BMW M6 GT3 – 379.000 de euro, 585 CP și 1.300 kg

BMW M6 GT3

Noi detalii despre BMW M6 GT3 își fac apariția, pe măsură ce data programată pentru prezentarea oficială a mașinii se apropie. După ce BMW Z4 GT3 și a adjudecat ultima competiție majoră la care a participat – cursa de 24 de ore de la Spa-Francochamps -, a venit timpul ca un înlocuitor să-i ia locul în cursele GT.

Prin urmare, dacă te gândești serios să te apuci de curse, dacă ai 379.000 de euro la îndemână și o pasiune pentru competițiile GT, atunci noul BMW M6 GT3 merită toată atenția ta. Începând cu 15 septembrie, echipele client interesate pot cumpăra această mașina pentru prețul menționat mai sus. La acea dată, noul BMW M6 GT3 va fi prezentat oficial, fără camuflaj, într-un design BMW Motorsport, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. „Confirmarea prețului pentru noul BMW M6 GT3 și anunțul privind începerea oficială a vânzărilor la 15 septembrie sunt alți pași importanți în drumul spre prima evoluție în curse la începutul anului viitor”, spune Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport. „Activitatea de dezvoltare a viitorului nostru reprezentatnt în scena curselor GT se desfășoară conform programului. Munca de bază pe care am desfășurat-o în ultimele luni este acum urmată de o perioadă destinată reglajelor de finețe. În cele din urmă, abordarea noastră este de a oferi clienților noștri o mașină competitivă chiar de la debut”, continuă directorul BMW Motorsport.

BMW M6 GT3

Când vine vorba despre performanțe dinamice, BMW M6 GT3 nu prea lasă loc de compromisuri. Propulsat de un V8 de 4,4 litri M TwinPower Turbo care a suferit modificări minore în comparație cu motorul de serie, BMW M6 GT3 dezvoltă până la 585 de cai-putere. Întreaga mașină, incluzând aici șasiul autoportant din oțel, celula de siguranță, structura de rezistență din fibră de carbon din partea frontală și elementele de impact din fibră de carbon ranforsată cu plastic din partea din spate, cântărește doar 1.300 de kilograme. Prin comparație, pentru a-ți da seama cât de rapid poate fi noul BMW M6 GT3, gândește-te doar că acesta are un raport de 450 CP/tonă. Un BMW M6 Coupe de serie, cu 560 CP, cântărește 1.925 de kilograme, adică are un raport de 291 CP/tonă. Și cu toate acestea, sprintul 0-100 km/h durează doar 4,2 secunde.

BMW M6 GT3

Cei de la BMW ne mai spun și că noul BMW M6 GT3 este cel mai economic model destinat curselor GT construit vreodată de BMW. De exemplu, spune ei, costurile de exploatare pentru sistemul de propulsie sunt cu aproximativ 30% mai mici decât cele pentru BMW Z4 GT3. „La ultimele teste am fost foarte impresionat de manevrabilitatea noului BMW M6 GT3”, a spus Andy Priaulx, unul dintre piloții BMW care a lucrat în permanență la dezvoltarea mașinii pe circuit. Prin BMW M6 GT3, BMW Motorsport le oferă clienților săi o mașină de curse sofisticată și competitivă, care permite piloților amatori și celor profesioniști, să-și împingă limitele și să fie competitivi.

Urmărește interviul video cu Jens Marquandt, realizat de echipa PitStops.ro

Citește și materialul despre Porsche 911 GT3 RS.

Porsche 911 GT3 RS

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account