW Sports Trophy Team Marc VDS, #77 BMW Z4 GT3, locul 2):A fost distractiv să mă aflu în cockpit la ultimul schimb. Echipa a riscat pentru ultima oră şi jumătate a cursei şi a stabilit o strategie interesantă pentru tronsonul final. Cu toate acestea, a fost dificil să menţin ritmul cu pneurile uzate şi cu problema tehnică avută. Dar am încercat tot ce a fost posibil. Am avut un week-end frumos, dar eram pe deplin conştienţi să vom avea de înfruntat o concurenţă deosebită. Coechipierii mei Lucas şi Markus au făcut o treabă excelentă şi au forţat la maximum. Este fantastic pentru echipă şi pentru BMW că au putut sărbători un podium.

Lucas Luhr (BMW Sports Trophy Team Marc VDS, #77 BMW Z4 GT3, locul 2):Putem fi foarte mulţumiţi de acest rezultat. Cursa a fost foarte strânsă pe toată durata celor 24 de ore. În final am fost la doar 7,077 secunde de învingător. Acest maraton se putea încheia în favoarea noastră. Din păcate, o problemă tehnică ne-a obligat să dăm tot ce am avut mai bun, pentru că ne-am luptat cu arme tocite. Acesta a fost motivul pentru care am apelat la strategii. În secret am sperat că va funcţiona varianta aleasă. Desigur, reacţia iniţială a fost cea a unei uşoare dezamăgiri. Dar a fost o zi fantastică pentru Marc VDS şi BMW.

Motor Racing - 24 Heures de Spa Francorchamps - Spa, Belgium

Markus Palttala (BMW Sports Trophy Team Marc VDS, #77 BMW Z4 GT3, locul 2):Imediat după cursă am trăit sentimente contradictorii. Iniţial, locul al doilea a fost ca o înfrângere. Totuşi, dacă cineva mi-ar fi spus săptămâna trecută că vom încheia pe podium la Spa, aş fi fost de acord. La final, sunt mulţumit. Probabil, mâine va fi mai bine decât astăzi. Dar sunt mândru de echipă. Am făcut o cursă aproape perfectă – atât pe circuit, cât şi la standuri. Noi eram outsiderii care înfruntau armada Audi. Acest lucru face rezultatul să fie senzaţional.

Alexander Sims (Ecurie Ecosse, #79 BMW Z4 GT3, locul 7):Am avut o cursă fantastică într-o maşină de acelaşi calibru. Este pentru prima dată când urc pe podium şi trebuie să recunosc că este un sentiment deosebit. Atmosfera şi calitatea pilotajului din cursă au fost impresionante. Sunt mândru că am luat parte la acest eveniment mare. Sigur vom sărbători aşa cum se cuvine.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account