BMW M7 – zvonuri și planuri de viitor

BMW M7

Zvonul lansării modelului BMW M7 revine, mai puternic ca ultima dată. Autobild pune paie pe foc și susține că o versiune M al viitorului BMW Seria 7  ar putea intra în producție anul acesta, urmând a fi lansat în 2016. Ceea ce înseamnă că BMW ar avea, în sfârșit, un competitor pentru Audi S8 și Mercedes-Benz S-Class AMG.

În ceea ce privește performanțele, se presupune că modelul M de top ar produce 600 CP, dar nu se știe încă dacă BMW va folosi un motor V12 sau V8-urile folosite pe M5 și M6. Este posibilă implementarea motorului prezent pe ediția limitată BMW M5 „30 Jahre”, adică V8-ul biturbo, de 4.4 litri, prezent și pe modelul M5 normal, doar că inginerii diviziei M au mai lucrat puțin sub capotă, ajungând la performanțe deosebite: 600 CP (cu 40 CP mai mult decat M5-ul normal) și 700 Nm cuplu maxim.

În mod normal, designul lui BMW M7 ar trebui să fie bazat pe cel al viitorului BMW Seria 7, în partea din față dominat de grila specifică BMW și a fantelor mari de aer, cu inserții cromate care să evidențieze și mai mult liniile elegante de design ale modelului sportiv. În partea din spate se va păstra aceeași siluetă, marcată tot de inserții cu crom, iar cel mai probabil difuzorul și sistemul de evacuare cvadruplu vor fi asemănătoare cu cele de pe M5 și M6.

Chiar dacă zvonurile au fost lansate de Autobild, încă nu au fost confirmate de niciun oficial BMW. Ba chiar din contră, Norbert Reithofer, actualul director general BMW, se opune ideii de a lansa BMW M7. Totuși, cererea pe piața automobilelor de lux este în creștere, deci lansarea unui M7 ar putea fi luată în considerare în anii următori.

Nava amiral a diviziei M, în cazul în care o vom vedea vreodată, va avea un preț de pornire de peste 140.000 de euro. Cine a zis că banii nu aduc fericirea nu știa ce vorbește.

Sursă foto: Carscoops

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account