BMW Motorsport a sărbătorit finalul sezonului la Muzeul BMW

Premii BMW Motorsport

BMW Motorsport a organizat, la finalul săptămânii trecute, retrospectiva anuală a sezonului, pe parcursul căreia a privit către un an competiţional de succes. Gazda acestui eveniment popular a fost Muzeul BMW, care are o tradiţie bogată, dar oferă şi o atmosferă fantastică pentru petrecere. Cei mai bine clasaţi participanţi în competiţiile BMW Sports Trophy destinate piloţilor şi echipelor au fost onoraţi în cadrul evenimentului, în timp restul piloţilor şi echipelor BMW au primit distincţii BMW Motorsport ca recunoaştere a performanţelor lor.

„Anul acesta, multe echipe şi piloţi au obţinut victorii şi titluri cu maşini BMW în unele dintre cele mai importante şi mai faimoase competiţii din lume”, a spus Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare, la deschiderea evenimentului. „Decernăm premiile BMW Motorsport ca o recunoaştere a acestor performanţe remarcabile.” Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, care a decernat premiile câştigătorilor, a spus: „2015 ne-a oferit câteva puncte culminante. În DTM, am demonstrat un spirit de echipă remarcabil pentru a ne reveni ca urmare a unui început dificil de sezon şi am câştigat titlul constructorilor. În USCC, am câştigat trei curse şi am încheiat pe locul al doilea în clasamentele piloţilor, al echipelor şi al constructorilor. Cel mai mare succes al BMW în competiţiile de anduranţă a fost, fără îndoială, cu BMW Z4 GT3. Cea de-a 22-a victorie a BMW în clasamentul general al cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, reuşită de Lucas Luhr, Markus Palttala şi Nick Catsburg, a oferit o retragere specială la finalul unei cariere magnifice. BMW Sports Trophy a primit un număr record de înscrieri, cu 310 piloţi din 29 de ţări diferite. Iar programul BMW Motorsport Junior a descoperit şi de această dată câţiva piloţi tineri talentaţi şi un câştigător merituos. Datorită tuturor acestor aspecte, 2015 a oferit numeroase motive de sărbătoare pentru familia BMW Motorsport la finalul anului.”

Premii BMW Motorsport

Unul din punctele de atracţie ale serii a fost decernarea Premiului Onorific BMW Sports Trophy lui Andy Priaulx (Marea Britanie). Pilot oficial BMW de mai mulţi ani, el şi-a asigurat locul în cartea de istoria a BMW Motorsport atunci când a câştigat trei titluri consecutive în Campionatul Mondial FIA pentru Turisme (WTCC). Din 2005 până în 2007, Priaulx a fost principalul reper la comenzile modelelor BMW 320i şi BMW 320si. L s-a bucurat de un succes mare cu BMW, incluzând şi o victorie în cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), în 2005. Sezonul viitor, după mai bine de un deceniu ca pilot oficial BMW, Priaulx părăseşte BMW în căutarea unei noi provocări. „Îi mulţumim lui Andy Priaulx pentru tot ce a făcut pentru marca BMW”, a spus Marquardt. „Numele lui şi succesul fantastic pe care l-a avut vor rămâne mereu o parte a istorie BMW în motorsport. Noi, cei de la BMW, îi susţinem decizia de a ne părăsi după aşa mulţi ani de succes. Nu am dorit să stăm în calea piloţilor noştri dacă ei au dorit să urmeze noi provocări. Îi dorim tot binele şi vom păstra legătura ca prieteni.”

Premii BMW Motorsport

Tânărul pilot elveţian Louis Delétraz a fost şi el onorat. Participant la cea de-a doua ediţie a programului BMW Motorsport Junior – revizuit -, tânărul a fost desemnat „Juniorul BMW Motorsport al Anului 2015” de un juriu. El vine pe urmele lui Jesse Krohn (Finlanda), care a reuşit numeroase apariţii de succes pentru BMW Motorsport – cu BMW Z4 GT3 şi BMW Z4 GTE – în 2015. De asemenea s-au acordat distincţii pentru echipa învingătoare în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), precum şi pentru „Dream Team” format din Alessandro Zanardi (Italia), Timo Glock (Germania) şi Bruno Spengler (Canada), care au captat atenţia cu apariţia lor spectaculoasă în Ardeni. Alte premii au fost acordate piloţilor şi echipelor DTM – al căror spirit de echipă a făcut posibilă câştigarea de către BMW a titlului constructorilor -, precum şi piloţilor USCC Dirk Werner (Germania) şi Bill Auberlen (SUA). Pilot BMW în DTM, Tom Blomqvist (Marea Britanie) a fost desemnat „Rookie of the Year”. Colegul său, António Félix da Costa (Portugalia), a fost ales „Allrounder of the Year”, după ce s-a bucurat de succes atât în DTM, cât şi în Campionatul FIA Formula E. Michela Cerruti (Italia) a primit un premiu pentru prima sa victorie cu BMW Z4 GT3 pe Nordschleife de la Nürburgring (Germania). Trofeele pentru succesele în Cupa BMW M235i Racing au revenit piloţilor Michele Di Martino (Germania) şi Moritz Oberheim (Germania), respectiv echipei Bonk Motorsport. Cel mai bun pilot BMW Sports Trophy al anului a fost ales Christian Büllesbach (Germania). Ca şi în 2014, cea mai bună echipă BMW Sports Trophy a fost Pixum Team Adrenalin Motorsport.

Premii BMW Motorsport

Câştigătorii premiilor BMW Motorsport 2015

Pilotul BMW Sports Trophy al Anului:
Christian Büllesbach (Germania)

Echipa BMW Sports Trophy a Anului:
Pixum Team Adrenalin Motorsport

Echipajul Anului:
Dirk Werner (Germania), Bill Auberlen (SUA)

Juniorul BMW Motorsport al Anului:
Louis Delétraz (Elveţia)

Pilotul multilateral al Anului:
António Félix da Costa (Portugalia)

Echipa BMW M235i Racing Cup a Anului:
Bonk Motorsport

Pilotul BMW M235i Racing Cup al Anului:
Michele di Martino (Germania), Moritz Oberheim (Germania)

Pilotul-femeie al Anului:
Michela Cerruti (Italia)

Debutantul Anului:
Tom Blomqvist (Marea Britanie)

Premiul Onorific BMW Sports Trophy:
Andy Priaulx (Marea Britanie)

Spiritul de echipă al Anului:
Cei opt piloţi BMW şi cei patru directori de echipă din DTM

Actorii Anului:
Alessandro Zanardi (Italia), Timo Glock (Germania), Bruno Spengler (Canada)

Momentul Anului:
Lucas Luhr (Germania), Markus Palttala (Finlanda), Nick Catsburg (Olanda)

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account